Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kakkua ja kauniita oksia


Nappasin ruokakaupassa kärryyn valkoisia tulppaaneja ja ihmettelin samalla, miksi pähkinäpuun oksat oli laitettu vesiastiaan.. No koska ne on eläviä! Siispä yksi coryluskimppu mukaan, kiitos, ja kotona maljakkoon. Pienen hentoiset silmut ovat aukeamassa lämpimässä tuota pikaa, miten ihanaa! Ja lopuksi käppyräoksat voi säästää sisustuksen koristeeksi sellaisenaan. [Kolmen oksan kimppu maksoi 4,95. Mielestäni sen verran maksaa jo yksi "kuivunut" käppyräoksa esim. Kodin Ykkösessä ja näissä on sentään silmut.]




Mutakakku katosi niin nopeasti parempiin suihin viime kerralla, että yleisön pyynnöstä leivottiin toinen. Tuttu suklaakakkupohja, jonka päälle sulatin maraboun minttukrokanttisuklaalevyn, johon laitoin hieman margariinia + kermaa. Ja päälle vielä vadelmia ja tomusokeria. 

Kakussa oli varmaan kaksituhatta kaloria ja sen kyllä huomas! Viiden sentin viipale lautasella oli tuhtia tavaraa, varsinkin jos laittoi päälle vielä kermavaahtoa. Mutta kun kakkuhammasta kolottaa, niin minkäs teet ;) Sitäpaitsi arjesta pitää aina löytyä tilaa juhlille - niin, ja seikkailulle!

- Ihanaa perjantaita sulle! Mulla on koulupäivä, aiheena huonekalun kunnostus ja maalaus, jee! Pinnatuoli takapaksiin ja menoksi siis ;)

20 kommenttia

  1. Onpa herkullisen näköinen ja kuuloinen mutakakku, slurps! Oi mäki voisin kernaasti viettää koulupäivää tuommoisen aiheen parissa!
    Ihanaa perjantaita myös sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun herkkuhammasta kolottaa, niin suklaa tepsii aina ;)

      Poista
  2. Hih, me ollaan taas oltu samassa ruokakaupassa :) Samoja käppyräoksia silmuilla ihastelin, mutta en viitsinyt ostaa näin reissun alla.

    Ihania maalailuja ja viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan me ;)

      Jokos flunssa on karkotettu?

      Mukavaa viikonloppua, Maria!

      Poista
    2. Kiitos kysymästä, flunssa on nyt förbi ja pian alan vetämään juoksuhousuja pitkästä aikaa jalkaan ja hilpasen kevyesti töistä kotiin. Mutkan kautta :)

      Poista
  3. Kuivat käppyräpuunoksat maksavat Plantagenissa kympin kipale! t.nimim.kokemusta on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta? Sittenhän tämä kolmen oksan kimppu oli tosi edullinen!

      Mukavaa perjantaita sulle Koo!

      Poista
    2. Jep. Mut on ryöstetty ;) Mukavaa vkonloppua sinne myös!

      Poista
  4. Nam tuota kakkua! Mukavaa ja leppoista perjantai-iltaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on hyvä syy herkutella ;)

      Mukavaa viikonloppua teille!

      Poista
  5. Suloiset oksat ja IHANA kakku, nam nam.
    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. Suklaa tepsii aina, iloihin ja suruihin ;)

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Voih... mahtaisivatko minunkin käppyräoksat alkaa kasvattamaan silmuja, jos isken ne veteen.... Mulla juuri noita Kodin1:sta, joista mainitsit...

    Mutakakku on ihan parasta.. Paljon en osaa leipoa, mutta se on useimmiten hanskassa (lue: onnistuu siis aina välillä).

