Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Nyt kurkistetaan meille!

Tervetuloa! Nykyinen kotimme on 5h+k+s paritalossa. Asumme väliaikaisesti vuokralla, sillä myimme 2005 rakentamamme ok-talon nyt kesäkuussa. On ollut melko haasteellista mahtua neliöiltään lähes puolta pienempiin tiloihin, mutta alkushokin jälkeen tavarat ovat ruvenneet asettumaan paikoilleen. Haasteellista siis, mutta ei suinkaan mahdotonta. Omat tutut tavarat saavat tilan tuntumaan varsin pian kodilta ;) Tämä olkkarin sohvanurkkaus on mun ehdoton lemppari meillä. Noi suuret ikkunat saavat pienenkin olohuoneen näyttämään avarammalta.


Sisääntullessa meillä näyttää tältä (yllä). Aiemmin meillä oli paljon countryä + beigeä sisustuksessa, mutta nyt halusin vaihteeksi jotain muuta (lue: valkoista ja yksinkertaista) ja luonnollinen väri beigen tilalle oli harmaa. Itse asiassa olen aivan ihastunut valkoisen + harmaan + mustan liittoon! Edellisessä kodissamme olkkarin pääväri oli musta. Mustat sohvanpäälliset on nyt viikattu siististi vaatehuoneeseen ja meillä jyrää taas valkoinen! 

Valkoiset sohvanpäälliset meillä olikin siis jo ennestään, samoin valkoinen matto + pappani sotien jälkeen tekemät puulaatikot, joista toinen on nyt itseoikeutetusti olkkarin pöytänä ja toinen laskutilana eteisessä (molemmat olen itse maalannut valkoiseksi). Vain tv-taso on uusi + sohvan takana oleva kirjahylly (ikeasta  ;). Vitivalkoinen Lexington lipputyynynpäällinen on ostokseni asuntomessureissulta, samoin sohvan selkänojalla oleva wrap me around you torkkupeite, riviera maison säästöpossu ja dream home lintukoto. Kirjahyllyn päällä nököttävä kello on  löytöni Stockalta ja odottaa pääsyä seinälle. Samoin NEW YORK naulakko, jonka ostin siis myös asuntomessureissulta tuliaisiksi.

Ei mikään ranch tämä nykyinen asumismuoto, kun pihaakin on tuskin nimeksi, mutta asunnon pohjaratkaisu on mielestäni aikas kiva. Alakerrassa meillä on olohuone, keittiö, 1 makkari + kylppäri/sauna, yläkerrassa 3 makkaria vaatehuoneineen, aula + wc/kylppäri. Suurimmat puutteet tällä hetkellä ovat kodinhoitohuone + Pikkusiskon huone + erillinen autotalli, sillä mitään niistä ei ole lainkaan. 5-henkisen perheen pyykkihuolto kyllä vaatisi oman erillisen tilansa. Olen jo 2 kuukauden pyykkäämisen jälkeen täysin kyllästynyt siihen, että kylppärissä on jatkuvasti pyykkiä kuivumassa :/ 4-vuotiaalla neidillä on myös yllättävän paljon tavaraa ja äidistä olisi kiva, kun voisi vain laittaa lastenhuoneen oven kiinni, kun kaipaa rauhaa ja harmoniaa.. Perheen miehellä on myös yllättävän paljon työkaluja ja kampetta ;) eli erillinen autotalli olisi kyllä poikaa + talviaikaan olisi ihanaa lähteä aamuisin autolla lämpimästä tallista -- tai edes vaikka katoksesta. Muksujen sukset, luistimet, pulkat, kelkat ym. talvikamppeet ovat vielä mökillä "välivarastossa" enkä uskalla edes ajatella, mihin ne täällä laitamme...


Isommilla lapsilla on yläkerrassa omat huoneet, sillä koululaiset tarvitsevat mielestämme oman tilan ja omaa rauhaa. Heille myös muutto uudelle paikkakunnalle on varmasti ollut kaikkein vaativinta, sillä kaverit + kaikki muu kiva piti jättää entiseen kotikaupunkiin. Omat huoneet on sisustettu heidän näköisikseen ja toiveita kuunneltu muutenkin. Kuvia Isosiskon + Juniorin huoneista siis luvassa myöhemmin. Makuuhuoneet tässä asunnossa ovat hyvän kokoisia, mutta olkkari ihan turhan pieni, varmasti alle 20 neliötä -- 2 ektorppia vastakkain ja ahdasta on jo! Samoin keittiö on pieni, sillä sinne mahtuu vain 4 hengen ruokapöytä. Lisäksi olkkarin ja keittiön välissä, keskellä tilaa, sijaitsee takka. Takka sinällään on luksusta! Muovimattolattia taas ei :/ Parasta tässä väliaikaisasumisessa on kuitenkin se, että meillä ei ole lainkaan asuntonäyttöjä niinkuin oli koko viime vuoden! Se ainainen siivoaminen ja paikkojen kondiksessa pitäminen käy kyllä hermoon pidemmän päälle. Ikäänkuin asuisi oman kodin lavasteissa kuukaudesta toiseen, kun talo on myynnissä. Nyt saa olla vaikka kaikki valkoista, eikä kukaan käy kerran viikossa arvostelemassa, kuinka epäkäytännöllistä se on lapsiperheessä. Tosin kohta katsomme tilannetta eri vinkkelistä, sillä aiomme ruveta nyt itse vuorostamme kiertämään asuntonäyttöjä ;)

-Sally-

16 kommenttia

 1. Teillä on kyllä hurjan viihtyisää. Ymmärrän tuon pyykkiongelmasi. Minusta tuntuu, että mikään tila ei riitä koskaan :)

  Sinulla on kyllä sisustamisen suhteen taito hyppysissä. Teetkö tätä ammatiksesi? Uskoisin, että kysyntää olisi.

