Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MEIDÄN ETEISESSÄ NÄKYY TÄHTIÄ!


Koko kesä ollaan menty tukka putkella, joten tuntuu ihan kivalta vaihteeksi touhuta kotosalla ja tutkia omia nurkkia. Perjantain puhteeksi päätimme tapetoida eteisen uusiksi. Vuokranantajan siunauksella, of course (kiitos ihanat!). 

Nämä harmaanbeiget tähtitapetit tarttuivat mukaan paikallisesta rautakaupasta, jossa olivat siis ihan hyllytavaraa. Olin jo miettinyt tilaavani Estan tähtitapettia ja käydä selailemassa tapettikirjoja Seinäruusussa Treella, mutta päätin kuitenkin tsekata ensiksi, mitä saisi heti mukaan. Tiedätte varmaan: inspis + "toimullehetitänneäkkiä" eli ei oo aikaa odotella viikkokausia tapettitilausta.

- Eteinen muuttui kertaheitolla! Jo ekan tapettivuodan jälkeen näin, että tästä tulee tosi kiva. 



- Nämä kuitutapetit ovat tosi helppoja, kun levittää vain liisterin seinään ja tapetin heti perään.

Ei venymisiä ja vettymisaikoja eikä niitä v-kirjaimella alkavia turhautumisia. Eteisen istuin/säilytyskalusteen nappasimme tapetoinnin ajaksi irti ja pieni yllärikin tuli jo alkuvaiheessa eteen, jonka vuoksi tämä postaus tulee vasta tänään eikä eilen: Joku älykäs oli nimittäin kiinnittänyt aikoinaan avainkaapin eteisen seinään, sillä seurauksella, että oli puhkaissut liian pitkällä kiinnitysruuvilla reiän gyproc-levyn läpi suoraan keskuspölynimurin putkesta läpi. Eli kun ruuvasimme avainkaapin irti ja imuroimme roskat lattialta ennen tapetointia, niin pienestä reiästä kuului aivan kaamea suhina, aivan kuin minikokoinen suihkari olis pistetty käyntiin seinän sisällä! Nyt reikä on paikattu puutapilla + liimalla ja vedetty tasoitteet päälle. Mutta kuivuminen vie aikansa, joten valmista tuli eilisillan sijaan vasta tänään. 

Aina kannattaakin suunnitella aikataulu sen verran väljäksi, että tämänkaltaisille ylläreille on tilaa. Niitä kun tuppaa melkein aina tulemaan.


Pikkusiskon kanssa ajelimme vielä tänään Ikeassa ja nappasimme mukaan uuden naulakon muksujen vaatteille. 

- Kyllä nyt kelpaa kulkea tästä töihin, tarhaan, kouluun ja eskariin! 

Tähtimatto meillä oli jo ennestään, samoin muut pikkutavarat. Istuintyynyt Anno ja löytyivät alekorista hintaan 5eur /kpl. Koko muutos siis vähän alta satkun! Kohta mun tähtieteinen täyttyy muksujen pyöräilykypäristä, kumppareista, koulurepuista ym. joten nautitaan vielä kun voi. Ainakin tää ilta!


Tapetin tiedot:

GALERIE Non Woven, kuvion korkeus 13,25 cm, rullassa 10m x 0,53m, hyvä valonkesto, kestää kevyttä vesipesua (lue: erinomainen eteiseen!)
Ostopaikka: Rautia Toikkonen, Ylöjärvi 
Hinta 39,80 eur/rll

Tapettiliimaa ja tapetointivälineet meiltä löytyivät omasta takaa. Aikaa kului vanhan tapetin irrotuksineen + tasoitetöihin + tapetoimiseen kaikkineen yhteensä noin 6-7 tuntia. Tapettia meni 2 rll. Ja voin suositella lämpimästi, sillä tapetti oli laadukasta ja tapetointityö sujuu sen vuoksi myös aloittelijalta!

33 kommenttia

  1. Tykkään kovasti uudesta ilmeestä ! Kotona pitäis itsekin jotain piristävää keksiä :) Iloista viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me too! Kiitos Riitta! Piristävää viikonloppua ;)

      Poista
  2. Kylläpä näyttääkin hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Kyllä näyttää hyvälle teidän eteisessä! Ei millään malttais odottaa, että pääsen tapetoimaan poikien huonestta tummanharmaalla tähtitapetilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Go for it, girl! Tapetointi on siitä mukavaa puuhaa, että se palkitsee jo pain vuodan laittamisen älkeen! Eikun rohkeasti aloittamaan vaan.

