Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Valkoiset sohvat lapsiperheessä



- Ai teillä on valkoiset sohvat? 
- No eiks ne oo aika epäkäytännölliset lapsiperheessä?
- Ai jaa, no hyvähän teidän on, kun ei teillä ole edes koiraa..

Meillä on ollut nämä Ektorp sohvat nyt 5 vuotta. Jo kolme vuotta niissä on ollut valkoiset päälliset ja aina mä saan kuulla edellisen kaltaisia kommentteja valkoisista sohvista lapsiperheessä. Mutta itse olen tosi tyytyväinen ja sehän riittää.



Aluksi olin ihan hirmu varovainen valkoisten päällisten kanssa ja niissä olikin valkoiset peitot istuinsuojina. Siis oikeesti: irrotettavien ja vesipestävien sohvatyynyjen päällisten päällä oli vielä irrotettava ja pestävä peitto suojana! Molemmissa sohvissa. Hah. Oikein tuplavarmistus! Olihan se peitto tietty helppo heittää pesukoneeseen illalla, jos vauva puklas ja aamulla se oli kuiva. Mutta.. sitten yhtenä päivänä mä vaan päätin alkaa elää enkä vaan varoa koko ajan, sillä huomasin vauvankin täyttäneen jo 5v.

[Taustatietona, että meidän muksut ovat iältään 5, 9, 12 ja 21, joista vanhin ei asu enää kotona. Meillä on säännöt eli emme esim. syö sohvilla (jos aikuisten punaviiniä ja suolapähkinöitä ei lasketa ;) ja tykkäämme pääosin kotona himmailla ns. kotivaatteissa. Kädet pesemme aina kotiin tullessamme ja lapset ovat opettaneet kaverinsakin meillä aina ensiksi käsien pesulle **kop kop, tässä kohdin pitää koputtaa puuta, sillä olemme melko harvoin sairaana** Meillä ei siis myöskään ole lemmikkejä eli irtokarvaa ym. ei pyöri ympäriinsä.]




Nyt ollaankin vaan pesty ja pidetty näitä valkoisia päällisiä. Pesuväli on noin 6-8 viikkoa enkä sanoisi siinä olevan suurtakaan vaivaa (viimeksi pesin istuinpäälliset joulukuun alussa). Kolme istuintyynyn päällistä väljästi koneeseen, valkopesuaine ja 40 astetta. Jos päälliset ovat kovin likaiset, niin laitan lisäksi tahranpoistoainetta ja asteita 60. Sitten silityskuivina pingotan ne yöksi sohvatyynyjen päälle ja jätän pystyyn kuivumaan (en siis laita niitä vielä paikoilleen). Eikä tarvitse edes silitystä! Tai ainakin meidän rentoon beach house -tyyliin sopii paremmin näin ;) Sohvan käsinojiin olen suihkuttanut kätevän tekstiilisuojan, joka pidentää huomattavasti runko-osan päällisen pesua (riittää pesu 1-2 kertaa vuodessa). Tummat farkut on ainoa viheliäinen vaatekappale, sillä siitä irtoo himskatisti sinistä irtoväriä valkoiseen istuintyynyyn. Mutta mä niiiiiiin rakastan farkkuja! 

Meillä on siis kaksi valkoista Ektorppia vastakkain olkkarissa: mulla oma + miehellä oma, josta sitten töllötetään telkkaria iltaisin (joo, eiks ookin ankeeta, tällaiseksi sitä tulee kun on tarpeeksi kauan naimisissa). Mun sohvasta huomaa, että siinä istuu iltaisin joku farkkupeppu ;) Miehen soffa on paljon siistimpi!

27 kommenttia

  1. Hei, kiva kommentti lapsiperheen kauniista valkoisista sohvista. Näin juuri meilläkin on menty, vaikka minulla on niitä pieniä lapsia ollut koko ikäni ja kaksi koiraakin on viiden lapsen rinnalla pyörinyt ja aina on menty valkoisilla sohvilla. Tummansiniset farkut ovat pahat mille värille tahansa. Olohuoneenne näyttää niin kauniilta, kodikkaalta ja raikkaalta valkoisine sohvineen.
    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. ♥ Valkoinen on hyvä sisustusväri, sillä se raikastaa. Ja sopii kaikkien värien kanssa yhteen.

      Poista
  2. Moi Sally!!
    Mä oon niin samaa mieltä sun kans:))!
    Täällä juuri syötän beibee ja KÄÄK, valkoisilla sohvilla...
    Mulla on "kallis" valkoinen soffa ja Se oli p:stä, kun päälliset oli niiiiiin hankala pestä. Nää Ikeat vaan paranee ja ei pääse parahdus, kun joku kaataa kaakaot soffalle. Huput irti ja pesuun:)))!
    Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huput irti ja pesuun! Niinhän se menee ;) Pian teidänkin vauveli täyttää 5... Muista nauttia tästä ajasta! Vaikka kylhän sä sen tiesitkin ;) Terkut täältä vesi/räntäsateesta. Lapsi kysyi, kun hain hänet päiväkodista, että onko nyt kevät?

