Sisustus & lifestyle since 2009

Search

OIH, MITÄ KAKKUJA!



- Aika monta kakkua sitä onkin tullut leivottua reilun vuoden aikana! 

Suklaakakkuja, mansikkakakkuja, porkkanakakkuja, marenkikakkuja, juustokakkuja.. Eikä kuvissa suinkaan ole kaikki. Meillä syödään nimittäin tosi paljon kakkua! Leivon kakkua kun on aihetta juhlaan, ja aika usein vähän kissan ristiäisiinkin, sillä iloissa + suruissa maistuu kunnon kakku! Juhlahetkellä se on piste iin päällä ja kun elämä potkii, niin meillä pannaan kakku uuniin. Päälle mehukkaita marjoja ja raikkaita hedelmiä, runsaasti kermaa ja täyteläistä suklaata! Kaloreita ei säästellä, kerranhan täällä vaan eletään (jokaisessa kakussa on siis vähintäänkin 5000 kcal), joten onneksi perhe ja ystävät auttavat herkuttelussa. Itse olen sitä vartalotyyppiä, jolla suklaa siirtyy suoraan lantiolle, vaikka vasta pitelen suklaalevyä kädessäni kaupassa.

Omia makunystyröitäni hivelee tällä hetkellä eniten täyteläiset suklaakakut sekä viehättävänä vaihteluna seuraavan kollaasin appelsiini/suklaamoussekakku colakiilteellä ja valkosuklaaviuhkoilla, jota olemme niin useasti muistelleet viime Isänpäivän jälkeen. Kakku on haastava eli siinä on monen monta työvaihetta, mutta maku on todellakin sen arvoinen! Alkuperäinen ohje löytyy täältäMikä on sun kakkulempparisi?


14 kommenttia

  1. Voi, miten herkullisen näköisiä! Ihan vesi herahtaa kielelle. Tällä hetkellä maistuisikin joku juustokakku tai vaikkapa oikein suklainen mutakakku.

    Vappuna viimeksi tein jäätelökakun. Onneksi oli apusuita, niin en joutunut koko kakkua itse tuhoamaan. Mielelläni leipoisin useamminkin, mutta - noh, ne kalorit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mut jos sit vaikka pari päivää paastoaisi, niin voisi hyvällä omalla tunnolla herkutella suklaakakulla! Turkanen noitten kaloreitten kanssa - ei ne nuorempana kertyny vyötärölle niinkuin nykyään..

      Poista
  2. Siis sinähän olet ihan oikea kakkutaituri.
    Omat suosikkini ovat sitruuna-juustokakku ja mudcake.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin ensin että taikuri! ;DD Sellainen taikasauva oiskin kiva, jota vaan heilauttaisi, niin pöytä notkuisi herkkuja!!

      Poista
  3. Miltei kakku kuin kakku on mielestäni hyvää, mutta suklaiset ja sitruunaiset ovat suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on kans näin vanhemmiten tullut perso makealle! Suklaa on miltei parempaa kakussa kuin levynä.. Tai ainakin vähintäänkin yhtä hyvää!!

      Poista
  4. Ihania kakkuja! Omiin suosikkeihin kuuluu kaikenlaiset sitruunaiset, suklaiset, marenkiset ja mansikkaiset kakut. Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heidi! Aika monta kakkua sitä on tullut väännettyä juu..

      Poista
  5. Apua kuinka ihania kakkuja!!! Itse en ole mikään kovinkaan erinomainen leipuri joten hieman kateudensekaisin tuntein katson näitä huippuluomuksiasi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh noh, harjoitus tekee mestarin - tässäkin ;) Rohkeasti vaan yrittämään.

      Poista
  6. Oiii, mitä kakkuja! Housujen vyötärö tuntuu tiukalta pelkästä katselusta... ;) Oma lempparikakkumaku on suklaa, jos saa valita vain yhden. :) Täällä Saksassa herkullinen kakkupala kahvilassa/leipomossa maksaa varsin vähän, joten aika usein tulee ostettua iltapäiväteen seuraksi herkkupala...

    http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ;DD Mä ainakin oon niin perso kakuille, että on vaikea valita vain yksi lemppari..

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★