  VastaaPoista
 2. Siis eipä uskoisi väliaikaiseksi asunnoksi! Mä ainaki voisin muuttaa teille SAMANTIEN! :) Ihanan näköistä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne, tytöt ;)

  Marika: Kiitos. Väliaikaista tai ei, mutta omassa kodissaan pitää viihtyä ;) Meidän kotimme on meidän näköisemme ja tavaroilla omat tarinansa - uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Asuntomessusisustukset ovat inspiroivia ja kauniita katsella, mutta ainakin itselleni niistä syntyy helposti vaikutelma, että ne ovat kuitenkin vain lavasteita, jotka puretaan pois messujen päätyttyä.

  Johanna: Kiitos. Olen kuullut vastaavanlaisia kysyttävän ennenkin.. Sellainen vain imartelee, mutta myönnetään, että sisustaminen on aina ollut minulle rakas harrastus.

  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kauniiksi olet kotinne sisustanut! Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 5. Väliaikaista? Ei kyllä uskoisi niin on upeaa ja kuin kausteet olisi juuri tuohon hankittua
  Mummu-Ruusunen

  VastaaPoista
 6. Ihanan kotoisaa ja kaunista! Ja niin valoisaa. Ei lainkaan väliaikaisen oloista, vaan näyttää kodilta <3

  VastaaPoista
 7. vähänkös on hyvännäköistä! kyllä se sisustustajan ammatti olisi sulle oiva valinta.panehan mietintämyssyyn.HUGS!

  VastaaPoista
 8. tosi kaunista ja kodikasta :)

  VastaaPoista
 9. Kaunista! Suosikkini on myös valkoisen ja harmaan liitto - nykyään taas maustettuna ripauksella mustaa. Mutta vain ripauksella :) Teillä on niin nättiä ja kodikasta, ei ollenkaan väliaikaisen näköistä!

  VastaaPoista
 10. Oih,ihanalta näyttää!! <3
  Lisääkin kuvia katselisin!;)
  Tykkään paljon tuosta sohvapöytäarkusta!:)

  VastaaPoista
 11. Niin ihanaa, niin kaunista! Niin kuin ollaan jo monta kertaa nähty... sisustamisen taito on hyppysissä!!! Minullakin olis haaveena tuollainen kirjahylly kunhan saadaan tehtyä lisää remppaa... mikähän hylly mahtaa olla kyseessä? Uusia kuvia odotellen :)

  VastaaPoista
 12. Virpi: Kiitos. Täytyy pyytää sut kaffille joku päivä ;)

  Mummu-Ruusunen: Kiitos. Väliaikaista kaikki on vaan..

  Maria: Kiitti. Ahdasta meillä on, mutta valkoinen onneksi avartaa!

  RBW: Ans kattoo ny.. Saatat osua oikeaan!

  S: Kiitos. "All you need is White"!!

  Lenni: Kiitos. Meilläkin on enää ripaus mustaa. En tiedä, mikä neljänkympin villitys mulla oli viime syksynä, kun kaikki valkoinen piti vaihtaa mustaan..

  Niina: Kiitti. Mäkin tykkään kovasti tuosta meidän olkkarin pöydästä. Pappani säilytti siinä kuulemma hevostarvikkeita. Sitten se lojui vuosikymmeniä hylättynä liiterissä, kunnes pelastin sen meille.

  Kati: Kiitos kaunis. Olkkarin hylly on Ikean tosi edullinen perushylly Billy! Ajateltiin tästä lähdettäessä antaa ne vaikka lastehuoneeseen. Sarjaa voi ostaa ilman ovia tai halutessaan vitriiniovilla, umpiovilla, lasiovilla ym. ja on muitakin runkovärejä kuin valkoinen. Kurkkaapa uudesta kuvastosta sivuilta 78-79.

  VastaaPoista
 13. hei, kaunista teillä.... tuli vaan ihan mietteissä mieleen kun ystävä piirissäkin on tuota oman myymistä/ vuokra asumista/ uuden rakentamista... ja myöskin isoja perheitä. että miten siihen päädytään ja miksi?? eikö omakoti tehdä kerralla omaksi??

  VastaaPoista
 14. Moikkis kysyjälle :)Perheiden voimavarat ja elämäntilanteet ovat hyvin erilaisia. Ei ole yhtä ja ainoaa oikeaa vastausta. Meidän kohdallamme ratkaisi elämäntilanne, toisin sanoen ikääntyvät isovanhemmat 350 km päässä, joiden arkea haluamme olla helpottamassa. Sen vuoksi syntyi päätös palata omille synnyinseuduille. Haaveita ja unelmia pitää ihmisellä olla. Ja rohkeutta tarttua niihin. On hienoa voida tukea ikääntyviä vanhempia ja säilyttää silti oman onnellisuutensa, muutosta huolimatta. Onnellisessa parisuhteessa on lastenkin hyvä kasvaa.

  VastaaPoista
 15. Voi miten kaunis (väliaikainen) koti teillä on! :) Sisustus on kovasti mieleeni! Saako kysellä että muistatko mistä olet ostanut tuon nukkumatyynyn (missä on värillinen lippu) kokoisen Lexingtonin tyynyn? Mukavaa syksyä teille! :)
  terv. Sallamari

  VastaaPoista
 16. Moikkis Sallamari. Lexington tyynynpäälliset ovat Stockmannilta. Kuuluvat makuuhuone mallistoon, mutta mikä estää käyttää niitä muuallakin ;) L.mmintä syksyä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★