Sisustus & lifestyle since 2009

Search

VALKOINEN KEITTIÖ


Moni haaveilee valkoisesta keittiöstä, itse lukeudun myös heihin. Nykyisessä kodissamme on raikas valkoinen keittiö, kaunis vaalea lattia ja rosterikodinkoneet. Ilme on nuorekas ja nykyaikainen. Tykkään.

- Tilaa vaan on melkoisen vähän. Niin vähän, että kun kokeilimme isoa mustaa ruokapöytäämme tänne, niin jääkaapin ovi ei mahtunut kunnolla aukeamaan!



- Keittiö on yksi kodin kalleimpia tiloja ja sen suunnitteluun kannattaa panostaa. Ulkonäköäkin tärkeämpää on mielestäni keittiön toiminnallisuus. 

Esim. tämä meidän keittiömme on käytössä aivan vasenkätisen kokkaajan unelma: jääkaapista pari askelta vasemmalla on hella ja sen vasemmalla puolella on vesipiste, jonka vasemmalla puolella on tiskikone. Mun kahden kuukauden kokkausharjoittelukaan ei näytä vielä riittävän, sillä tämä unelma valkoinen keittiö tuntuu aina vaan vääränkätiseltä (oikeakätinen kun olen). Riittävä määrä kaappeja ei myöskään paljoa lohduta, jos laskutilaa on liian vähän.


- Tomaattimozzarellaleipiä sen sijaan oli tänään riittävästi ja pari pihlajanmarjaoksaa piristi kummasti maljakossa!

Pikkusisko on kuumeessa ja jouduin lähtemään kesken päivän töistä. Huominenkin menee vielä kotona lepäillessä.

22 kommenttia

  1. Ihan saman mallinen keittiö kuin meillä :) pieni, mutta kätevä. Välillä tuskailen enemmän, mutta ei ole todellista tarvetta muuttaa mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. L-muotoinen keittiö taitaa juurikin olla se kaikkein yleisin. Ylös nostettu tiskikone on käyttäjäystävällinen, mutta se vie toisaalta tarpeellista laskutilaa. Meillä tiskialtaan ympärys on äkkiä täynnä ruuanvalmistus- ja ruokailuastioita. Kurjinta siinä on, että koko "komeus" näkyy olkkariin asti.

      Poista
    2. Mä aina välillä haluaisin laskea tiskikoneen alas, mutta onhan se kiva ylhäällä. Työtasotilaa saisi todella olla se puoli metriä edes enemmän.

      Poista
  2. Kivsltahan tuo keittiö näyttää, mutta ei se ulkonäkö kauheasti auta jos keittiö ei muuten toimi. Pikaista paranemista pikkusiskolle ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just sitä mä halusinkin sanoa. Eli keittiö saattaa näyttää kivalta, mutta totuus voi olla toisenlainen. Itse olisin sijoittanut jääkaapi tiskarin paikalle ja miettinyt toiminnallisuuden jääkaappi/hella/vesipiste muodostaman tehokolmion kautta.

      Poista
  3. Valkoinen keittiö oli minullakin toivelistalla vuosia ja nyt meillä on sellainen :)
    Niin kivalta kuin tuo(kin) keittiö näyttää, niin toimivuus on kyllä arjessa ja juhlassa se ykkösjuttu! Meillä puolestaan on sitä kaappitilaa liian vähän...tai sit meillä on vain ihan liikaa astioita... ;) mutta kun ostaa valmiin talon, niin eipä siihen paljon voinut vaikuttaa muuten kuin hankkimalla vitriinin ja lipaston.
    Mutta onneksi teillä on nyt ihana tilaisuus suunnitella itse teille toimiva unelmien valkoinen keittiö uuteen tulevaan kotiinne! <3
    Pikaista paranemista tyttärelle toivottelen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pikkupotilasta täällä hoivaillaan vielä tämä päivä.

      Tiedätkö, niin mäkin ensin ajattelin, että meillä taitaa vaan olla liikaa astioita ;) Mutta aika monessa keittiössä on tullut puuhasteltua ja ruokaa laitettua ja astioiden määrä on aika vakio. Toimii siis arjessa, mutta juhlahetkinä onkin jo hieman miettiminen, että miten kaiken saa sujumaan. Mulla kun ei ole perintöastioita eikä ns. parempia juhla-astioita vaan kaikki on käytössä tilanteiden mukaan.

      Mä haaveilen valkoisesta saarekekeittiöstä. Toivoisin, että vesipisteen voisi sijoittaa ikkunan eteen ja että iso ruokapöytä mahtuisi keittiön yhteydessä olevaan ruokailutilaan. Niin ja että kaikki leivänpaahtimet, vedenkeittimet, leipäkorit ym. sälän voisi sulkea kaappiin. Toi murujen ja sotkun määrä, kun muksut ovat syöneet vähän välipalaa, hämmästyttää välillä...

      Poista
  4. Enpä olekaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi että meidän keittiö toimii varmaan niin hyvin juuri siksi että olen vasenkätinen.. Se on samanmallinen kuin teidän, paitsi vähän isommassa mittakaavassa ja enemmän laskutilaa. Lisäksi avoin olohuoneeseen joten iso pöytä mahtuu ongelmitta. Talo valmistui viime vuonna ja itse suunniteltiin pohjaratkaisua huolella ja keittiön toiminnotkin oli suunniteltuna valmiiksi kun keittiöfirmaan asteltiin eikä siellä suunnittelijalla ollut parannusehdotuksia tehdä. Todella tyytyväinen olen, edellisessä kodissa kun piti sahata keittiöö edestakaisin eri toimintojen välillä. Tosin tulihan siinä otettua terveellisiä askelia päivän mittaan paljon ;)
    Paranemista Pikkusiskolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Me asumme rivitalossa ja nämä asunnot rakennetaan usein naapurihuoneiston kanssa peilikuvaksi. Silloin toisessa on "oikeakätinen" keittiö, mutta naapurissa päinvastoin. Meillä jääkaapin ovikin esim. avataan oikealla kädellä eli vasemmalla täytyy sitten aina täyttää maitopurkit ym sinne joka kauppareissun jälkeen. Pieni ja vähäpätöinen asia, mutta nyppii oikeakätisen arjessa, kun kuukaudessa niitä kauppakasseja tulee purettua kuitenkin melkoinen määrä.

