Sisustus & lifestyle since 2009

Search

CONVERSET PUHTAAKSI


- Meinas kyllä itku päästä tässä menneellä viikolla, kun kaivettiin loputkin kevätkengät esiin talvisäilöstä ja mun consseihin oli tarttunut sinistä väriä jostakin! Arrghh.

Kärjen kumiosassa ja vähän muuallakin oli siis sinistä ja harmistus oli tietty eka reaktio, kun ajattelin niiden olevan nyt pilalla. Yön yli nukuttuani muutin sitten jo vähän mieltäni, että come on girl, lika lisää vaan niitten katu-uskottavuutta, mutta päätin kuitenkin kokeilla niiden putsaamista.


Hurjimmat tarinat kertovat, että jotkut uskaltautuvat pesemään converset jopa pesukoneessa, mutta jos nää olis olleet niin likaiset, niin mä ehkä tyytyisin vaan käsinpesuun juuriharjalla + esim. valkaisevalla pyykkipulverilla. Kangasosat olivat kuitenkin vielä siistit, joten kenkiä ei tarttisi kokonaan pestä, niinpä kätevän emännän mieleen tuli heti kolme kätsyä puhdistusainetta: 

ruokasooda, 
hammastahna ja 
kynsilakan poistoaine. 

Koska kaksi ensimmäistä ovat hankaavia, päätin hylätä ne ja testata ensin kynsilakanpoistoaineen.



- Ja tulos oli ällistyttävä! Nämähän on nimittäin nyt kuin uudet!! 

Jos sulla on lisää hyviä vinkkejä tennareiden ym. puhdistamiseen, niin kerro ihmeessä! Ylimääräisten sydämentykytysten välttämiseksi mä kyllä säilön nää ens talveksi omaan laatikkoon ;)



EDIT: Kynsilakan poistoaine haurastuttaa kumia. Tämä kokeilemani konsti on siis pelkkä hätäapu! 

30 kommenttia

  1. Loisto idea. Mä hankailen kenkiä ihmesienellä :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl maar munkin tarttee nyt hankkia toi ihmesieni! Miten me ollaankin lapsiperheessä selvitty ilman sitä ;D

      Ihanaa viikonloppua Outi!

      Poista
  2. Kynsilakanpoistoainen haurastuttaa kumia.
    Muuten tosiaan tehokasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tiedetään, mutta kun tohon siniseen ei auttanut vesi, ei tiskiaine eikä pyykkipulverista tehty "tahna" niin uskaltauduin kokeileen sitä ensin varovasti yhteen kohtaan ;D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Joo, se taitaa olla sama kuin toi ihmesieni ;) Hankintalistalle siis.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä, omat valkoiset kenkäni taitavat tarvita samanlaisen puhdistuksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mutta tää on siis vaan HÄTÄAPU! Kokeneemmat ovat vinkanneet, ettei sitä kannata ottaa säännölliseen käyttöön.

      Poista
  5. Eipä olisi tullut mielenkään läträtä kynsilakanpoistoainetta kumiin, koska olisin kuvitellut että se sulattaa sen kuten se tekee muoville. Joskus 80-luvulla yritin puhdistaa sottaista kasettisoittimen luukun ikkunaa kynsilakanpoistoaineella ja lopputuloksena ikkunasta ei sitten nähnyt enää ollenkaan läpi kun muovisen "ikkunalasin" pintakerros kertakaikkiaan suli ja sotkeentui. Oppia ikä kaikki siis! Epäilemättä ei kyllä hyvää tee kumille kuten aiai tuossa edellä kommentoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiai on niin oikeassa! Mutta hätä keinot keksii :) Päätin kokeilla tota lakanpoistoainetta ensin varovasti, koska se tosiaan haihtuu melko nopeasti ja kun mitään peruuttamatonta ei tapahtunut, niin uskalsin käyttää sitä sitten vähän lisää. Kantapään converse tekstitkin pysyivät hienosti, mitä tietty hieman jännitin! Pyyhin lopuksi kumiosat kostealla talouspaperilla, jottei siitä jää mitään "jäämiä" materiaaliin.

      Muovit ja kumit ovat kehittyneet paljon sitten kultaisen 80-luvun. Mäkin kirjoitin yläasteikäisenä jollakin maalitussilla putkikassini tekonahkaosiin bändien nimiä sillä seurauksella, että ne haurastui ja halkesi :DD

      Mutta tosiaan, älkää tehkö niinkuin minä tein, sillä kynsilakan asetoni haurastuttaa kumia!

      Viikonloppuja ihanat!