      Poista
  3. Mä haluun kanssa! Meillä tosin lapsia on 4 ja lisäksi 2 koiraa, mutta silti haluan!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikkosiivouksen yhteydessä harjaan sohvat, ei paha. Ja tosi kätsyä on irrottaa päälliset ja viskata illalla pesuun. Kuivuvat yön aikana kaikessa rauhassa ja aamulla on taas uutta ja nättiä!

      Lapset oppivat kyllä, kun neuvot, miten valkoisilla sohvilla istutaan ;) Koirista mulla ei oo kokemusta, mutta siis istuuks nekin sohvalla?? Heh. Ikean nettisivuille vaan haaveilemaan!

      Poista
  4. Hi Sally, as a new follower, I can only say Ikea sofas are the best with their removable covers. I also have the Ektorp sofa in my dining room and everyone always sits on it, but it washes really well, but yes I agree, the jeans seem to stain the sofa, so I also put a blanket down...have a lovely week! Sharon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Sharon. Thank you for your sweet comment. Sorry, I was lazy and wrote only in Finnish. Again. But you seem to understand Finnish really well ;) Ha!

      I love blue jeans and used to have blanket on sofa earlier. But now i just do "the sofa laundry" more often, maybe once in two months. Not bad at all.

      You too, have a lovely week and take care ;)

      Poista
  5. Meillä ei oo lapsilla asiaa sohvalle syömään! Ruokapöydän ääressä syödään ja sillä sipuli. Joten miksi sohvat likaantuisi. Ja sitä paitsi vaaleassa näkyy lika nopeasti ja tietää panna pesuun - tummassa vaan kaikki kököt ja ihan tyytyväisenä siinä sitte köllitään. ;) Meillä tosin ei ole valkoisia mutta voisin harkita, meillä on vaaleanharmaat ruudulliset. Eikä ole koiraa eikä muitakaa elikoita, onneksi. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on kokemusta kaikista muista sohvista paitsi alcantarasta. Nää pestävät on ihan parhaat!

      Mukava kuulla, etten oo ainoo tyranniäiti, joka ei päästä lapsia murusteleen sohvalle... ;)

      Poista
  6. Kyllä on kaunista! Haaveilen (salaa) Ektorpeista, sillä ovat ne vaan niin klassisen kauniit. Salaa siksi, että voi olla vähän turhan iso haaste puhua mies ympäri vaihtamaan hyvä valkoinen kulmasohva niihin. Mutta pitäähän sitä ihmisellä haaveita olla... ;)
    Mistä olet tuon maton hankkinut? Haluaisin kesäksi jonkun vastaavan. Noitahan kyllä tulee myyntiin tässä kohta puoliin, kun kevätsesonki alkaa, mutta tuo sinun oma näyttää hyvän isolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Matto on Ikean Tårnby, koko 180 x 250 cm. Ihan mahtava! Lämmin ja pehmeä. Eikä kalliskaan! Ainoo, et se roskaa kauheesti alussa. Eli maton alla varisee hiekansekaista roskaa itse matosta, mutta me ratkaisimme ongelman laittamalla maton alle laminaatin alla yleensä käytetyn askeläänieristemuovin, joten nyt ei tuu vuokraemännän parkettiin jälkiä. I hope ;)

      Keep dreaming!

      Poista
  7. Meillä ollut valkoiset ektorpit muutaman vuoden, enkä pois vaihtaisi. Sohvilla ei syödä, muuta kuin ne sipsit tai suolapähkinät. Muuten keittiössä.
    Valkea on arka väri, mutta näkeepähän kun on likaiset ja voi pestä.
    Monesti jälkeenpäin miettinyt entistä ruskeaa kangassohvaa, että mitenkähän likainen se olikaan, kun sen käsinojia ei saanut pestyä kuin kalustepesuaineella, vaahtoa, ja sitten hinkkaat ja hankaat ja imuroit...
    nyt tiedän että valkoinen sohva on puhdas kun se näyttää siltä.
    Meillä on kyllä eläimiä, 3 kissaa ja 3 koiraa, koirat ei tule sohvalle ja harvemmin kissatkaan. Ihana blogi, omaani olen vasta pikkuhiljaa rakennellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Piia pitkästä viestistäsi. Meillä oli kans näitä ennen sellaiset 2+3 istuttavat punaruskeet nahkasohvat. Ihan hirveet! Yök. Onneksi lapsi oksensi toisen sohvista pilalle eikä yhdellä sohvalla pärjätty, niin oli suorastaan PAKKO ostaa nää! Enkä oo koskaan katunu ;)

      Mukavaa kevään odotusta!

