Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Who's that girl?

Tervetuloa mukaan uudet lukijat (ja vanhat ketut ;). Kyselyistä päätellen taitaa olla aika päivittää infoa eli kertoa, kuka täällä kirjoitusten takana oikein piileskelee..  


Moi, mä oon Sally, oikealta nimeltäni Sari. Ikää mittarissa 42v, mutta ikähän on vaan numero. Olen neljän lapsen nuorekas äiti eli perheeseemme kuuluu myös aviomies sekä Pikkusisko 5v, Junior 9v ja Isosisko 12v. Esikoinen eli Isoin Isosisko 21v. opiskelee muualla ja asuu jo omassa kodissa. Nuorekkuuteni herättää usein keskustelua, mutta salaisuus piilee arvatenkin hyvissä geeneissä. Oma osuutensa on varmasti myös touhukkailla lapsillamme + niillä 10 vuodella, jotka vietin leppoisaa elämää kotiäitinä ja sain nukkua päikkärit (lue:kauneusunet) joka päivä! Yeah, right. Uskoo, ken tahtoo.

Tämä blogi synty aikoinaan kotiäidin tarpeesta purkaa ajatuksiaan lasten- ja kodinhoidon lomassa, mutta muutettuamme kesällä 2011 takaisin tänne synnyinseuduilleni Hämeen sydämeen on blogin sisältö muuttunut huomattavasti sisustuspainotteisemmaksi. Blogiin tullaan googlettamalla mm. hakusanoja sally's, sallys blogi, countrysally, country home, tähtimatto, maalaisromanttinen ja valkoinen sisustus. Ja niitähän tämä blogi on.

Kuvat napsin tavallisella Canonin pokkarilla, jonka malli on IXUS HS220 (mutta haaveilen tietenkin omasta järkkäristä ;). Syksyllä 2011 aloitin pitkään haaveilemani sisustusalan opinnot työn ohessa ja valmistun toivon mukaan tänä keväänä 2013. Sisustaminen on niin mun juttuni, ja se on ollut sitä aina. Mutta näin vanhaksi piti elää, ennenkuin hoksasi, että sisustaa voisi myös työkseen eli tehdä sitä mitä rakastaa ja elää samalla omaa unelmaansa:

"Choose a job you like,
and you will never have to work
a day in your life."



Nykyinen kotimme on paritalo, jossa asumme vuokralla. Maalaisromantiikkaan hurahdin jo vaihto-oppilasvuotenani, jonka vietin 1988 Michiganissa, USAssa. Tähdet, ruudut ja raidat ovat sen jälkeen kuuluneet olennaisena osana oman kotini sisustukseen.

Lähitulevaisuuden haaveissa meillä itsellämme on talonrakennus ja arvaatte varmaan, että Long Island tyylinen talo olisi suuri unelmamme. Valkoinen talo, iso terassi, ruutuikkunat, ikkunaluukut, manttelitakka, leveät lankkulattiat ja ruokakomero..



Haaveitten toteutumista odotellessa myös väliaikainen koti voi olla viihtyisä ja omannäköinen. Meidän sisustuksemme punaisena lankana toimii amerikkalaishenki tähtitekstiileineen, ikea, valkoiset sohvat sekä luonnonläheiset värit. Pikkutavaroilla sisustus on muokkautunut omannäköiseksemme, mutta nämä perussysteemit ovat jokaisen ulottuvilla. Tää onkin meille ennemminkin lifestyle, sillä en varsinaisesti "sisusta" omaa kotiamme vaan koti on muokkautunut vuosien mittaan omannäköiseksemme!

Who are you? Kerro sinäkin pari sanaa itsestäsi.


