Helsingin reissullamme yövyimme Hotelli Glo Kluuvissa. Hotellia vastapäätä sijaitsee Fazerin konditoriakahvila, joten kotimatkalle lähdettiin sitä kautta ;)
"Vuonna 1891 Karl Fazer perusti Kluuvikadulle Ranskalais-Venäläisen Konditorian, josta tuli laadukkaiden herkkujensa ja miljöönsä ansiosta nopeasti kaupunkilaisten suosima kohtaamispaikka. Sitä Karl Fazer Café on yhä edelleen. Kahvilassa kohtaavat nykypäivän trendit ja Fazerin lähes 120-vuotiset perinteet sulassa sovussa. Tarjolla on makeita ja suolaisia herkkuja, monipuolinen valikoima kahvia, teetä ja kaakaota, muhkeita aamiaisia, maukkaita keitto- ja salaattilounaita sekä paljon muita makuelämyksiä." [lähde: fazer.fi]
Vasemmalla suklaa-passion ja oikealla vadelma-suklaa leivos. |
Näiden herkkutiskien ääressä olin lähes sanaton. Ja sanattoman onnellinen. Olisin halunnut maistaa kaikkea. Vaikka salaa sormella, kun kukaan ei huomaisi.. Tarjolla oli suklaa-chilikakkua, juustokakkua, mustaherukka/valkosuklaaleivosta, kinuskikakkua, creme bruleetä, marsipaanilla kuorrutettuja leivoksia, konvehteja, marmeladia.. Iiiiiih. Vain vaivoin sain tehtyä päätöksen ja soperrettua tiskin takana seisseelle kauniille nuorelle myyjättärelle, mitä halusin. Suklaista teki kovasti mieli tällä kertaa. Ihmeeksemme myös istumapaikka löytyi liki täynnä olleesta kahvilasta, joten nämä herkkuleivokset oli ikuistettava nopeasti kameran muistikortille, ennenkuin niille kävisi huonosti...
"Karl Fazer Cafén herkkukauppa on legendaarinen, sillä se on houkutellut ainutlaatuisilla tuotteillaan niin helsinkiläisiä kuin muualtakin tulleita jo lähes 120 vuoden ajan. Tämän päivän herkkukaupassa on tarjolla uunituoretta leipää, paikan päällä tehtyjä hurmaavia kakkuja ja leivonnaisia sekä suuri valikoima suklaata ja makeisia. Suurin osa tuotteista tehdään edelleen käsityönä ja kondiittorit valmistavat monenlaista hyvää paikan päällä, asiakkaidemme silmien alla. Karl Fazerin ohjenuorana oli asiakkaiden odotusten ylittäminen. Hänen puolisonsa Bertan vahvuuksia taas olivat tyylitaju, värisilmä ja somistaminen. Kahvilan näyteikkunasta tuli jo Karlin ja Bertan aikana käsite, joka keräsi uteliaita silmäpareja kauempaakin." [lähde: fazer.fi]
Näyteikkunat oli nytkin somistettu todella kauniiksi, vanhan ajan tyyliin. Mä olen muuten nuorena tyttönä ollut kesätöissä 1989 Fazerin makeistehtaalla Vantaan Fazerilassa. Silloin ei vielä suklaa kertynyt suoraan vyötärölle, toisin kuin nyt, kun jo pelkkä suklaan ajatteleminen saa aikaan saman!
-Sally-
Siis NAM, mitä herkkuja!
VastaaPoistaGlo on ihana paikka, ne sängyt <3
VastaaPoistaJa eipä nuo leivoksetkaan hullummalta näytä. Ääh, mä olen suklaalakossa, kun vauva saa siitä ihottumaa :(
Voi mitä ihanan näköisiä herkkuja. Tekisi mieleni päästä noita maistamaan ja itseasiassa myös kokeilla leipoa. :)
VastaaPoistaTuolla on aina poikettava Helsingin reissulla! Ihan vesi herahtaa kielelle kuvia katsellessa. Mukavaa viikonalkua :)
VastaaPoistaWOW, tuonne on mentävä, ihania herkkuja...kiitos vinkistä.
VastaaPoistaXX
Ja mä en ole ikinä ees kuullut koko paikasta! Kääk! Sinne siis joku päivä!
VastaaPoistaPainted by cakes: Älä muuta sano! Melkoisia kondiittorimestareita töissä tuolla ;)
VastaaPoistaRiikka: Sängyt oli kyllä upottavan pehmeät. Heii, vuoden päästä Joulun alla voit sitten herkutella suklaalla tänkin vuoden edestä!
Sanna: Stockalta ei ole kuin parisataa metriä tänne herkkuparatiisiin!
AnniK: Joo, "must" paikka tästä tuli meillekin. Ja ilmeisesti muillekin, sillä oli melkoinen onnenkantamoinen, että me 2 ihmistä mahduimme yleensäkään istumaan SAMAAN pöytään lauantai-iltapäivänä..
Päivi: Eipä kestä. Vieläkin tuo suklaa saa veden herahtamaan kielelle ;)
Maanvaiva: *reps* Mä siis repesin tosta sun kommentistasi ;DD Onhan niistä avajaisista jo 120 vuotta, joten eihän sitä kaikkea voi muistaa...
Maanantai-illan terkuin yhteisesti kaikille, Sally