Sisustus & lifestyle since 2009

Search

POIMI KOKKOLAN KESÄVINKIT JA VOITA LIPUT KAHDELLE


Kaupallinen yhteistyö - VISIT KOKKOLA


- Kesä-Kokkolassa meri on lähellä, aurinko kimmeltää laineilla ja merituulen tuoksu hurmaa!

Kaupungin perustamisen aikoihin vuonna 1620 satama sijaitsi nykyisen Kauppatorin paikalla, mutta maan kohoamisen myötä meri vetäytyy pikkuhiljaa yhä kauemmas ulapalle.

Kokkolan Meripuisto on paikkana mitä mahtavin! Siisti ja tilava uimaranta aukeaa iltapäivä- ja ilta-auringon suuntaan (koulujen päättäjäisviikonlopun aikaan täällä ei ollut vielä ruuhkaa) ja eväät kannattaa ehdottomasti pakata mukaan, sillä rannalla viettää helposti koko päivän.






Lahden takana näkyy asuntomessualue




Meripuistossa on hiekkarannan lisäksi siistit leikkipaikat lapsille, myös vessat löytyy ja pientä syötävää ja juotavaa voi ostaa kioskista. Hyvinhoidetulla nurmella voi pelata 9-väyläisellä radalla frisbeegolfia, juosta pallon perässä tai hengailla muuten vaan. Meripuistosta löytyy myös skeittirata.

Venesataman laiturissa on M/S Jenny, joka risteilee tänä kesänä Tankarin majakkasaaren lisäksi myös Köpmanholmeniin. Aikataulut ym. lisätiedot löydät kätevästi täältä.


"Pususilta"



Aivan venesataman vierestä kulkee pyörätie keskustaan ja matkalla voit ihastella vaikka vanhoja venevajoja. Valkoista siltaa kutsutaan pususillaksi. Se on tainnut saada nimensä siitä, kun aikoinaan merimiehet heittivät siinä hyvästit tyttöystävilleen pitkin suudelmin..

- Meripuiston kyljessä sijaitsee Kokkola Camping Leirintäalue. Se on sijainniltaan erinomainen, mökit siistejä ja palvelu ensiluokkaista.

Kokkola Camping




Kokkolan leirintäalueen loma-asunnoissa on tilaa isommallekin porukalle

Uusimmissa mökeissä on 2 mh, tupakeittiö + wc/suihku

Kokkolan leirintäalue on todella siisti ja se sai viime kesänä 2015 myös Caravan-väen tunnustuspalkinnon. Näiden uusien, hyvin varusteltujen mökkien lisäksi alueelta löytyy myös perinteisiä pikkumökkejä sekä 4 hienoa loma-asuntoa, joissa jokaisessa on omat saunat. Asuntovaunulla ja asuntoautolla tänne pääsee myös mainiosti ja alue on rauhallinen telttailijoille.

- Leirintäalueen mökkeihin saa ottaa myös lemmikit mukaan, mikä on loistava juttu!

Hinnoiltaan mökit ovat varsin kilpailukykyisiä alueen hotelleihin verrattuna. Allergiamökkejä alueelta löytyy 2 kpl ja niitä kannattaa tiedustella ajoissa. Jutun lopusta löydät linkin muihin majoitusvaihtoehtoihin Kokkolassa.

Aurinko laskee mereen Kokkolassa

Kesäravintola Mustakari

Kokkolassa riittää tekemistä koko perheelle


"Tankar on majakkasaari Perämerellä, Kokkolan edustalla. Saaressa on punavalkoinen korkea Tankarin majakka ja ympäri vuoden toimiva luotsiasema. Matka Kokkolasta Tankarin majakkasaarelle on noin 17 km. Saarella kulkee noin kilometrin pitinen luontopolku ja Pohjoispuolen kivikko tarjoaa erityisesti lintuharrastajille monipuolisia lintujen seurantamahdollisuuksia. Tankarissa toimii hylkeenpyyntimuseo, joka on auki sopimuksen mukaan."

