Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sisustuksen TOP5 meillä

Monessa blogissa onkin jo kiertänyt tämä haaste eli nyt esittelen teille sisustuksen 5 parasta asiaa meidän kodissamme. Kiitos kaunis Maria haasteesta ;) Yleisesti ottaen pidän nykyisessä kodissamme erityisesti valoisuudesta, valkoisuudesta ja hyvistä säilytysjärjestelyistä. Juuri näihin samoihin seikkoihin ihastuin jo ensivisiitillämme! Mutta katsotaanpa, miltä nämä asiat näyttävät käytännössä:
 
 
1. Valoisuus
 
Olohuoneemme on suuri ja avara, huonekorkeutta enimmillään yli 4 metriä. Vaalea parketti on kaunis ja olohuoneen yhdeksästä pienestä ja suuremmasta ikkunasta tulvii luonnonvaloa sisään monesta eri ilmansuunnasta. Olisi sääli peittää ikkunoita verhoilla, niinpä olen laittanut vain keveät valkoiset sivuverhot olohuoneeseen + sen yhteydessä olevaan ruokailutilaan.
 
 
 
2. Valkoisuus
 
Valkoinen koti rauhoittaa. Se on minulle vastapainoa kiireelle ja stressille. Ympäristö tulvii värejä ja virikkeitä ja kaipaan sen vuoksi kodilta vastapainona vaaleutta ja harmoniaa.
 
 
 
3. Tekstiilit
 
Tekstiilit luovat kodikkuutta ja lämpöä sisustukseen. Rakastan tyynyjä! Ja torkkupeittoja, vilttejä, taljoja. Olen vuosien mittaan saanut kuulla monenlaista vinoilua ystäviltä ja tuttavilta kotimme niiden määrästä ;) Olkkarissa meillä on kaksi kolmenistuttavaa sohvaa vastakkain ja niillä yhteensä 6-7 tyynyä. Vierashuoneen sängyllä tyynyjä on vähintään saman verran, samoin makkarissamme. Mutta mielestäni tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa!
 


 
 
4. Tähtitavarat ja Amerikka
 
Vuonna 1988 lähdin vaihto-oppilaaksi Jenkkeihin ja olin yhtäkkiä Suomityttö suuressa maailmassa. USA-vuoteni on kuitenkin vielä tänä päivänäkin osa minua ja se luonnollisestikin näkyy kodissamme. Rakastan tähtitavaroita ja Lexingtonin & Gantin tekstiilejä. Olohuoneemme kruununa komeilee suuri valkoinen peltitähti!
 
 
 
5. Säilytystilat
 
Aiemmin keväällä näytinkin silloiset säilytystilamme -- tai niiden puutteen (tuo juttu löytyy täältä ;). Nyt tilanne on onneksi huomattavasti parempi ja käytännöllisyyttä rakastavana ihmisenä arvostan suuresti kunnollisia säilytystiloja ja siksi listaan ne myös tänne. Meillä on vihdoin varastotilaa miehen autotallitavaroille, kaksi käyttöullakkoa, kodinhoitohuone, 2 ikkunallista vaatehuonetta sekä 9 metriä kaappeja! Mielestäni säilytystilaa ei voi kuitenkaan koskaan olla liikaa eli kummasti tuota tavaraa kertyy näidenkin kaappien perukoille ;)

 
Nappaa sinäkin haaste mukaasi ja mieti, mitkä ovat sinun kotisi viisi parasta asiaa!

Sunnuntaiterkuin,
 
-Sally-

19 kommenttia

  1. Teillä on kyllä kaunis, valoisa koti!
    Mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Valoisuuteen tässä juuri ihastuimmekin! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  2. Teillä on todella kaunista!