      Poista
  6. Nehän ovat kuin uudet!☺
    Minulla on vähän samanlainen kokemus kuin tuossa yllä Vanha Jäärällä.
    Muistan kun teininä olin puhdistanut kynsilakkoja kynsistäni ja levysoittimen kansi näytti pölyiseltä.
    Sen enempää ajattelematta pyyhkäisin pumpulilla... -ja pari kertaa pyyhkäistyäni huomasin että se oli virhe...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne oli niin hirveet, että mä ajattelin että ihan sama, kyllä niistä ehkä kuiteski paremmat tulee ku että jättäis toisen kärjen siniseks.. ;DD

      Poista
  7. Tytär pesee conssinsa (kaikki värit) pesukoneessa! Ja lisääpä tuo joukkoon vielä kloriteakin :o Ei kylläkään paljon kannata laittaa ettei nuo tekstit vaalene. Mä muuten kerran poistin kynsilakanpoistoaineella pihkat isännän softshell takista. Lähti todella helposti. Vähän kyllä kieltämättä jännitti ennen ekaa pyyhkäisyä että lähteekö värit myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Mä en tiedä uskaltaisinko ;D Joitakin halvempia kangaskenkiä oon kyllä pessy mutten consseja. Kloritella on tullut pilattua vuosien mittaan monta vaatetta - ja vessanpytyn pesuaineella eräätkin housunlahkeet!

      Poista
  8. Universal Stone! Uskomaton aine, oon sillä saanut puhtaaks pinttyneimmätkin tahrat, mm. pahasti pohjaan palaneen uunivuoan, olen pessyt sillä (koiran oksentaman) sohvan, sillä saa tiskialtaat kiiltävän puhtaaksi jne. jne. En nyt tietenkään takaa, että se kaikkeen maailmassa tehoaa, mutta on mut yllättänyt monesti. ;) Saa ihan tavarataloista, ainakin Prismassa myydään. Tutustua voi http://www.universalstone.eu
    Ihmesienellä sain joskus aikaan ikävät jäljet kaapin oveen, joten kannattaa varoen kokeilla, vaikka supertehokas onkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heluna! Pitääpä tutkia ens kerralla kaupan hyllyjä ;)

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  9. Kengäthän ovat tosiaan kuin uudet! Itse pesen tennarit ja lenkkarit koneessa ja aina on tullut puhdasta jälkeä. Linkoamista en kuitenkaan suosittele täydellä teholla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nää matalavartiset converset on olleet nyt mulla vasta vuoden shoppailu ym. kenkinä :)

      Poista
  10. Täältä myös ääni Universal Stonelle! Sillä on kaikki Conssut ja muut puhdistettu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa kun te annatte niin hyviä vinkkejä!!

      Poista
  11. Ihmesieni on tuollaiseen hyvä, mutta kaapin oviin se ei mielestäni käy. Kaikilla aineilla on aina ne haittapuolensakin, joten itse yleensä aloitan hammastahnalla☺ Sinol on myös moniin ongelmiin hyvä: esim. teipinjämät lähtee hyvin lasista ja melamiinipinnoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihinköhän sen ihmesienen teho muuten perustuu? Onko se materiaalissa vai onko siinä jotain ainetta mukana? Tietääkö joku??

      Poista
  12. Mahtava juttu! Tälläinen juuri ilahduttaa siivoushullun viikonloppua! Koitetaas nainen nähdä pian<3
    T,Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oliskin kiva pitkästä aikaa!! Tää aika menee vaan niin nopsaan..

      Ihanaa viikonloppua! Mä meinaan leipoo tänään jotain hyvää.

      Poista
  13. Niistähän tuli kuin uudet! Minä olen pessyt Conset pesukoneessa ihan surutta. Lyhyin ohjelma ja ilman kovaa linkousta. Vielä ovat ehjät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, uskaltaisinkohan mäkin pestä noi teinien tennarit sit koneessa..? Jotenkin olin ajatellut, ettei niiden liimaukset ym. kestäisi, mutta kait nykypesukoneiden 15 minuutin pikaohjelma 30-asteessa on likipitäen sama asia kuin käsinpesu juuriharjalla ;DD

      Poista
  14. Converset kestää pesukoneen loistavasti, pesen viikottain poikani kengät koneessa (pelaavat koulussa välitunneilla jalkkista ja kengät juuri sen näköiset), omiin valkoisiin olen lisännyt jopa kloritea pesuveteen, ovat joka kerta kuin uudet koneesta tullessaan. Pistän vain ison pyyhkeen mukaan, jotta kengät eivät kolise niin älyttömästi. Samaten kaikki juoksulenkkarit pesen viikottain, pysyvät hyväntuoksuisina ja kuin uusina. Suosittelen! Tuollainen tahra kuin sinun kengissäsi vaatii toki tahranpoiston, se ei olisi pesemällä lähtenytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On oikeasti TOSI mahtavaa kuulla näitä kokemuksia!! Kukaan ei vielä vissiin oo ollut konepesua vastaan?!

      Mulla on kaksi veikkausta tosta mun tennarin kärjen sinisestä väristä. Se on joko tarttunut HM:n t.sinisistä tennareista tai sitten muksujen sinisistä kumppareista. Oli miten oli, niin ONNEKSI se lähti!!! Oon siitä niin iloinen.

      Ihanaa viikonloppua Anu!

      Poista
  15. No vau, jopa tuli puhtoiset, kuin uudet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Olin kyllä ihan varma, ettei se sininen taida lähteä millään! Siksi hämmästykseni oli niin suuri ;DD

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★