Sisustus & lifestyle since 2009

Search

SEASONED WITH LOVE



Kiva tällainen miniviikko, mutta melkoinen muutos säässä verrattuna viime viikonloppuumme Tallinnassa. Piti ihan kaivaa hanskat ja kevyttoppis takaisin esille, että tarkenee.

- Kurjaa säätä tasapainottamaan leivoin tänään vaihteeksi pizzaa. Se on helppoa ja koko perhe tykkää!


Mielialakin kohenee, kun syö hyvin! Muksujen pizzaan laitoin tällä kertaa pelkkää jauhelihaa ja meidän aikuisten pizzaan kinkkusuikaleita, aurajuustoa ja ananasta. 

Kaikki meni kuin kuumille kiville, eikä ihme. Salaisuus on rapeassa pohjassa ja itsetehdyssä tomaattikastikkeessa, jota saa olla paljon ja jolle ei kaupan valmiskastikkeet vedä vertoja: paljon valkosipulia, yrttejä, mustapippuria ja sopivasti suolaa ja makeutta. Samaa komboa käytän myös spagettikastikkeessa, mutta silloin lisään vielä ripauksen muskottia. 

8 kommenttia

  1. Teilläkin ollut pizzapäivä. Meillä myös :D Minä tein kana-bbq pizzan lisänä vielä mozzarella juustoa.
    Hyvää miniviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teilläkin!? Kiva kuulla! Meillä leivotaan pizzaa melkein joka viikko. Kaikki tykkää ja siihen on niin hyvä kipata kaikki jääkaappiin jääneet juustot ym. nysät.

      Kivaa miniviikkoa sinnekin!

      Poista
  2. Naminamskis! Itsetehty pitsa on niin parasta. <3 Meillä oli aiemmin kinkkukausi, mutta nyt jauheliha tekee kauppansa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jauheliha on kestosuosikki! Yleensä laitan sen päälle vielä salamiviipaleita, jotta pizza saa vähän extra potkua ;D

      Poista
  3. Pizza on välillä ihanaa. Teen yhdellä hyvällä ohjeella pohjan, se vaatii tosin jääkaapissa hitaan kohotuksen yön yli. Siksi teenkin useamman pohjan pakkaseen samalla kertaa.

    Meinasin toivottaa hyvää viikonloppua, mutta nythän onkin vasta keskiviikko. Keskiviikkoa siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi sun pohja mulla onkin aikeissa testata joku kerta. Meillä nää pizzat syntyy usein aika extempore eli pakkasessa oliskin hyvä olla muutama taikinapallo sen varalle ;D

      Mukavaa Helatorstaita!

      Poista
  4. Voi kun upean näkösiä pizzoja, isokokosia ja herkullisen näkösiä!
    Miten muuten teet tomaattikastikkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. 60 cm leveään uuniin saa mahtumaan aika mehevän kokoisen pizzan!

      Tomaattikastike on oikeastaan tarkoin varjeltu salaisuus, mutta ainekset ovat ihan yleiset: paseerattua tomaattia (200g tetra) + makeuden virkaa toimittamaan loraus ketsuppia, runsaasti yrttejä (pizzamausteita), vähän mustapippuria, 2-3 raastettua valkosipulin kynttä ja pieni ripaus suolaa. Ennen tomaattikastikkeen levittämistä "voitelen" aina pizzan reunat oliiviöjyllä, jotta niistä tulee ihanan rapeat :)

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★