***
Hello, I'm Sally. 42-year-old mom of four kids aged 5, 9, 12 and 21. We live in a light and cosy Skandinavian family home here in Finland with my dear husband and four children. I love white, soft pillows, Ikea furniture, American style textiles, stars etc. I'm studying interior design and hoping to get my diploma this year. This is my passion and this is what I love the most. However, it took me this long to realize that "choose a job you like, and you will never have to work a day in your life." But better late than never ;)

16 kommenttia

  1. Heippa! Mä olen pian 30 vuotta täyttävä kahden lapsen äiti turusta. Olen nyt vasta jouluna aloittanut oman blogin pitämisen... Pidän sisustamisesta ja leipomisesta... minulla ei ole ns mitään kallista sisustus makua :) Sisustamiseeni kuuluu mm ikean tavarat :) ovat edullsia ja on helpompi pistää pois ja hommata jotai uutta tilalle... :) Mukavaa Alkuvuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Laura. Mäkin tykkään ikean tavaroista. Niitä on itseasiassa meillä aika paljonkin ;) Sopivat hyvin lapsiperheeseen ja kestävät hyvin aikaa. Oma sisustusmakuni on melko klassinen, mutta 40v. täytettyäni ajattelin viimein hankkia ensimmäiset aidot Gantit tähän talouteen ;) Ole kuitenkin sitä mieltä, että kauniin ei tarvitse olla kallista. Varsinkin kekseliäisyydellä pääsee jo tosi pitkälle!

      Mukavaa alkanutta vuotta sinne kauniiseen Turkuun ;)

      Poista
  2. Blogisi on ihana ja olen seurannut sitä jo pitkään:) Olen kohta 37v kuuden lapsen äiti (9,8,7,6,3 ja 1,5v) ja kirjoittelen omasta vuokra-asunnostamme jota koitamme miehen kanssa edullisesti ja ilmaiseksi sisustaa ja rempata:)
    Ihailen blogisi kauniita kuvia ja maalaisromantiikan ystävä minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Nanna. Teillä vilskettä riittää ;) On ihanaa, kun on elämää ympärillä. Mukavaa Uutta Vuotta teillekin sinne!

      Poista
  3. No sinähän sen jo tiedätkin, mutta minä oon Irina ja sisustelen pientä yksiötä. Tavoitteena on avara (niin avara kuin yksiö voi olla, hih!) ja vaalea koti, jossa ripaus rustiikkia ja teollista. Ennen kaikkea kuitenkin skandinaavinen ja moderni koti. Ei mikään helppo nakki kyllä saada pienestä kodista sisustuksellisesti kaikkea sitä, mitä pitää, mutta yrittänyttä ei laiteta! Eihän? ;)

    Sisustuksen päävärinä toimii siis - yllätys yllätys - valkoinen. Aiemmin halusin vahvasti valkoisen rinnalle mustaa, mutta nykyään haluan enemmän valoa ja raikkautta. Siksi musta jäänee ripaukseksi ja muita "ripauksia" väreissä ovat keltainen ja harmaa. Harmaalle olen vasta alkanut lämmetä sen käytännöllisyyden vuoksi. Näin 2013 kevään korvilla ripaus vihreää, turkoosia ja vaaleanpunaista kiinnostaa myös. Kevät näyttää mitkä värit ja missä mittakaavassa pääsevät koristamaan sisustusta. :)

    Blogihan minulla tietenkin on, olen sitä kirjoitellut heinäkuusta 2011 lähtien ja se syntyi oikeastaan tarpeesta jakaa keväällä 2011 alkanutta kodinraivausprojektia. Kyllästyin tavarakasoihin ja epäjärjestykseen ja aloitin raivauksen. Samalla käynnistyi muuallekin elämään ulottunut uudistumisprojekti ja siitäkin on jonkin verran tullut puhuttua blogissani. Aiheita muun muassa painonpudotus, vaatetus, kosmetiikka jne. Blogini kuitenkin on vahvasti sisustuspainotteinen lifestyleblogi. :)

    Siinäpä oli avautumista kerrakseen, lisää voi käydä kurkistamassa blogissani. Olipa kiva, kun hieman päivitit Sally infoa itsestäsi ja että tänne kommenttiboksiin saa muutkin tulla avautumaan. :)

    http://www.whiteandfresh.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Irina, kiitos avautumisestasi ;) Olenkin blogisi vakikävijä. Meilläkin on toteutettu "less is more" filosofiaa jo 5-6 vuotta, mutta silti tätä tavaraa riittää.. Nykyisin ostan vain tarpeellista ja silloinkin harkiten. En ole alennusmyynneissä juoksija. Ahdistun vaan siellä väentungoksessa :/

      Ihanaa sisustusvuotta 2013!

