Sisustus & lifestyle since 2009

Search

FRIDAY MOMENTS



Elokuun lämpimät illat ovat täällä. Perjantain kauppareissu tehty ja talo siivottu - ihana tunne! Lapset juoksevat iloisina takapihalla. Mies kokkaa grillin ääressä ja tein sillä välin meille kaikille omat mansikka-rypäle-gouda-pähkinäsalaatit. Ulkona ruokakin maistuu paremmalta ;)

Mun Canonin pokkari tilttasi Tanskassa, siellä yhdellä majakalla, jossa saimme lentohiekkaa silmät ja suut täyteen ;) Vielä kotimatkalla se toimi jotenkuten, kun vähän kynnellä auttoi suojusta pois linssin edestä, mutta nyt se vain herjaa linssivirhettä. Mies on tutkinut vikaa ja korjausohjeita netistä, ollaan koetettu varovaisesti aseöljyllä saada hiekanmuruja pois, mutta se taitaa olla kaputt sökö. 

Nyt opettelen kuvaamaan tällä perusjärkkärillä ja kokeilen samalla hieman suurentaa blogin kuvien kokoa. Do you like it? Eli aukeaako teillä jutun kuvat ihan ok?


Ensi viikolla arki alkaa taas. Koululaukkuja ja tennareita on hankittu, vielä pitäisi löytää parit farkut ja kuulemma sellaiset collegehupparit, joissa on valkoiset hihat. Meillä koulut alkaakin muuten jo torstaina 8.8. Isosisko menee yläasteelle, Junior neloselle ja Pikkusiskokin aloittaa eskarin. Vaan miten saan nuo pienet possuni nousemaan ajoissa kouluun? Täällä ollaan otettu nimittäin koko kesä rennosti ja unirytmit on sen mukaiset ;)

Iloista viikonloppua!

10 kommenttia

  1. Hei ! Olen uusi lukijasi. Tykkään kovin ! Salaatistasi nam...Kerro nyt ihmeessä mistä saan salaatteihin siistit kiinteät mansikat tähän aikaan? Kun kaiken on jo ehtiny pakastaa eikä nuokaan kyllä varmaan ole pakkasesta sulatettuja... entä mitä pähkinää? Suolaista vai nou? Kiitos ja leppoisaa viikonvaihdetta! -pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis Pauliina ja tervetuloa lukijaksi ;)

      Mansikat nappasin päivällä ihan marketin edessä olevasta myyntipisteestä. Oli kuulemma poimittu tänä aamuna ja olivat kiinteitä ja hyvänmakuisia, kotimaisia siis. Mansikka ja juusto ovat loistava pari. Käytin Pirkka "Vanha Goudaa", mutta esim. Salaneuvos on myös loistava salaattijuusto (musta etiketti).

      Mun salaattimix: jäävuorisaalaattia, halkaistuja viinirypäleitä, pilkottuja mansikoita, kesäsipulia varsineen - näiden päälle vähän oliiviöljyä sekä valkoviinietikkaa + mustapippuria. Lopuksi pinnalle pieneksi kuutioitua gouda-juustoa + kaapista suolapähkinöitä (ei nyt sattunut olemaan muita, mutta esim. cashew pähkinät sopivat loistavasti. Ja eikun herkuttelemaan!

      Rentoa viikonloppua!

      Poista
  2. Onnea uudelle kameralle. Puhelimessa kuvat ainakin aukeavat kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Koitin ladata ne aika pienellä resoluutiolla, vaikka ovatkin nyt isompia ;)

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Hyvin aukeaa ainakin minulle nämä suuremmatkin kuvat. Nykyisin kyllä luenkin meilummin niitä blogeja jossa on isoja kuvia jo valmiiksi!
    Herkullista salaattia. Kyllä on ihanaa kun on näin lämmintä. Me ollaan myös nautittu/herkuteltu takapihalla kesäherkkuja ja vinkkua :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnniK. Ajattelin kokeilla isompaa kuvakokoa, sillä monet selaavat blogeja myös mobiiliversiona.

      Pitkään jatkuvina hellepäivinä rupeaa käymään työstä keksiä maistuvaa ruokaa. Juustot ja pähkinät sopivat just silloin mielestäni salaattiin mainiosti.

      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  4. Oi, suomalaiset elokuun illat, lämpimät siis, ovat ihania! Ja salaatti näyttää herkulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meitä suomalaisia onkin hemmoteltu tänä kesänä säiden puolesta oikein roimasti - on ollut nimittäin Ilmatieteenlaitoksen mukaan yli 40 hellepäivää! Eikös se oo sitten ollut ihan inkkarikesä?!

      Poista
  5. Hyvin aukeaa kuvat ja kiva kun ovat isompia : )
    Meidän lapsilla alkoi viime vuonna koulu 8. päivä,
    mutta nyt saavat lomailla vielä viikon. Aika samanikäisiä
    meidänkin muksut ovat, kuopus menee ekalle, keskimmäinen
    neloselle ja esikoinen kutoselle. Ja sanos muuta,
    kyllä on taas tekemistä, että saadaan nukkumisrytmi
    kohdalleen! Vaikeinta taitaa olla mulla itsellä,
    nytkin kello kohta jo yksi yöllä ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ai että on meillä näin samanikäisiä lapsosia ;) Meidän pikkumuksut ovat syntyneet 2000, 2003 ja 2007.

      Onnea teille koulutielle!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★