    Säilytystilaa ei todellakaan ole koskaan liikaa, kummasti sitä tavaraa vaan kertyy, vaikka toisesta päästä yrittäisi niitä hävittää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne. Mekin olemme vähentäneet tavaran määrää jo useamman vuoden ajan.. Aloitin joskus 6-7 vuotta sitten filosofian, että jokaista uutta tavaraa kohti pitää ensin luopua vähintään kahdesta vanhasta. Eli ainakin mun matikkapäällä jossain vaiheessa tavaran vähentymisen pitäisi jo näkyä ;)

      Poista
  3. Kaunista ja kodikasta! Säilytstilojen suhteen olen samaa mieltä. Niitä pitää olla riittävästi!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hennkumaaria! Vaatehuone on kyllä ihan yliveto, kun sinne saa mahtumaan isompaakin tavaraa. Mutta liukuovikaapit ovat mun mielestä silti parhaat. Niitä on niin kauniitakin nykyisin. Säilytystilapulmista ajattelinkin kirjoitella oman postauksensa vielä tänä syksynä. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  4. Ihanalta näyttää! Juuri tuollaisesta tähdestä haaveilen portaisiin. Mistä olet omasi löytänyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jonna! Tähti on minunkin lempparini, 109 cm sakarasta sakaraan. Se on ostettu Pohjanmaalta, Larsmossa sijaitsevasta pihapuodista nimeltä Matilda. Olin jo pitkään haaveillut sellaisesta ja pari vuotta sitten se viimein löytyi. Taisinkin kirjoittaa tähdenhakumatkastamme heinäkuussa 2010, kurkkaa vanhoja postauksiani, jos kiinnostaa. Myös Blossom sisustusliike on myynyt tuolloin tätä samaa tähteä ainakin mustana!

      Poista
  5. Voi, teillä on ihanan valoisaa! Katselenpä lisää postauksia! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos. Täytyypä tulla vastavierailulle blogiisi ;)

      Poista
  6. Kiva kun tartuit haasteeseen :) Ihania kuvia <3 Meilläkin valkoisuus rules, mutta näin syksyllä ripaus mustaa siellä täällä (takkahuoneessa hieman enemmän) sopii tähän synkkään vuoden aikaan :)

    Suloista sunnuntai-iltaa <3

    PS. Mistä toi ihana iso peili olkkarissa on ostettu? Se on kyllä makee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis. Ja kiitos vielä haasteesta! Olkkarin peili on Ikeasta. Laitettiin se vaan rennosti nojaileen tohon seinään ja vanha arkku eteen, että pysyy siinä kans ;) Oliko teillä kivat rapujuhlat?

      Poista
    2. Olehan hyvä vain :) Tuo peili on kyllä ihan mahtis...mä haaveilen peilistä makkariin ja toi sopisi sinne täydellisesti! Niin, mitä niitä turhaan seinään kiinnittelemään, ei mekään takkahuoneen isoa peiliä seinään ruuvattu. Toivotaan,että pysyy pystyssä :)
      Kiitos, oli tosi kivat rapujuhlat; sellaiset että seuraavana päivänä oli onnellinen siitä, että oli vesilinjalla :)

      Poista
  7. Mukava haaste! Meillä on muutto edessä, vähän haikeana katselenkin tämän vanhan kodin hyviä puolia ;)

    PS.Kiitos Sally kuvista!!! Postaus löytyy täältä:http://www.kiertoidea.blogspot.fi/2012/10/trash-hotel-linkkeja-trash-hotel.html

    VastaaPoista
  8. Ihana koti teillä!
    Silmäni bongasivat heti upean maton ruokapöydän alla! Muistako mistä olet sen hankkinut? Harmillisesti kaikkia mattoja ei saa isossa koossa 200x300m joka pitäisi meillä ruokapöydän alle olla, tuo näyttää aika isolta vai vääristääköhän vaan kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka. Ruokapöydän Majestic-matto on 200 x 290 cm! Hyvin osasit arvioida koon kuvasta ;) Se on ostettu Kodin Ykkösestä tänä syksynä. Linkki http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=748180&storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3060000&compartmentId=3060100&categoryId=3060102#

      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  9. Voi, todella kaunis koti teillä. Aivan ihanaa tuo avaruus ja valoisuus, joka tulvii ikkunoista sisään. Love it!

    Terkuin, Frida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi, Frida! Juuri valoisuuteen ja avaruuteen tässä ihastuimme itsekin. Aurinkoa päivääsi!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★