Sisustus & lifestyle since 2009

Search

DEVIL'S FOOD CAKE


- Tammikuun pakkaset ovat saaneet mut himoitsemaan kuumaa kaakaota, mausteisia keittoja ja suklaata!

Pakkanen puraisee ulkoillessa mukavasti poskia eikä pelkkä salaatti tunnu millään riittävän "polttoaineeksi". Joo, mä tunnustan, ollaan kyllä koitettu vähän karpata eli vähentää sokerin, valkoisen vehnäjauhon ja kaiken muun hiilaripitoisen ruuan nauttimista, mutta nyt viikonloppuna teki mieli leipoa jotakin syntisen hyvää.. Niinpä googlettamalla löytyi tämä suklaakakku!

Devil's Food Cake on suklaaherkkujen aatelia. Maku on tuhti, pienikin pala riittää, kun suklaahammasta kolottaa. Valmistuksessa on monta yksityiskohtaa, tätä ei pyöräytetä tosta vaan työpäivän päätteeksi. Alkuperäisessä versiossa oli muistaakseni vadelmatäyte, meillä ei vadelmia ollut pakkasessa, mutta iso purkki säilykepäärynöitä kyllä, joten käytin sitä. Myös minttusuklaarakeet oli mun oma lisäys. Mielestäni tuhti suklaa ja raikas päärynä tarvitsivat minttuvivahteen rinnalleen. Ja versioita löytyy netistä monen monta, Martha Stewart ja Nigellan for example!

Vaikeustaso: haastava
Aikaa noin 2h




Devil's Food Cake

Suklaakakkupohja:
50g (1 dl) leivontakaakaota
100g (2 dl) fariinisokeria
2½ dl vettä
125g pehmeää voita
150g  (1,75 dl) sokeria
225g  (3½ dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Kermatäyte:
2 dl vaahdotettua kermaa
1 dl murskattuja minttusuklaarakeita

Suklaakuorrute:
45g (1 dl) leivontakaakaota
0,5 - 1 dl vettä
350g pehmeää voita tai leivontamargariinia 
70g (1,5 dl) tomusokeria
400g leivontasuklaata

Päärynätäyte:
1 tölkki säilykepäärynöitä


Tee näin:

Suklaakakkupohja:

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää vuorotellen yksi muna ja vehnäjauhoseosta voi-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon fariinisokeri + kaakaojauhe. Sekoita hieman jäähtynyt kaakaoseos taikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 20-22 cm) ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Kermatäyte:

Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoo murskatut minttusuklaarakeet. Jätä osa rakeista kakun päälle koristeeksi.

Päärynätäyte:

Pilko/soseuta haarukalla tai halutessasi sauvasekoittimella säilykepäärynöitä ennen kakun väliin laittamista (ei lientä).

Suklaakuorrute: 

Sulata suklaa (vesihauteessa, mikrossa tms.) ja anna hieman jäähtyä. Sekoita toisessa astiassa kiehautettu vesitilkka + kaakaojauhe. Vatkaa pehmeä voi siivilöidyn tomusokeri kanssa kulhossa kuohkeaksi ja lisää sulanut suklaa vähitellen koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi kaakaosekoitus ja vatkaa tasaiseksi.

Vinkki! Laita suklaakuorrute kovettumaan jääkaappiin/pakastimeen hetkeksi ennen kakun päälle levittämistä. Jos se ehtii kovettua liikaa, voit laittaa sen erillisessä astiassa hetkeksi mikroon.
 




Kakun kokoaminen:

Leikkaa kakkupohja halki kolmeen osaan. Täytä jokainen kerros haluamallasi tavalla päärynällä sekä kermavaahdolla. Ennen suklaakuorrutteen lisäämistä kannattaa laittaa vielä kerros päärynäsosetta kakun ylimmän kerroksen päälle. Levitä lopuksi suklaakuorrute. Laita ensiksi reunoille (noin puolet) ja loput kakun päälle. Kuvioi haluamallasi tavalla ja ripottele pinnalle minttusuklaarakeita, nonparelleja tms.

Säilytä valmis kakku jääkaapissa, mutta ota se huoneenlämpöön noin 15-20 min ennen tarjoilua, jotta suklaakuorrute ehtii hieman pehmentyä ja on huomattavasti helpompi leikata. 