    Mitä koulua sinä käyt? Kuulostaa niiiiin mielenkiintoiselta;)

    Aurinkoa tähän päivään:)

    Terkuin, Frida

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis Frida,

      Ei ne Kodin Ykkösen kuivatetut koristekäppyrät varmaankaan herää eloon, mutta pähkinäpensasta kasvaa meillä Suomessa koristepensaana/puuna pihoissa ja omasta pihasta niitä voi napsia maljakkoon.

      Mun opiskelut on nyt jo ihan loppusuoralla. Opiskelen Ikaalisten Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksessa sisustusalan ammattitutkintoa. Opiskelu on tutkintoon valmistavaa koulutusta, kestoltaan kaksivuotinen ja sen pystyy suorittamaan kätevästi työn ohessa. Hirmu mielenkiintoista on ollut ja opitut asiat tulee nyt vielä näyttää tutkintotilaisuuksissa arvioitsijoille, mikä mulla onkin nyt seuraavien viikkojen agenda.

      Mä olen valinnut suuntautumisvaihtoehdoksi sisäpintakäsittelyt ja meillä on ollut konkreettisia näyttötöitä nyt kakkosvuonna kuten seinien ja lattian maalausta (betonilattia + puulattia), tapetointia, laminaatin asennusta, laatoitusta, huonekalun kunnostusta/maalausta, sisäovien ja ikkunapuitteiden maalausta, panelikaton maalausta ym ronskia remppahommaa ;) Omat taidot ja tietämys ovat karttuneet huimasti, sillä tekemällä oppii parhaiten. Olemme myös käyneet Tikkurilalla ja Teknoksella exkursioilla, oppineet sävyttämään maaleja koneellisesti + käsin, saaneet värioppia, valaistusoppia, sisustussuunnittelukokemusta ym superhyödyllistä...

      Olen iloinen, että päätin syksyllä 2011 lähteä tähän mukaan/ pääsin sisään koulutukseen. Opiskeluaikana syntyneet suhteet + verkostot ovat kullanarvoisia ja oma ammattitaito ja osaaminen on kiteytynyt hienosti näiden kahden vuoden aikana. Tiedä vaikka tästä syntyisi kokonaan uusi ura ;)

      Opiskelu ja itsensä kehittäminen kannattaa aina. Rohkeasti siis vaan hamuilemaan uutta, jos siltä tuntuu, sillä koskaan ei ole liian myöhäistä.

      Aurinkoa päivääsi!

      Poista
  7. Tulin kurkkaamaan blogiasi :)
    Mielenkiintoinen ja kaunis, inspiroiva blogi, lukijaksi jäin <3
    Tervetuloa vastavierailulle uuteen blogiini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan ja tervetuloa mukaan, Maarit! ♥

      Pitääkin oitis tulla vastavierailulle ;)

      Happy Sunday!

      Poista
  8. Kaunista kevättunnelmaa. Ja voi nam, mikä kakku jälleen! Noita käkkyräoksia pitää itsekin metsästää, jos noin edullisesti jostain niitä saa:) Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis! Ihan Prismasta löysin tosiaan noita käppyräoksia. Kolmen oksan kimppu maksoin 4,95 ja niissä oli pienenpienet vihreät silmut valmiina. Viikon verran maljakossa ja johan rupesivat aukeamaan ;)

      Happy Sunday! Mitähän hyvää sitä tänään leipoisi..

      Poista
  9. Hei, minua kiinnostaisi tuo sinun mutakakun pohjan ohje?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Liisa, mutakakun ohje löytyy aiemmin täältä blogista:

      http://countrysally.blogspot.fi/2012/10/suklaa.html

      Takuuvarma herkku, joka onnistuu meillä aina. Seuraksi vadelmia, kermavaahtoa tai vaikka vaniljajätskiä. Tämän kertaisessa postauksessa kuorrutin vielä kakun sulattamalla maraboun minttukrokanttilevyllisen suklaata kattilassa, jossa oli ensiksi kunnon nokare margariinia + vajaa desi kermaa.

      Mukavia leipomis + herkutteluhetkiä!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★