      Poista
    2. Ihanaa sisustusvuotta sullekin, ihanainen! <3

      Poista
  4. Hep, täällä REILUkolmekymppinen kahden koululaisen äiti Hämeestä.

    Bloggaillut olen lokakuusta 2010. Blogini nimi on Omasta (p)ajasta eli kerron siitä mitä teen omalla ajallani tai no mitä perhe-elämä on, sillä oma aikani on lähinnä vain blogia kirjoittaessani. Lisäksi blogissa näkee mitä syntyy omassa pajassani eli leivonnaisia, koruja, PehmOtuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan Minna-Leena, pitääkin tulla kurkkimaan blogiisi ;)

      Mullekin blogin kirjoittaminen on sitä kallisarvoista omaa aikaa ja tervetullut henkireikä arjessa. Aika paljonhan tää blogi on meidän lifestyleä, mutta sisustamista on ollut viime aikoina onneksi enenevässä määrin. On mukava kuulla, jos vinkkejä ja ideoita tarttuu sillekin puolelle ruutua.

      Hyvää uutta vuotta! Ja intoa käsillä tekemiseen!

      Poista
  5. tää oli kiva postaus :) Itsekkin useamman vuoden blogganneena tuntuu ettei tiedä kenestäkään muutakuin sisustustyylin :D

    Mutta mutta- olen 25 vuotias nuori Rouva :) Naimisiin menimme mieheni kanssa kesällä 2011 ja meidän lisäksemme perheeseemme kuuluu kolme labradorinnoutajaa (Nelli 6v, Aada 3,5v ja Tessa 2v). Innostus bloggaamisen sai alkunsa muutaessamme nykyiseen kotiimme, kun tarvitsin paljon sisustusideoita suureen taloomme. Blogeja selaamalla sain tiedon ja vinkkejä oikeastaan paremmin kuin mistään muualta internetistä- ja siitähän se ajatus sitten lähti :D Pari vuotta bloggauksen parissa on vierähtänyt nopeasti. Kirjoittelen pääosin vanhan rintamiestalomme sisutamisesta ja valokuvaamisesta- innostus kuvaamiseen (varsinkin luonnossa) sai aivan uuden ulottuvuuden järjestelmäkameran saapuessa kotiimme :)

    Alunperin hurahdin täysin maalaisromanttiseen sisustamiseen, sittemmin muuttanut muotoaan hieman modernimpaan ja minimalistisempaan suuntaan :) Kodissamme olemme tehneet pintaremonttia pienellä rahalla, itse tehden- käteen on tarttunut jos jonkinmoista remppamiehen taitoja :) Suurena haaveena keittiön ja khh/pesuhuoneen täysremontti (suom.vaatii paljon rahaa), mutta ainahan haaveilla :D Nyttemmin kun sisätilat alkavat olla mukiinmenevässä kunnossa, vuorossa on rähjäisten ulkorakennustemme remontointi ja kesäisin tietysti pihanlaittoa. Eli tekemistä riittää eläkepäiville saakka :)

    Teillä on todella kaunis koti! :) Mukavaa lauantai-iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Näitä pitkiä kommentteja on niin mukava lukea. Eiks oo jännä, että monesta bloggarista tietää vaan nimen ja sisustustyylin. Mä ajattelin, että ois varmaan ihan paikallaan esittäytyä ;)

      Itsetekemällä säästää rahaa ja oppii paljon. Ja oppii siinä sivussa paljon myös itsestään. Mäkään en tiennyt olevani hyvä maalari ennenkuin rakennettiin omaa taloa ;) Maalaaminen on niin terapeuttista ja mukavaa! Hyvät musat vaan soimaan, niin loppu on leikkiä ;) Ainakin melkein. Omakotiasumisessa on se hyvä puoli, että koskaan ei tuu valmista. Nimittäin kun niin luulee, niin jossain kohti täytyy jo alkaa uudestaan rempata.. Että tosiaan loppuiäksi riittää tekemistä! Mäkin haaveilen, että meillä olis eläkepäivinä siisti ja kompakti kerrostaloasunto ihan kaupungin keskustassa, teattereiden ja harrastuksien välittömässä läheisyydessä. Ei olis ruohonleikkuita ja lumitöitä. Toisaalta, puutarha on kyllä mukavaa ajanvietettä...

