Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Hiekan ja meren sävyjä makuuhuoneessa






Kevät on ihanaa aikaa. Lisääntyvä valo saa uudenlaista vipinää kinttuihin ja asiat, joita on tullut lykänneeksi, saavat nekin yllättäen vauhtia alleen. 

Löysin viime syksynä nämä kivat farkuista kudotut matot Kodin Ykkösestä ja vieläpä poistohintaan (oisko olleet tyyliin kympin kappale eli todellinen löytö!). Mulla herää joka kevät kaipuu siniseen - ja silloin muistin taas nää matot!



Ikean valkoiset paimentolaismatot saivat väistyä ja makkarin ilme muuttui kertaheitolla kevyemmäksi ja keväisemmäksi. Kodin Ykkösen ruudulliset Sandfield pussilakanat sopivat rentoon beach house tyyliin. Hymyilytti niissä ollut lause "almost a shame to fall asleep". Enää puuttuu vaan se merinäkymä ikkunasta!

Mä silitän harvoin pussilakanoita ja lakanoita, jos koskaan. Mun aikatauluilleni se on ajan hukkaa, sillä ne rypistyvät nukkuessa kuitenkin. Arvostan kuitenkin suuresti ihmisiä, jotka viitsivät silittää kaiken mahdollisen, ja haaveilen saavani joskus ihkaoman mankelin - kun en sitä kotiapulaista saa kuitenkaan ;)




Makuuhuoneen lisäsäilytystä saa kätevästi pinottavilla koreilla. Nämä rottinkiarkut ovat kulkeneet mukanamme nyt jokusen vuoden. Alempi on Ikean Byholma kannellinen arkku, jota voi käyttää mielestäni myös arkkupöytänä. Sen päällä on tähtiarkku rottinkia, joita olen nähnyt viime aikoina myynnissä ainakin Sateenkaarentaa nettikaupassa.

Pikkusisko 6v. nukkuu vielä meidän makkarissamme, toki omassa sängyssään, mutta pikkusänky on ihan kiinni meidän parisängyssämme. Välillä ollaan jo kokeiltu hieman siirtää sänkyä kauemmaksi meidän sängystä, mutta ainakaan vielä neiti ei ole valmis nukkumaan yksin omassa huoneessaan. Kuvan Tappara nalle on muuten Pikkusiskon oma ja kovin rakas! Isoveikka osti sen hänelle omilla rahoillaan kerran tuliaisiksi jääkiekkopelistä. Meillä kaikki lapset kannattavat eri liigajoukkueita.

Kivaa tiistaita! Taivaskin on tänään sininen.

22 kommenttia

  1. Tosi raikkaan ja kauniin näköistä! Ihastuin tuohon yöpöytään,se on kaunis ja kätevä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanna ;) Mä tykkään miettiä tavaroille myös uusia käyttötarkoituksia. Meillä on kaksi näitä valkoisia puulaatikoita ja olen jo vuosia säilyttänyt niissä sisustuslehtiä. Taisi olla viime marraskuussa kun keksin, että nehän voi nostaa pystyy yöpöydän virkaa toimittamaan - ja samalla voin säilyttää niissä yhä lempparilehteni.

      Kivaa tiistaita!

      Poista
  2. Oi että, JUST tollasia lakanoita olen kaavaillut! Mun on ehkä pakko palkkapäivän jälkeen mennä tutkiin kodin ykkösen valikoimaa. :P Josko niitä olis vielä siellä. Sun maku on mun mielestä aikas lailla nappi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Mimmu! Pussilakanat on ihan laadukkaan tuntuiset ja sopii ainakin meille "pese ja pidä" tyyliin, kun ei liiemmin ehdi lakanapyykkiä silitellä. Kodin Ykköseen on tullut viime aikoina hurjasti kivoja uutuuksia!

      Poista
  3. Ihana värimaailma. Minäkin pidän sinisestä makuuhuoneessa ja tuo hiekansävy tuossa sinun makkarissasi antaa lämpöä. Taidanpa lisätä sävyä omaankin makkariini;)
    Aurinkoista viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makuuhuoneen värimaailma onkin yleensä hyvä pitää viileänä ja yksinkertaisena ;) Mutta ripaus lämpöä silti tarvitaan.

      Ihanaista viikonloppua!

      Poista
  4. Kauniit sävyt on teidän makkarissa! Ja minäkin ihastuin tuohon
    yöpöytään, tosi kiva idea : )
    Mankeli on kyllä ihan kätevä. Meillä se on vuosia ja vuosia vanha,
    tädiltä saatu, mutta toimii hienosti. Ja on kovassa käytössä, sillä
    minun mies on mankelointifani! Kyllä on lakanat ja pyyhkeet säntillisen
    sileitä ja tasaisia ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, meilläkin mies silittää omat kauluspaitansa ;) Eikä pelkää tarttua imuriinkaan. .

      Poista
  5. Sininen on vaan niin raikas väri valkoisen rinnalla!
    Noita samaisia pussilakanoita olen itsekin hypistellut Kodin 1:ssä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans taktikoin ja ostin nää alesta, sillä ostin samalla annon pussilakanat RYPPYPELLAVAA! Ne on kans mun lempparit.

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  6. Mukavaa, kun ehdin taas lukemaan blogeja, teilläkin terassikausi avattu jne. Makuuhuone on niin kutsuva jA rennon ihana!
    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana Päivi. Kuinkas teillä myyntiviikonloppu sujui? Taitaa olla jo traditio, että jos silloin pyryttää ;)

      Poista
  7. Kerrassaan ihastuttava makkari! Onko tuo valkoinen yöpöydällä oleva öljylamppu? Mistä olet sen ostanut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ;) Valkoinen lyhty taitaa olla myrskylyhty eli sinne voi kyllä laittaa oikeestikin jotain polttoainetta. Mutta on ollut mulla vain merihenkisenä rekvisiittana makkarissa. Niitä taitaa olla myynnissä ihan Prismoissa, kohta aukeavissa pihamyymälöissä ym. muutamalla eurolla.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Oi että, täytyypäs käydä siellä kurkkimassa! Kiitos vinkistä :) Rentouttavaa viikonloppua ja kiitos loistavasta ja inspiroivasta blogista!

      Poista
    3. Kiitos, ihana ;) Mukavaa viikonloppua myös sinne!

      Poista
  8. Moikka! Ovatko farkkuhenkiset matot kenties nämä? http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=795323&storeId=3444&catalogId=3444&shopId=3060000&compartmentId=3060100&categoryId=3060105

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis! Juurikin noi Meri nimiset matot! Aattele, toi isoin koko maksoi poistohintaan vain 15e ja toiseksi isoin kympin ;) En meinannut uskoa silmiäni, kun oli olleet somistusmalleina ja siksi laitettu poistohintaan!

      Poista
  9. Voi mikä säkä sulla on ollut noiden mattojen suhteen! Kaunista on teidän makkarissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja aattele, meinasin jättää ne ostamatta, kun oli syksy. Mutta muistin, että keväällä uppoo taas varmana sininen!

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★