Sisustus & lifestyle since 2009

Search

LOHTA JA KEVÄISTÄ PARSAA SALAATTIPEDILLÄ



Viikonloppuisin ja vapaapäivinä on mukava kokkailla hieman pitemmän kaavan mukaan. Meillä se tarkoittaa usein esim. alkuruokaa + pääruokaa + jälkkäriä. Ainesten ei tarvitse olla kalliita eikä tarvitse olla mitään sen erityisempää syytä juhlaan, musta on vaan kiva, kun arki ja viikonloppu jollain tapaa eroavat toisistaan.

Lammas liitetään perinteisesti Pääsiäiseen, mutta en voi sille mitään, että mun suussa se maistuu märälle villasukalle. Ja ajatus pikku karitsan syömisestä ei oikeasti edes hirmuisesti houkuttele (hyvä punaviinikään ei siinä auta..)

- Tänä vuonna Pääsiäislautasella meillä olikin lohta + parsaa salaattipedillä.


Kaikkea se Pikkusisko keksiikin ;)

Halusin pitää kattauksen väritykseltään neutraalina, sillä vaikka onkin Pääsiäinen rairuohoineen ja narsisseineen, ruoassa itsessään on väriä ja mustalta pöydältä/ valkoisilta lautasilta itse ruokakin korostuu parhaiten.

Laiskuuttani en jaksanut silittää liinaa, joten kaitaliinan virkaa toimitti TineK kynttilälyhtyjen sekaan sommitellut pajunkissan oksat. Niistä syntyi mukavan rouhea country-tunnelma!

 


Tein jokaiselle salaattipedit valmiiksi lautaselle ja laitoin mukaan muutaman kirsikkatomaatin, punasipulia ja keitettyjä munanpuolikkaita. Kun parsat oli pilkottu ja kevyesti kiehautettu, lisäsin ne mukaan salaattiin ja ripottelin päälle itse tekemääni sitruunavinaigretteä. Ohje on helppo, sekoitat vain keskenään:

½ dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehun
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
hieman suolaa ja mustapippuria
 


Lopuksi paistoin pannulla lohifileet kullanruskeiksi ja asettelin ne sitruunalohkojen kera parsasalaattipedille. 

- Annos oli maultaan vähintäänkin yhtä herkullinen kuin ulkonäkö. Kalpene Hans Välimäki!


10 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitti ihanainen! Kala lisukkeineen oli oikein onnistunut. Ens kerralla grillaamme niin lohifileet kuin parsankin... Upea auringonpaiste ollut tänään!

      Poista
  2. Näyttää hurjan hyvältä! Ja kattaus on kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti AnuElina. Irrottelin vähän noitten pajunkissaoksien kanssa ;) Rouheaa countryä Pääsiäiseen!

      Poista
  3. Onpa ihana annos!

    Lainasin kirjastosta villiyrttikirjan, jota olen pääsiäisenä lueskellut. Nyt odottelen horsman versomista. Versoja voi höyryttää tai paistaa ja syödä parsan tapaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi wau, en ole kuullutkaan moisesta! Villiyrteistä kyllä.. Maltan tuskin odottaa, että postaat niistä. Joko oot muuten päässyt kirjasi kanssa riippukeinuun?

      Poista
  4. Näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen annos ja ihana idea käyttää pajunoksia kattauksessa. Mies on meillä sen verran allerginen että oksat saavat ilahduttaa vain ulkosalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mietin samaa, mutta onneksi kukaan ei saanut oireita ;)

      Huomenna vielä saa nukkua pitkään.. Ihanaa!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★