Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sallyn keittiössä


Ihanaa, kun keittiössä on paljon kaappitilaa! Muuttolaatikot on purettu ja astiat löytäneet tiensä kaappeihin. Melko pian sitä huomaa arjessa, mistä kaapista olisi hyvä löytyä mitäkin. Esim. mausteet ja kuivamuonat on hyvä säilyttää hellan lähellä, kahvinkeitin lähellä vesipistettä ja lasten korkeudella pitää olla murokulhoja, kaakaomukeja ym. helposti käsillä.

Poimittiin eilen takapihalta raparperia ja tehtiin niistä lasten kanssa raparperikiisseliä + pellillinen raparperipiirakkaa! Ja herkuteltiin tietenkin vaniljajäätelön kera. Mmmm!


Pellillinen raparperipiirakkaa

4 munaa
4 dl sokeria
100 g margariinia
1½ dl maitoa tai vaaleaa mehua
5 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
raparperia + sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitten sulatettu margariini ja lämmin maito vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele pinnalle raparperipalat ja niiden päälle sokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera!


- Lisäsin piirakan päälle paistoajan puolivälissä vielä 2 prk kermaviiliä, johon olin sekoittanut 2 munaa + 2 tl vaniljasokeria. Ja pistin jo valmiiksi kaffit tippumaan ;)


We just moved a week ago into our new home and I must say I really like my new kitchen. ♥ The rhubarbs are at their best right now and we picked some from our back yard. Rhubarb pie tastes so heavenly with vanilla ice cream. Yumm!

10 kommenttia

  1. Ihanan iso keittiö - ja kyllä, kaappitilaakin hurjasti. Voi kun oliskin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäkin tykkään! Tosin mietin samalla kovasti, että minkätyylisen keittiön haluaisin, jos voisin ihan itse päättää...

      Mukavaa keskiviikkoa!

      Poista
  2. Nam!

    Ihan perinteistä raparperipiirakkaa en ole tänä kesänä tehytkään, sen sijaan tein Siipan erikoistilauksesta murotaikina-raparperi-lemon curd-marenkipiirakan. Tilaus on oli niin tarkasti annettu, että pakkohan se oli toteuttaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, sulla on varmaan ohje blogissa? Multa löytyis nimittäin kans lemon curdia jääkaapista ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Vielä olis pari palaa jäljellä.. Keitänkö kaffit?

      Poista
  4. Ihanan iso keittiö! Teillä kävi loistava tuuri kun löysitte noin kivan talon. Meillä liian vähäiset keittiökaapit ovat jokapäiväinen riesa, jonka kanssa on vaan tultava toimeen toistaiseksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olemme tosi tyytyväisiä tähän taloon kyllä. Ja omistajaperhe voi hyvillä mielin toteuttaa oman unelmansa vuodesta Amerikassa!

      Kivaa myöhäisiltaa. Tultiin saunasta just ;)

      Poista
  5. Voi miten ihanan näköistä! Onneks löysin tämän blogin, itsellä melko samanlainen sisustustyyli :) jään seuraamaan ja tervetuloa myös minun blogiin :)

    http://kaikkiaskeleeet.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana tuo teidän uusi keittiö! Tilavuuden, kauneuden ja toimivuuden lisäksi siellä näyttää valmistuvan myös herkullisen näköistä raparperipiirakkaa :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★