Tankarin majakan on suunnitellut sama pariisilainen toimisto kuin Eiffel-torninkin ja majakan valo syttyi ensimmäisen kerran lokakuussa 1889.

Tankar kuva: Kokkolan Matkailu

Vanhan Kaupungin opastettu kierros on todella suosittu ja siihen kannattaa osallistua, jos vaan aikataulu sallii! Neristan eli Kokkolan Vanha Kaupunki on kävellen todella mielenkiintoinen ja opaskierros kaikkea muuta kuin tylsä! Näillä taloilla on omat kiehtovat tarinansa ja löytyypä täältä mm. Lotta Svärdin talokin!

- Tiedätkös muuten, mikä on seuraavassa kuvassa? 


Oikea vastaus: entisaikojen juorupeili

Opaskierrokset lähtevät Mannerheimin Aukiolta 
Unikot kasvavat Neristanissa luonnonvaraisina katujen reunoilla

Oppaamme Kristiina Teerikangas



- Tiedätkö, miksi jalkakäytävään on kiinnitetty tällainen rengas?


Vastaus: Hevonen laitettiin siihen parkkiin


Merimiesten suloiset pikkutalot Läntisellä Kirkkokadulla (merimiesten asuinkatu 1600-luvulla)




Vanhan Kaupungin kierros on mahdollista tehdä myös itsenäisesti ja sitä varten on saatavissa erillinen "Neristan askel askeleelta" opasvihkonen. Lisätietoa löydät täältä.

Vinkki! Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Kokkolan Vanhan Kaupungin kadut ja pihat täyttyvät pihakirppiksistä. Lisätietoa tapahtumaviikonlopusta löydät facebookista!


Muistatteko laulun "Ja se Oolannin sota oli kauhia, hurraaa hurraaa hurraaa.."? Sekin nimittäin liittyy Kokkolaan. 1854 Halkokarin kahakassa kokkolalaiset torjuivat englantilaiset ja sotasaaliiksi saatiin barkassi sekä tykki, jotka ovat esillä Englannin puiston vieressä olevassa rakennuksessa.


Laivurin talo

Koirapatsaat käännettiin katsomaan ikkunasta ulos merkiksi, kun talon isäntä on merillä



Laivurin talon sisäpihalla aika pysähtyy



Luontokokoelma Kieppiin on ilmainen sisäänpääsy


Ihan MUST taukopaikka on Vohvelikahvila Pitkänsillankadulla
- Parhaat vinkit kesä-Kokkolaan poimit Visit Kokkola matkailusivuilta!


  • Keskiviikkoiltaisin Kokkolassa järjestetään näin kesäaikaan iltatori. Itse suosittelen ehdottomasti poikkeamaan siellä sekä ajelemaan Meripuiston vieressä sijaitsevalla vuoden 2011 asuntomessualueella. 
  • Tutustumisen arvoinen paikka on myös esim. 1500-luvun alussa rakennettu Kaarlelan kirkko (joka on muuten myös meidän vihkikirkkomme!), K.H. Renlundin museo sekä Luontokokoelma Kieppi. Myös Toivosen Eläinpuisto Kälviällä on mukava koko perheen retkikohde, jossa on tänä kesänä 17.6.-21.8.2016 lasten asuntomessut. 
  • Vohvelikahvila löytyy ihan keskustasta, mutta kesäkahvila Sahaan kannattaa kurvailla Kokkolan Ykspihlajaaan. 
  • Keskustan ruokapaikoista suosikkilistallani on rautatieaseman läheltä löytyvä Pedrina's, joka tarjoaa texmexiä sekä pihvejä + hampurilaisia, sekä fiinimpään ruokailuun osoitteeksi Mustakarin kesäravintola.
  • Kauppakeskus Chydeniassa teet mukavasti ostoksia keskustassa, naistenvaatteiden erikoisliike Sköna Clara puolestaan on ihana putiikki Köykärinmäen kupeessa keskustan ulkopuolella 
  • Keskustan erikoisliikkeitä esim. Boardvillage, Legera, Zinna, Blossom, Ihan Itse-askarteluliike, Käsityöliike Katariina ym.
  • Majoitusvaihtoehtoja löydät tästä linkistä ja mikäli merivesi tuntuu liian kylmältä, niin polskutella voi myös uintikeskus VesiVeijarissa.


ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT!!



Nyt sulla on mahdollisuus osallistua kivaan kesäarvontaan, jossa palkintoja on kaksi: 

1. Risteilyliput 2 henkilölle Tankarin majakkasaarelle m/s Jennyllä + yöpyminen saarella!

tai vaihtoehtona

2. Kokkolan Venetsialaispaketti "Show & Dinner" 2 henkilölle elokuun viimeisenä viikonloppuna!


Kuva: Kokkolan Matkailu

Kuva: Kokkolan Matkailu


Kokkolahan tunnetaan myös Venetsialaisistaan, joka on veden, tulen ja valon juhla! Silloin huvilat siivotaan kesän jäljiltä, mökkirannassa poltetaan ulkotulia ja ilotulitukset juhlistavat kesäkauden päätöstä. Venetsialaisia on vietetty Kokkolan rannikolla jo yli sadan vuoden ajan ja pikkuhiljaa perinne on hiipimässä sisämaahankin päin. Jos risteily ja majakkaan kiipeäminen ei ole sun juttusi, niin Venetsialaiset on vaihtoehtona vähintäänkin yhtä kiehtova!

- Mukaan arvontaan pääset kertomalla kesän reseptin eli mistä aineksista syntyy sun mielestä paras kesä! Muista laittaa myös sähköpostiosoitteesi mukaan sekä kertoa kumpaa palkintoa tavoittelet.

Huom! Arvontaan on mahdollisuus osallistua myös Sally's Facebook + Instagram sivuilla. 

Arvonta-aikaa on tiistai-iltaan 21.6.2016 klo 23.59 saakka ja voittajan nimi julkistetaan keskiviikkona 22.6.2016. Voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti voitosta. Onnea arvontaan!

Auringonlasku Trullevi, Kokkola



Arvontapostaus on toteutettu yhdessä Kokkolan Matkailu Oy:n kanssa. Sally kiittää!

54 kommenttia

  1. Sopivassa suhteessa reissuja ja kotona rentoilua. Majakkasaaripalkintoa tavoittelen.

    VastaaPoista
  2. auringosta,kukista,linnuista,kesäherkuista ja uimisesta ym <3 tankarin reissun mervik75@luukku.com

    VastaaPoista
  3. Kesäisessä reseptissä on pohjana aurigon paistetta, seassa vastaleikatun nurmen tuoksua, ripaus lintujen laulua ja hyppysellinen yötöntä yötä. Majakkasaarelle olisi ihana päästä :)
    T: Miukkis
    birgit82@suomi24.fi

    VastaaPoista
  4. Wau! Upeita palkintoja ja kuvia! Ikinä en oo käynyt, eli olis aika mahtavaa päästä. 1 palkintoa tavoitellaan! Kesän paras resepti on stressitömyys, perhe, naurut ja lautapelit. Paljon aurinkoa ja grillausta :)
    ssofia.o@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Ehdottomasti tuo ensimmäinen olisi tavoitteena! :)
    Kesän resepti: hyviä kirjoja, tekemättömiä projekteja, sukulaisia ja kesämekkoja :)
    Irjamarjatta.nieminen@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Hellepäivistä, hyvästä ruuasta ja ystävistä.
    Majakkasaarireissu olisi haaveissa.