Vinkki! Voit korvata fariinisokerin tavallisella kidesokerilla. Voit myös jättää piparminttusuklaarakeet kokonaan pois ja vaihtaa säilykepäärynät haluamaasi täytteeseen (alkuperäisessä ohjeessa oli muistaakseni vadelmahilloa). Itse tein pohjataikinaa 1,5-kertaisen annoksen (3 munaa jne) ja paistoin sen kahdessa irtopohjavuokassa, siksi minun kakussa on neljä kerrosta :)
 
 

22 kommenttia

  1. Voih, niiiiin taivaallisen herkullisen näköinen, suklaan voi melkein tuntea suussa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Taivaallisen herkullisen näköinen - ja syntisen hyvää!! :D :D

      Poista
  2. Ihanan näköistä kakkua. Käypäs kurkkaamassa minun tämän päivän herkkuja http://outislifee.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Pitääpä kipaista heti vastavierailulle :P

      Poista
  3. Hih, ehdit kommentoida ennen mua :) Päivittäessäni oman postaukseni, bongasin sivupalkista tämän sun evil´s cake -postauksen ja mietin että ollaanko samaa leivottu :D Mutta ihan oltiin erilinjoilla vaikka paholaismaisia leipomuksia tehtiinkin... hihii. Ja voi nam mikä herkku tämä sun kakku onkaan! Tosin mulle ihan liian vaikea, mä pysyttelen noissa helpoissa versioissa.. by so far ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, mulla oli tiedätkö ihan samat ajatukset, kun näin sun otsikon tossa sivussa: "paholaisen muffinssit" ;) ;) Mutta ei sentäs!

      Devil's food cake oli kyl aika haasteellinen toteutettava, mutta sitten bongasin onneksi ton "Suklaapandan" ihanaisen leivontablogin, jossa oli kakulle suomenkieliset ohjeet... Ehdin nimittäin jo tuskailla hetken, miten ihmeessä muutan unssit (oz.) grammoiksi, niin että kakkukin onnistuu!!

      Ihanaa uutta viikkoa! ♥

      Poista
    2. Suklaapanda on hei ihan mun ykköslemppareita.. sieltä bongasin taannoiset herkulliset cookies-keksitkin :P

      Poista
    3. Mulle tää "Suklaapanda" oli ihan uus tuttavuus! Nopsasti kurkkasin, mitä muita kivoja ohjeita siellä oli - ja olihan niitä! Nyt nuori bloggarineito taitaa tosin olla reissunpäällä, kun tammikuussa taisi olla vain pari postausta :)

      Poista
  4. My My, Voi että tulee nuoruuden amerikan reissu mieleeni...taitaa tarvii kokeilla tuota sun reseptiäsi parin viikon päästä kun on synttärit tiedossa. Voiko sulle laittaa muuten s-postia koskien sisustusajatuksia tms.? onko sun osoite toi wippies.com loppuinen? Jos tässä talven taitteessa joskus meiliailen. nimim. remembering Long Island

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkis Remembering Long Island, Amerikka tuli mullekin mieleen ;) Ja laita ihmeessä meiliä countrysally(at)wippies.com. Autan sua mielelläni ♥

      Mukavaa tammikuun viimeistä viikkoa!

      Poista
  5. Tampereella päin on näköjään ollut paholaiset enemmänkin mielessä leipoessa... Herkullisen näköistä ja kuuloista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomattiin.. :D :D Marjalla "paholaisen muffinssit", Marialla "suolaiset mokkapalat"j ja mulla tää kakku! Onkohan ne sekoittaneet juomaveteen täällä jotain.....

      Poista
  6. Varsin tuhti kakku ja varmasti vie mennessään makeanhimon :) Kauniit ovat myös kuvat komeasta kakustasi. Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin AnniK. Vei kyllä makeanhimon tehokkaasti! Tänään (ma) on taas hyvä syy aloittaa/jatkaa kevyemmällä linjalla!

      Ihanaa uutta viikkoa!

      Poista
  7. Ihana herkku! Kaunis blogi sinulla. <3 Hei, blogissani on arvonta ja luulenpa, että saattaisit tykätä. :) http://nuapurissa.blogspot.fi/2014/01/ateljee-keltainen-talo-arvonta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjukka! Täytyypä tulla oitis vastavierailulle ;)

      Poista
  8. Mulla valuu kuola täällä suupielistä työpöydälle :D Voi hitsinvitsit, tälläisiä kuvia ei paranis katsella näin arkena. Namskis!

    Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis. Mä kans kuolasin sun pihvikuvalle instagramissa...

      Mukavaa uutta viikkoa sinnekin! ♥

      Poista
  9. Nami mikä kakku. Kuulostaa juurikin nimensä veroiselta. Kivaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Todella herkullisen näköinen kakku! Nam! Avomieheni tykkää eniten suklaasta ja hänen synttärit lähestyvät pikapikaa. Täytyy laittaa tämä resepti talteen :)

    VastaaPoista
  11. Naaam! Näyttää todella hyvältä! Mä oon todellinen suklaasyöppö ja olen varma, että tuo kakku uppoaisi meikäläiseen vähän liiankin hyvin:P

    VastaaPoista
  12. Voi ei sä olet ihanan kamala kun pistät tollaisia kakkulinkityksiä... Mä en oikeesti ole nyt tuntiin kyennyt ajattelemaan mitään muuta, kuin sitä kakkua. Ihan tosi :-D Onko mun ihan pakko tehdä se tänään..ilmeisesti! Saapa nähdä, onnistunko edes puolittain noin hyvin. Joten kiitti tästä, ehkäpä ei olisi parempaa sadepäivän pelastusta voinut olla :-)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★