      Poista
  8. Sama juttu meillä. Ikean Ektorp sohva käytössä, perheessä jossa kaksi pientä lasta ja koira :) Mä itseasiassa ostin nyt kun rakennettiin tämä uusi koti niin sohvaan uudet valkoiset päälliset, kun maksoi vain 59€ koko setti. Joten nyt mulla on kahdet vaihtopäälliset, toiset aina puhtaana ja on helppo vaihdella. Mun mielestä hinta-laatu suhde on enemmän kuin kohdallaan näissä sohvissa!
    Kiitos kivasta postauksesta!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi wau, mä oon missannut tollaisen tarjouksen kokonaan! Vaihtopäälliset on tosi fiksu idea ;)

      Kivaa viikonloppua teille!

      Poista
  9. Kiva kun kirjoitit näistä, kun nimittäin olen miettinyt, että jos hankkisi nyt nämä sohvat kun lapset ovat pieniä ja sitten panostaisi vähän kalliimpiin sohviin kun kasvavat eivätkä suttaa enää niin paljon. Tuo valkoinen väri houkuttelisi, mutta sitten taas tuo peseminen vähän mietityttää. Ne eivät ole ilmeisesti pahemmin menneet kokoon kuitenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos. Meillä päälliset ovat pysyneet hyvin ryhdissään. Pingotan ne aina silityskuivina istuintyynyihin takaisin ja annan kuivua siinä, niin kuosittuvat samalla muotoonsa. Kuivausrummusta mulla ei oo näitten kanssa kokemusta.

      Heii, kun sä kerran ostat Ektorpit, niin et halua enää mitään muita sohvia sen jälkeen ;) Trust me.

      Poista
  10. Näistä sohvista olen haaveillut..mutta mieheni mielestä meille ei voi ostaa valkoisia sohvia koska lapset sotkisivat ne ja meidän sohva on vain 3 vuotta vanha..No mieheni ehdotti että päällystettäisiin tuo meidän kulmasohva, mutta se tulee varmaan yhtä kalliiksi tai ehkä jopa kalliimmaksi koska se on niin iso 3mx3m :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh. Teilläpä on mahtavankokoinen soffa! Hei, älä Heli lannistu, aina on hyvä olla haaveita! Kivaa viikonloppua :)

      Poista
  11. Hei arvaa mitä! Meille tulee kans valkoisetektorpit! Alunperin piti tulla harmaat, mutta uuden kämpän lattia on niin tumma, että valkoiset ovat paljon parempi vaihtoehto. Ja tämä postaus oli kyllä isona rohkaisutekijänä! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa! Teillekin tulee "blogisohvat" ;)

      Käy hei hakeen kaupasta vielä sellaista tekstiilisuojasuihketta ja suihkaa sitä reilusti käsinojiin ym, jotka likaantuu helpoimmin. Kirpaisee kukkaroa kympin verran, mutta vältyt runko-osan päällisen pesulta puoleksi vuodeksi! Suihke haisee voimakkaalle, joten suihkutuksen jälkeen kantsii häipyy vaikka pulkkamäkeen pariksi tunniksi!!

      Onnea uuteen kotiin!



      Poista
  12. Kiitos vinkistä!!!
    Blogisohvat.... :D

    VastaaPoista
  13. Moi. Tosi kiva nää sun kuvat olohuone/ruokailutilasta koska tossa näkeekin että mihin sopii tv kun mä oon kironnu kun ei tahdo löytyy sellainen sisustusmalli jossa näkyis myös tv paikka. Meillä on kanssa suh. kapea olohuone mihin on vaan pakko laittaa ruokapöytä yms. IHANAA, kiitos.
    T: joka päivä "olohuone/ruokailutila" googlaaja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis! Pitkänmallinen olkkari kannattaakin jakaa toiminnoittain eli sohvaryhmän ja ruokailuryhmän kesken. Ikkunat hieman määrittävät kalusteiden sijoittelua, mutta muutoin vain rohkeasti kokeilemaan ja pyörittelemään kalusteita, miten päin ne näyttäisivär kaikkein omimmilta. Kyllä se telkun paikkakin sieltä löytyy sitten melkein itsestään ;) Lämpimin syysterveisin Sally

      Poista
  14. Hei,
    tähti seinällä on tosi kiva, saako udella mistä on hommattu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moimoi, Tähdenhakumatkasta kirjoitin aiemmin täällä:

      http://countrysally.blogspot.fi/2010/07/tahtihetkia.html

      Niitä on myynyt aikoinaan myös Blossom -sisustusliike Kokkolassa ja Vaasassa. Terkuin Sally

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★