Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Suklaamoussekakku


Meillä herkuteltiin Äitienpäivänä ihanalla suklaamoussekakulla, jonka ohjetta on toivottu täällä kovasti. Kevät ja kesähän ovat kakkujen kulta-aikaa juhlineen ja valmistujaisineen, joten jos kaipaat vaihtoehtoa perinteiselle kermakakulle, niin tässä on hyvä sellainen!

Etsiskelin parina päivänä sopivaa ohjetta netistä ja kun en sellaista oikein löytänyt, niin päätin hieman soveltaa. Nappasin siis tähän kakkuun silmäilemieni ohjeitten parhaat palat! Ja mikä parasta, valmistukseen ei siis tarvita lainkaan uunia.


Sallyn suklaamoussekakku

Pohja:
Pötkö Dominokeksejä täytteineen
50 g margariinia sulatettuna


Täyte:
150 g suklaata
1 rkl sulatettua margariinia
1,5 dl maitoa
6 liivatetta
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria



Tee näin:

Valmista pohja eli murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele 24 cm kokoiseen irtopohjavuokaan tasaisesti pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kulhoon kylmään veteen. Sulata ruokalusikallinen margariinia kattilassa ja nosta pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele hieman, että suklaa alkaa sulaa. Mittaa maito mukaan kattilaan ja kuumenna sekoitellen seos kaakaon näköiseksi, tasaiseksi, eli suklaan pitää sulaa kokonaan. Varo polttamasta pohjaan. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatelehdet suklaamaitoon. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa eli kerran "pulpahtaa" ja anna jäähtyä. Vatkaa kulhossa vispikerma, lisää joukkoon sokerit ja tuorejuusto sekä jäähtynyt suklaamaito. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai mielellään vaikka yön yli seuraavaan päivään. 

Voit koristella valmiin kakun haluamallasi tavalla. Mun innovaatio syntyi siitä ajatuksesta, että kakku piti kuljettaa juhlapaikalle eli piti keksiä keino, jolla komeat pensasmustikat saa pysymään kakun päällä koko automatkan ajan. Niinpä keksin kiinnittää ne sulatetulla suklaalla! Eli lämmitin kattilassa ½ dl vispikermaa ja paloittelin joukkoon noin 100 g suklaata. Sekoittelin varovasti, että suklaa sulaa (varo polttamasta pohjaan). Sitten hieman jäähtyneenä pursotin sulaa suklaata kakun päälle ristikon muotoon (jos sinulla ei ole pursotinta, voit myös isoa lusikkaa apuna käyttäen kaataa suklaata "ohuena nauhana" kakun päälle). Ja nopsasti päälle mustikoita ennenkuin suklaa jäähtyy liikaa. Halutessasi lisää koristeeksi pinnalle vielä tomusokeria.


Vinkit! 

Kannattaa tehdä vaikka tupla-annos täytettä, jos haluaa kakusta näyttävämmän. Tällä mun ohjeella kakun paksuus on noin 5 cm. Liivatteen sopiva määrä on noin 1 liivatelehti per 1 dl nestettä (tai 8 liivatelehteä/ litra nestettä). Ja käytä nimenomaan liivatelehtiä, ei liivatejauhetta ettei tuu kokkareita! 

Saatavilla on nykyisin myös kakkujen reunakalvoa! Loistava apuväline hyytelökakkuja tehtäessä. Saat kakuillesi aina tasaiset reunat ja kakut helposti irti vuoasta.


Vaikeusaste: keskivaikea

6 kommenttia

  1. nams....kuola valuu suupielistä :) herkullisen näköinen !

    VastaaPoista
  2. Tein eilen ohjeen mukaan tämän kakun. Muutoin ainekset ihan hyvät mutta siinä on ihan liikaa liivatetta. Kakut tuli hytisEvä hyytelökasa. Onko tosiaan niin että siihen tulee 6 kpl liivatetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Harmi, jos kakkusi epäonnistui. Ohje on kirjoitettu 3,5 vuotta sitten tänne blogiin, joten en valitettavasti enää muista, mistä otin aikanaan ohjeen (veikkaanpa että Pirkka tai Yhteishyvä tms.) Meillä kakku onnistui hyvin, oli pehmeää ja meni hetkessä.

      Kuten tekstin lopussa mainitsen, niin liivatteen sopiva määrä on noin 1 liivatelehti per 1 dl nestettä tai 8 liivatelehteä/ litra nestettä. Tämä asia on tarkistettu silloin 2013. Kannattaa varmaankin seuraavalla kerralla kokeilla laittaa esim. 4-5 liivatelehteä, jos sillä olisi vaikutusta. Jos rohkenet kokeilemaan tätä vielä, niin kuulisin mielelläni, miten kävi ;DD

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★