INSTAGRAM

OMENA OO OMPPOM POO

Poimittiin eilen Pikkusiskon kanssa iiiiiso korillinen omenoita. 

Tuolla tontin raja-aidan meidän puolella on rivissä kolme 2-3 metristä omppupuuta, mutta vain yksi niistä kukki tänä kesänä - ja teki valtavan määrän omppuja!
Pikkusiskon kori muuttui melko pian painavaksi ja vietyämme omput sisälle punnitsimme niitä olevan liki 7 kiloa (ja 52 kappaletta). Lukuun pitää kuitenkin lisätä vielä ne 10-15 herkkuomppua, jotka muksut ovat napanneet puun ohi juostessaan. 

Mitä luulette, voisikohan tämä lajike olla "valkea kuulas"?

- Ja mitähän ihanaa näistä keksisi? Ehdotuksia?


"Omena oo, omppom poo, puraisi palan, pelistä pois." Muistaako kukaan tällaista hauskaa lasten lorua?

7 kommenttia

 1. Pintetestissä oli kuva helposta piirakasta, jonka pohja oli tehty kiekoiksi leikatuista pakastekorvapuusteista. Siippa on tehnyt tilauksen, joten täytynee kokeilla sitä lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Jollain on vähän välähtänyt! Varmasti hyvää! Oliko omput siinä lohkoina vai?

   Poista
 2. Voih, Valkea Kuulas-omenoista tulee Maailman Paras omenahillo! Minun kotonani keitetään sitä kymmeniä litroja ja talvella se käytetään kaurapuuron sekä lettujen kanssa. Aivan parasta myös täytekakkujen väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malva! Mä vaan en taida olla niin taitava martta, että omppukori taipuisi hilloksi ;) Ehkä kannattaisi kokeilla kuitenkin..

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hillolinjalla minäkin. Omenahillo maistuu myös verilettujen kanssa. Sulo uuniomenoita kannattaa myös tehdä. Resepti löytyy kaiketi Valion reseptihausta. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä! Kiitos ihana. Tänään tehtiinkin jo omenakaurapaistosta! Ja herkuteltiin vaniljajätskin kera ;) Nam!

   Poista
 4. Minäkin kävin juuri vanhempien valkeakuulas-puun alla (ja vähän puussakin) sadonkorjuussa ja kyllä nuo juurikin samoilta näyttävät. Minä taitaisin syödä nuo melkein sellaisenaan tai pilkkoisin maustamattoman jogurtin joukkoon kanelin kera, jos vaan maha kestää ison omppuhyökkäyksen:)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★