    Terv. Sani (salammin@netti.fi)

    VastaaPoista
  7. Kyllä se on se aurinko mikä tekee kesän. Lomailu, mansikat, jätski, Lahenperän uimaranta, Tankkari, iltatorit. Kaikkee ihanaa kesäkivaa. Kuulostaa mielenkiintoselta tuo show&dinner, tavoitellaas sitä.
    katjuska2000@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mukaan ihanaan arvontaan ja jos onni suosii niin tuo majakkasaari reissu olisi varmaan suosikkini. Kesän parhast hetket koostuu ihan yhdessäolosta ja lomailusta. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Just täällä suunnitellaan kesän reissuja :) parasta kesässä on yhteinen aika perheen kanssa mökkirempan jäljiltä ja tietty mökki, sauna ja luonto :) Toi majakkareissu kuulostaisi hyvältä, veisin miehen yllärireissulle, kun yhteistä aikaa pienen refluksivauvan ja mökkirempan kanssa ei ole ihan kamalasti ollut. Kivaa tulevaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  10. Ihana arvonta! Mun mielestä paras kesä syntyy hektisen työvuoden jälkeen siitä kiireettömyyden tunteesta, kun aamulla ei tarvitse lähteä kiireellä mihinkään - töihin ainakaan ;) Kiireettömyyttä maustaa sopivassa suhteessa kiva tekeminen, ehkä pikkuiset irtiotot omista kotiympyröistä. On aivan mahtavaa löytää läheltäkin uusia elämyksiä tai paikkoja, joista ei ole tiennyt mitään! Ainakin yksi kunnon kalareissu kuuluu kesään. Mökkisaunan lämpö ja helteisen päivän lämpimät rantakalliot... Mun on varmaan paras lopettaa jo tähän, kokoajan tulee mieleen toistaan parempia omia kesäsuosikkeja :D
    Majakkasaarelle olisi aivan ihanaa päästä!

    VastaaPoista
  11. Paras kesä syntyy suunnittelemattomuudesta, lämpimästä säästä ja ihanista retkistä =). Mukaan kivaan arvontaan, kumpi tahansa palkinto olisi kiva!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Valoa, lämpöä, siis aurinkoa. Hyppysellinen kivaa puuhaa ja yhdessä oloa, siitähän se kesä syntyy. Ykkösvaihtoehto, jos onni suosii. Jattanen@luukku.com

    VastaaPoista
  13. yhteinen aika perheen kanssa, joutenoloa, pientä puuhaa puutarhassa ja sieltä sadon maistelua pitkin kesää. valitsen kakkosen jos onni suosii Minua.

    VastaaPoista
  14. Parhaan kesän resepti on perheen kanssa yhdessä oleilu, lomamatkat, kesäiset tapahtumat, mansikat, marjat jne. Palkinnoista tavoittelen Tankarin palkintoa. Maria
    m.mattila@nic.fi

    VastaaPoista
  15. Majakkasaari kuulostaa ihanalta joten sitä tavoittelen :)
    Oikein ihanaa kesää kaikille!
    -Merja

    VastaaPoista
  16. Kesään kuuluu aurinko, kiireettömyys , metsässä samoilu ja koska venettä ei ole, niin rannalla loikoilu ja tuijottaminen kaukaisuuteen... jäätelö ja grillimakkara.. majakkasaari kuullostaa paremmalta kuin hyvältä ��

    VastaaPoista
  17. Aurinko, lämpö, loma, grillaus, joku ihana kesälomamatka, kiireettömyys. Tavoitteena majakkasaaren loma😊 vilhelmiina.leppaaho@luukku.com

    VastaaPoista
  18. Lasten kanssa rentoa yhdessä oloa. Reissuja, hyvipuistoja, uintia, jäätelöä, mansikoita, aurinkoa ja lämpöä 😊 Venetsialais palkintoa havittelen marjo.soininen@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Minun kesäreseptini on yksinkertaisesti aurinko! Muuta ei tarvi :)
    Havittelen 2. palkintoa

    VastaaPoista
  20. Veneilystä merellä perheen kesken ( nykyään enää mies ja minä). Ihanista lämpimistä illoista ja öistä.
    sari.puputti67@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Mökkeilystä ja lämpimistä ilmoista ja hyvästä ruuasta paperitypy ät hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Aurinko, meri, uudet perunat, mansikat... Niillä pääsee kesän makuun. Venetsialaiset kiinnostaisi. helena.ahlberg@nbl.fi