      Kevättä odotellessa ;)

      Poista
  6. Sulla on aivan ihana blogi, ja kiitos pienestä esittelytekstistä.
    Mä olen Katja, 26vee kahden lapsen äiti. Asun lasteni ja mieheni kanssa Helsingin Eirassa 100-vuotiaassa talossa. Asunto ostettiin täysin remontoitavassa kunnossa ja nyt pikku hiljaa se alkaa näyttämään omalta; teollista ilmettä, ripaus maalaisromantiikka, mutta myös vähän minimalista ilmetta värejä unohtamatta. Hyvää viikonloppua ja erittäin hyvää alkanutta vuotta!

    http://elamaaeirassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Katja. Pitääkin tulla kurkkimaan blogiisi, sen verran ihanalta kuulostaa sun sisustustyylisi ;)

      Mukavaa sisustusvuotta 2013!

      Poista
  7. Olen tänne joskus aikaisemminkin esittäytynyt, mutta teenpä sen uudestaan. Samalla ajattelin vihdoin ja viimein liittyä lukijaksi, koska ilmeisesti "sitten seuraavalla kertaa". Yleensä sitä seuraavaa kertaa ei kiireisessä lapsiperheruljanssissa vaan tule :D

    Ikää 25 vuotta, kolme lasta. Esikoinen 5v ja identtiset kaksoset melkein 1,5v. Kotona lasten kanssa yritän opiskella toista korkeakoulututkintoa. Talona toimii itse väsäämämme Teritalojen Victoria. Sisustelen pikkuisella budjetilla, kotiäidin kukkaro ei välttämättä ihan pullottele aina. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi kiire on aikamme vitsaus. Mäkin olen ruvennut lykkäämään nyt vanhempana asioita seuraavaan kertaan. Ja huonolla menestyksellä :/

      Teilläkin tota hulinaa lasten kanssa riittää! Mäkin olin kotiäitinä 10 vuotta, joten tiedän, mitä se on kun iso perhe elää yhden palkalla. Nyt tilanne on toinen, kun on tarha, koulu ja työkiireet. Plus harrastukset ja tää mun opiskelu. Nyt antaisin melkein mitä vaan, että saisimme enemmän aikaa.. Touhuilla asioita yhdessä. Mutta aika aikaansa kutakin. Muistathan nauttia kotiäitiajastasi! Se on arvokkain aika sun elämässäsi! Toi opiskelu kuulostaa hyvältä jutulta. Jaksaa sitten arkea ja lasten touhujakin paremmin ja toisinpäin ;)

      Iloa ja onnea uuteen vuoteen!

      Poista
  8. Ihana esittely! Uutena bloggaajana ja ensimmäistä kertaa sinun sivuillesi eksyneenä, oli mukava lukea tekstisi. :) Pääsi heti pintaa syvemmälle! :) Voi mä kans niin haaveilen opiskelun aloittamisen, kunhan vain nyt saisin pyörät pyörimään, työn ohessa kun siihen olisi mahdollisuus. Ihanaa kun löytää kutsumuksensa, mäkin niin haluan ton tunteen! :)

    Täällä kirjoittelee 30 vuotias haaveilija. Asustan rakkaan avomieheni kanssa ♡ Vauva ja lemmikki haaveet vahvasti pinnalla. Kesällä ostettua kotia ollaan laitettu ahkerasti alku syksy, ja nyt etsiskelen uusia inspiraatioita. Blogia aloittanut kirjoittelemaan viime kuussa. Oikeastaan pitkään ajatellut asiaa, ja miettinyt sisustuksen ja rakkauden välillä. Vaikka sisustamista rakastan kovasti, nyt voiton vie inspiraation etsintä parisuhteeseen.

    Ihanaa viikkoa! :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★