      Poista
  4. Tapetti sopii aivan loistavasti etiseen tulipas kaunis lopputulos :)
    Terveisiä Kotipreciosasta! Sandra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sandra! Täytyypä tulla vastavierailulle ;)

      Poista
  5. Mielettömän hieno lopputulos. Ihanaa on tulla kotiin, kun vastassa on noin ihana eteinen. Mun kyllä pitää keksiä jotain tälle meidän hirvitykselle - tämä voisikin olla hyvä ideanpoikanen, kiitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti itsellesi ;) Tällaiseen läpikulkutilaan, kuten eteinen, kannattaa valita oman maun mukaan hieman rohkeampi tapetti, sillä se oikeasti toimii! Hae vaan tapskumalleja kotiin sovitteille.

      Poista
  6. Kivalta näyttää! Kysyn noista eteisen kalusteista, mistä olette hankkineet?
    Olen etsiskellyt vastaavanlaista pukuhuoneeseen. Just tuolla samalla periaatteella korkea + penkkiosa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis Johanna! Lämmin kiitos kommentistasi. Nämä eteiskalusteet kuuluivat tähän ok-taloon, jossa asumme vuokralla. Uskoisin, että useimmat keittiökalustefirmat tekevät tällaisia. Kysäise esim. Esan Levykaluste tai vastaavia omalla paikkakunnallasi ;)

      Poista
  7. I see stars...

    Hieno! Sopii hyvin, sä aina osaat.

    :-)

    Petri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks. Tykkään itekin! Eteisesta tuli tosi kutsuva ja kodikas.

      Poista
  8. Kylläpäs tuli kaunis teidän eteisestä. Itselläkin pitkästä aikaa tapetointisuunnitelmia, kun poika muuttaa omilleen, niin saan hänen huoneensa ihan omaksi työhuoneeksi ja siellä menevät kyllä ensimmäiseksi vaihtoon juurikin tapetit, huiskis haiskis;) - ja kiitos vinkistä, taidanpa ensimmäiseksi katsastella kuitutapetit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Kuitutapskut on ihan parhaita, sillä niillä onnistuu miltei jokainen!

      Ja vähänkös olen kade sulle tosta omasta työhuoneesta..

      Poista
  9. Ihana tapetti:) just eilen mietin millä lisäisin tähtiä I:n huoneeseen... tällaistakin voisi käydä ihailemassa. Satuitteko ikeassa huomaamaan joko se paperiosasto olisi auennut? Kivaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis! Tähtitapetteja on kivoja ihan hyllytavarana mm. Lielahden K-raudassa ihania vaaleanpunaisia!

      Käytiin vain nopsasti Ikeassa hakemassa noi naulakot, mutten kyllä huomannut sitä paperiosastoa vielä. Odotan kans sitä innolla!

      Mukavaa uutta viikkoa teille!

      Poista
  10. Tosi kiva! Tapetilla on kyllä tehokas muodonmuutosvaikutus, niin paljon se tilaa aina muuttaa. Tapetin harmaa sävy on juuri oikeanlainen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ihanainen! Mäkin tykkään. On kivasti greige ja sopii mainiosti lattialaatan kanssa.

      Poista
  11. Hei! Kivan näköinen eteinen! Mistä tuo teidän eteisen penkki/laatikosto on hankittu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Eteisen säilytyskaluste/penkki on ihan keittiökalustefirmasta. Tiedustelin asiaa vuokranantajaltamme ja hän muisteli, että nimi olisi ollut Pramia kaluste, Seinäjoella. Mutta vastaavanlaisia saa arvatenkin lähes jokaisesta keittiökalustefirmasta, kun vaan on tarkat mitat.

      Poista
  12. Onpas kivan näköinen eteinen, raikas ja kotoisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin tykkään. Kodikas sisääntulo ♥

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Kiitti Maanvaiva! Tykkään myöskin tositosi paljon ;)

      Poista
  14. Aivan ihana eteinen, kaunista tuli jälleen kerran! Mistä oletkaan hankkinut tuon tapetin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Lenni! ♥

      Tapetin tiedot:
      -GALERIE Non Woven, kuvion korkeus 13,25 cm, rullassa 10m x 0,53m, hyvä valonkesto, kestää kevyttä vesipesua (lue: erinomainen eteiseen!)
      -Ostopaikka: Rautia, Ylöjärvi
      -Hinta 39,80 eur/rll

      Poista
  15. Superkiva tapetti ja teidän eteisen ilme! :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★