    VastaaPoista
  23. Paras kesä on tehty lämpimästä säästä, markkinoista, uimisesta, myöhään valvomisesta, kesäherkuista, rentoutumisesta, hauskanpidosta ja ihanista ihmisistä! <3

    Palkinto 1 olisi mieleinen. :)

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Oi ihana arvonta! Vuosia sitten pääsin KokkolaCupiin jalkapalloa pelanneen poikani kanssa. Niin paljon jäi näkemättä ihanasta kesäkaupungista! Palkinto 1 kelpaisi!
    Kesäresepti sisältää kivoja yllärireissuja lähimaastoon ja rutiinien rikkomista.
    house.collection8(at)gmail.com
    -maarit

    VastaaPoista
  25. Mun mielestä paras kesä syntyy auringosta, lämmöstä, mökkeilystä, grillauksesta, mansikoista, jäätelöstä ja ihanasta seurasta!
    Tavoittelen tuota 1. palkintoa, ihana arvonta! :)

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Rentoa menoa, luonnossa olemista, linnunlaulua, lasten riemua, kasa kirjoja, oman maan mansikat ja muut herkut <3 Tankariin menisin mieluusti meren äärelle.

    VastaaPoista
  27. Mukaan arvontaan! Kumpi tahansa palkinto olisi mieleinen, sanotaan vaikka sitten nro 2.
    Kesä koostuu rennosta yhdessä olosta perheen kesken, hyvästä ruuasta ja auringosta. <3

    hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Paras kesä syntyy reissailusta, kotoilusta ja mansikoilla ja jätskillä herkuttelusta :) Olen mukana Venetsialaispaketin arvonnassa :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Löhöilyä, lasten kanssa oleilua, mummilareissu ja jäätelöä. 1.palkkio tavoittelen. T.jonnalamsa@hotmail.com

    VastaaPoista
  30. Aurinkoa, mökkeilyä, järvimaisemaa, rantasaunan lämpöä, vapautta mennä fiiliksen mukaan nautiskellen... Ja retkestä majakkasaareen on haaveiltu oman kullan kanssa! Mukana arvonnassa, Naapurin tyttö ; )

    VastaaPoista
  31. kiireetöntä oleilemista,kävelyä meren äärellä,kahviloissa hengaamista...niistä on parhaat kesäpäivät tehty :) t.johannamurtotmi@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Kesäresepti koostuu rennosta asenteesta, kesäisistä herkuista, hyvästä seurasta ja tietenkin Lapin yöttömistä öistä <3

    Toivon niin, että onni suosisi! Antaisin palkinnon lahjaksi Kokkolassa asuvalle ystävälle, joka todella ansaitsisi vapaa-illan hellunsa kanssa. Valitsisin palkinnon 2.

    VastaaPoista
  33. Kiva kesä koostuu rennosta oleilusta,pienestä puuhastelusta (puutyöt ja maalaus),asuntovaunuretkistä, kirjapinoista, ulkosaunan löylyistä, valoisista kesäöistä ja jäätelöstä. Ja aurinkoa paljon!

    Mä tahtoisin Tankkariin yöks. Päiväselti olenkin siellä käynyt. Oli kaunis paikka. Kuten Kokkolakin. Varsinkin kesäisin.

    VastaaPoista
  34. Mansikat, meri, lämmin rantahiekka, kesäsade, grillaus, lämmin ilta terassilla, yhdessäolo - niistä koostuu kiva kesä!
    Paketti nro. 2 olisi valintani.
    piritta.sjoblom@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Kesätunnelma syntyy auringosta, lintujen laulusta ja veden liplatuksesta. Palkinnoista ykkösvaihtoehto olisi mieluinen. Metula(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  36. Onnistunut kesä on perheen ja ystävien kanssa yhteiseloa ja rentoutumista mökillä :) Osallistun venetsialaispaketin arvontaan. sundvkata@gmail.com

    VastaaPoista
  37. Kesässä parasta on valoisat kesäillat, riipputuolit, tuulihatut ja kupliva juoma. Työssä ollessakin illat saavat irtautumaan arjesta ja lomalla ei ole väliä kuinka pitkään yöstä nauttiminen jatkuu!

