Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Helppo suklaakiisseli


Terveisiä sairastuvalta! Muksut ovat olleet vuoronperään nuhakuumeessa :/ Taudinkuvaan kuuluu hurja palelu, vilunväristykset, vatsaoireita ja pari päivää kovaa kuumetta. Sitten, kun tuntuu, että voitonpuolella ollaan jo, niin hurja kumiseva ja rohiseva yskä alkaa. Ja sitä riittää, viikon tai kaksi! Ei puhettakaan, että pääsisi jääkiekkoharkkoihin, tai että edes jaksaisi luistella. Päätä jomottaa, silmät on valonarat ja tyyny houkuttelee.

Pikkusisko sairastui ensimmäisenä, mutta myös parani ekana. Nyt hän on jaksanut jo olla päiväkodissakin. Isosisko on palellut kohta viikon ja sanoi yhtenä iltana, että hänkin haluaisi tulla kipeäksi, että saisi jäädä kotiin äidin passattavaksi ja kaikki olisivat hänelle kilttejä ja ystävällisiä. Mutta onneksi jo seuraavassa lauseessa pohti, kuinka kurjaa olisi vuorotellen hikoilla ja palella, maata selkänsä kipeäksi vuoteessa monen peiton alla.. Paljon mukavampaa on nimittäin nähdä kavereita ja seistä nenänpää kohti aurinkoa välitunnilla ;)

Olen koettanut tarjota monenlaista juotavaa, hedelmiä, paistaa munakokkelia, tehdä nauravia nakkeja. Rusinoita, kuivattuja hedelmiä, mehukeittoja. Sitten yhtenä päivänä päätin kokeilla suklaakiisseliä! Tein sen soijamaitoon, jotta sama kiisseli sopisi kaikille (itse asiassa meillä oli kaakaonmakuista soijajuomaa purkillinen, joten käytin omassa ohjeessani sitä ja jätin kaakaojauheen pois).



Helppo suklaakiisseli
4-5 annosta

1 litra maitoa
4 rkl Maizena maissitärkkelystä
1/2 dl kaakaojauhetta (tai maun mukaan ;)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maito, maissitärkkelys sekä kaakaojauhe ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2 min. Lisää vaniljasokeri ja maista (lisää tarvittaessa makeutta).

Nosta kattila tiskialtaaseen kylmään veteen. Anna jäähtyä ja sekoittele, jottei tule kuorta. 

Nauti sellaisenaan tai vaikka vadelmien ja kermavaahdon kera!

11 kommenttia

  1. Meillä koko perhe oli oksennustaudin kourissa! Siitä selvittyä iski hirmuinen päänsärky ja aurinkoisella ilmalla saa kulkea puolisokeana, kun niin ottaa silmiin! Mut eiköhän se tästä.
    Oon kans muuten tehny tota suklaakiisselia ja on kyllä nam:)

    Pikaista paranemista!

    -Sanna-
    Ruutuoven takaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts. Me ollaan onneksi vältytty oksutaudilta.. *koputtaa puuta*

      Näin äitinä ilahduttaa, kun paraneminen alkaa ja ruoka rupeaa maistumaan ;)

      Mukavaa päivää!

      Poista
  2. Nam... Enpäs olekaan tehnyt pitkään aikaan suklaakiisseliä! Lämmin kiisseli vaniljajätskin kanssa on loistava yhdistelmä, kannattaa kokeilla. Jospa syönkin illalla "ruuaksi" suklaakiisseliä ja jätskiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän suklaalla kuittaa helposti kokonaisen aterian ;)

      Aurinkoa päivääsi, Johanna!

      Poista
  3. Pikaista paranemista pikku-potilaille! Pieni herkuttelu on välillä paikallaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ihana tsempistä! Kohta kaksi viikkoa joku on ollut kipeänä, vuoronperään. Kummallinen tää maaliskuu ollut säiden puolestakin. Yöllä hurjat pakkaset ja päivällä plussaa. Aurinko lämmittää onneksi jo niin ihanasti ;)

      Poista
  4. Pikaista paranemista sinne sairastuvalle! Suklaakiisseli näyttää varsin herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Junior meni tänään perjantaina kouluun, kun eilen ei enää ollut kuumetta. Kirjoitin liikunnanopelle varmuuden vuoksi lapun, ettei poika innostu liikaa..

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  5. Voi, mikä ihana sairaspäivien piriste... äidin tekemä suklaakiisseli...pikaista paranemista sinne.
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme..."

      Poista
  6. Oih! Kiitos tästä! Mulla sattuu keliaatikkona olemaan juuri tuota Maizenaakin kaapissa niin saan tehtyä tuon kun tällä hetkellä vointi on huono ja lihakset on tosi kipeinä jostain syystä. :)

    Kiitos oikeina paljon ja ihanaa kevättä!!

    -Heidi


    www.searchingforLBD.com

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★