Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KOLME VOITTAJAA JA SUNNUNTAIN SITRUUNAKAKKU


- Upea pakkaspäivä -20 ja sininen taivas.

Takana letkeä viikonloppu, vähän jääkiekkoa, leipomista ja ruuanlaittoa. Nyt ajateltiin mennä ruuan päälle vielä sunnuntain päiväsaunaan. Ihanaa ylellisyyttä!

Hurjasti kiitoksia kannustavista kommenteistanne edelliseen postaukseen. Jokainen niistä lämmittää sydäntäni kovin. ♥ 


Decora Framen kanssa yhteistyössä toteutettu ihana korttiarvonta on suoritettu hetki sitten ja kolme onnellista voittajaa ovat:

Lahjakortti 50 eur: 
 "All you need is love."
Iitu

***
Lahjakortti 30 eur:  
"Rohkeus ei vaadi voimaa, vaan sydäntä!"
Kaisu Raudaskoski 


***
Lahjakortti 20 eur:
"Ole läsnä juuri tässä hetkessä!"
Sari Pohjolainen

Onnea voittajille! Ottaisitteko pikapikaa yhteyttä countrysally(at)wippies.com, sillä tarvitsen email-osoitteenne, jotta voin ilmoittaa ne Decora Framen Johannalle. Saatte häneltä sitten voittosummaan oikeuttavan lahjakorttikoodin nettikauppaan!

Ja suuret vielä kiitokset kaikille osallistumisesta! Ihania elämänohjeita ja tsemppilauseita olitte kirjoittaneet kilpailuvastauksiin. Niitä oli todella mukava lukea. Muistattehan, että alekoodilla  PFBVTY kaikki Sally's blogin lukijat saavat 20% alennuksen Decora Frame nettikaupasta (voimassa 16.2.2014 asti).  

Pääset kauppaan tästä *klik*



- "If life gives you lemons, just bake a lemon cake." Se vois olla vaikka mun mottoni. Eli ei pidä lannistua, vaikka vastaan tulisi mitä! 

Leivottiin viikonlopun kunniaksi sitruunarahkakakku. Pohjana digestive-keksimurua, täytteenä sitruunarahkaa ja pinnalla mehukiille. Jos tarkempi ohje kiinnostaa, niin se tulee tässä:

Pohja:
200g digestive keksejä
75g voita tai margariinia

Täyte:
2 prk maitorahkaa (yht. 400-500g)
1 prk kuohukermaa
2 sitruunan mehu
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Pinnalle:
3½ dl mehua
1½ dl hyytelösokeria
sitruunaa

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Laita keksit muovipussiin ja murenna esim. kaulimella. Sekoita keksimurut sulatettuun margariiniin ja painele vuoan pohjalle. Laita odottelemaan jääkaappiin.

Valmista rahkatäyte. Pese sitruunat. Purista rahkan joukkoon 2 sitruunan mehu, raasta mukaan myös sitruunan kuorta. Lisää sokeri + vaniljasokeri. Vatkaa kerma toisessa astiassa. Lisää kermavaahto rahkan joukkoon kevyesti nostellen. Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Kaada seos ohuena nauhana rahkavaahtoon. Sekoita hyvin ja kaada keksipohjan päälle vuokaan. Laita odottelemaan jääkaappiin.

Valmista kiille. Kuumenna kattilassa mehu ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta, anna hieman jäähtyä ja kaada varovasti kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4 tuntia tai mielellään yön yli. Voit koristella vielä esim. sitruunalla.



Huom. Happamuus vaikuttaa hyytelösokerissa olevan pektiinin toimintaan ja se ei toimi hyvin happamassa ympäristössä. Tuoremehujen happamuudet vaihtelevat suuresti, joten osa mehuista toimii hyytelösokerin kanssa, osa ei. Itse käytin kakussa FunLightin laimennettavaa appelsiini/mangomehua. 

 

14 kommenttia

  1. Näyttääpä herkulliselta, mutta ohje tuntui kuitenkin simppeliltä. Kiitos siis leivontavinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Maku oli vähintäänkin yhtä herkullinen kuin kuvatkin ;) Eikä tähän tarvita edes uunia, joten pystyy kokkaamaan vaikka kesällä mökillä, jos vaan on jääkaappi. Kerman voi halutessaan myös jättää pois, samoin käyttää sokerin tilalla makeutusjauhetta. Ja FunLightin mehuissahan ei ole lainkaan sokeria.

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Varmasti herkullista, tartteepa tehdä :) Käytitkö pelkkää tiivistemehua vai laimensitko vedellä sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikas ja keväinen kakku! Ja voi muunnella helposti vaikka appelsiinikakuksi ;) Laimensin tiivistemehua, mutta jätin sen tarkoituksella aika voimakkaan makuiseksi.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Raikas indeed! Eikä ole edes vaikea tehdä. Ainoo miinus, että pitää malttaa odottaa sen hyytymistä mielellään yön yli ;)

      Poista
  4. Ihana kakku! Varmasti maistuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Herkullista oli juu! Enää pieni pala jäljellä ;)

      Poista
  5. Ihana kakku! Täytyy kokeilla kun tulee sopiva sauma! Ihana kun laitoit reseptinkin. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Tottakai resepti jakoon! Ei oo edes vaikee :)

      Poista
  6. Näyttää niin raikkaalta tuo kakku, ihan herahti vesi kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, raikasta ja herkullista yhtä aikaa!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★