      Onnea teille uuteen kotiin. Huolellinen suunnittelu kannattaa ja omaa keittiötä suunniteltaessa kannattaa juurikin miettiä oman perheen tarpeita ja lähtökohtia, siten lopputuloskin miellyttää ja kestää paremmin aikaa.

      Poista
  5. Olipas mielenkiintoista lukea uusi näkökulma tuohon sijoittelu asiaan! Itselle kun on ihan sama mitenpäin nuo ovat enkä ole koskaan ajatellu asiaa missään keittiöissämme missä on asuttu ja niitä on monta takana :D mutta kaappitila se on tärkeää!!! Meillä ei ole tarpeeksi kaappitilaa, joten sitten joskus kun keittiö saa uudet kaapit niin tiedetään niiden suunnitteluun panostaa :) Ihanaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Pitkältihän se on varmaan tottumiskysymys, mutta kyllä itse suosin sijoittelussa ja keittiön toiminnallisuudessa oikeakätisyyttä tukevia valintoja ja hyvää ergonomiaa. Ne tekevät keittiötouhuistakin paljon mukavampia, kun ei tartte joka kerta esim. kyykistyä lattialle ja tyhjentää puolta patakaapista, että saa sieltä perältä napattua vaikkapa harvemmin käytetyn piirakkavuoan. Kun joku vielä keksisi sen täydellisen karusellikaapin kattiloille ;D Ja juu, oikeakätisenä tykkään mieluummin jääkaapista, jossa on saranat vasemmalla ja tavarat voi laittaa sinne ja sieltä pois oikealla kädellä. Luulin, että kaikki ajattelee niin... XD

      Poista
  6. Jostain syystä tabletti aina jumittaa täällä bloggerissa joten lause loppuun, että ihanaa alkanutta syksyä sinne teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, ihanaa alkanutta syksyä! Melkein kesähän tämä on vielä lämpötilan puolesta :)

      Poista
  7. Valkoinen keittiö olisi minunkin unelmani. kallis investointi ja unelman toteuttamista joudun kyllä vielä tovin odottamaan. Tuo vasurin keittiö olisi minulle kyllä passeli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sielläkin ollaan vasureita? :D Kiva kuulla. Just luin jostain, että vaaleanharmaat keittiöt ovat juuri nyt in, sillä harmaata on helppo kesyttää tai vahvistaa muilla väreillä.

      Kaunista viikonloppua!

      Poista
  8. Joko uuden kodin ja keittiön suunnittelu on käynnissä? Mä jo malttamattomana odottelen juttuja teidän tulevasta kodista.:) Kuvasi ovat suorastaan vaarallisen herkullisia.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina. Kyllä ennakkosuunnittelu on jo käynnistynyt. Varsinainen projekti alkaa ensi vuoden puolella, mutta suunnitelmat ovat muhineet mielessä jo pidemmän aikaa.

      Ihanaa syysviikonloppua! Aurinkokin paistaa :)

      Poista
  9. Ihan kiva ja raikas keittiö teillä! Olen miettinyt, että voisiko sitä ihan täydellistä keittiötä olla olemassakaan? Minä olen aika lailla myös tyytyväinen tähän nykyiseen, mutta ehkä sitä pari pikku asiaa keksisi jotka olisi tehnyt toisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin meidän keittiöstä tykkään! Mutta vähän pieni se on ja sen vuoksi heti sotkussa, kun kuitenkin kokkaillaan joka päivä ;)

      Viikonloppuja myös sinne teille!

      Poista
  10. Hei ihanainen!

    Oi, miten kaunis keittiö teillä onkaan <3 Täällä painitaan keittiökuumeen kimpussa :)
    Toivottavasti teillä on jo parannuttu, ihan hirmuisesti tuota flunssaa liikenteessä :/

    Mulla olisi sulle haaste blogissani!

    Leppoisaa lauantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos haasteesta ihana Maria! ♥ Täytyypä tulla tutkailemaan.. Nolona just muistin, että mulla on yhteen Marjan musahaasteeseenkin vielä vastaamatta :/

      Kyllä täällä pikkupotilaat jo voivat paremmin, kiitos kysymästä. Kolme viikkoa on nyt vuoroin palellut ja kurkkua karvastellut, mutta ihme kyllä siihen se on jäänyt *kop kop* koputtaa puuta!

      Nauttikaahan mökkiviikonlopusta!

      Poista
  11. Hear you sister! Meillä kans pari vuotta sitte tehtii keittiöremppa ja just samoja asioita täälläkin pohdittiin. Meidän vanha keittiö oli vuodelta -80 ja samanlaista katastrofia en halunnut: iso patakaappi, mahdoton astisnkuivaiskaappi, korkeat loputtomat yläkaapit. Se mäntyisyys, keltaisuus, retro lattiakaan ei häirinnyt niin paljon kuin se että keittiö ei vaan toiminut... ;)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★