    Palkintona majakkasaari houkuttelee, koska se tarjoasi mahdollisuuden kahden keskiseen aikaan eli lapset hoitoon ja unohtumaton reissu edessä <3
    janna.vuoriaho(a)gmail.com

    VastaaPoista
  38. Voi olisipa ihanaa lähteä tutustumaan Kokkolaan! Mukana siis 1.arvonnassa ja ilolla ollaankin mukana! Kesässä parasta on Lapin yöttömät yöt - tuntee itsensä virkeäksi aamusta iltaan! jasminella82 ät gmail.com

    VastaaPoista
  39. Aurinko ja aikatauluttomuus, siinä kesän resepti. Ja kakkosvaihtoehtoa tavoittelen 😊

    VastaaPoista
  40. Tää olis ihana yllätys miehelle kun yhteistä aikaa ei vaan ole. Tää ois vain meille. Majakkasaarelle mentäs ainutlaatuinen kokemus ��

    VastaaPoista
  41. Ihana arvonta!
    Lämpö, aurinko, kiireettömyys, läheisten läsnäolo, mieleenpainuvat retket,mukavaa puuhailua, siinä kesäreseptiikkaa kerrakseen:)
    Eka palkinto olis meidän juttu.

    VastaaPoista
  42. Meri ja saaristo kuuluvat ehdottomasti kesään. Rento yhdessäolo perheen kanssa, syöminen, uiminen niistä on hyvä kesä tehty. Majakkasaari-visiitti olisi upea palkinto ja mukava kesäreissu. MariaK. mkk@saunalahti.fi

    VastaaPoista
  43. Kesään kuuluu lomailua, lomareissuja, sukulaisten tapaamista Pohjanmaalla, uimista ja rentoa kesäfiilistä :)
    Jos voitan, valitsen Kokkolan Venetsialaispaketti "Show & Dinner". laura.lassila@hotmail.com

    VastaaPoista
  44. Kesä koostuu stressivapaasta syömisestä,ulkoilusta ja läheisten seurasta! Majakkasaari visiitti olisi unelmien täyttymys ! Hyvin kattavasti olet kirjoittanut kokkola-vinkkejä.:) emma.k.kauppila@gmail.com

    VastaaPoista
  45. Kesän reseptini on retket ja lepo sopivassa suhteessa. Kokkolasta olen nähnyt vain rautatieaseman, joten majakkafanina voin sanoa, että reissu Tankariin olisi unelmieni täyttymys :) , joten ykköstä tavoittelemaan.
    t. Nelliina
    nelliina(@)yahoo.com

    VastaaPoista
  46. Parasta kesässä on aurinko ja kiireettömät kesäretket sekä uudet kokemukset ja ystävien seura. Osallistun Tankarin matkan arvontaan.

    VastaaPoista
  47. Kiireettömyydestä, yhdessäolosta!

    hiutale@hotmail.com

    VastaaPoista
  48. Aurinkoa, grillailua,kesätapahtumia ja lämpimiä kesäiltoja. Tankar on haaveissa ❤
    Nina
    ippenpippen72@suomi24.fi

    VastaaPoista
  49. Auringosta, lomailevista koululaisista, yhdessä olosta ja sopivasti myös omasta ajasta. Meinas mennä koko arvinta ohi vaikka tiiviisti olen seuraillut taloprojektianne ��
    taruku@windowslive.com

    VastaaPoista
  50. Aurinko meri ja mansikat....
    hennamake@suomi24pistefi

    VastaaPoista
  51. Kesässä parasta on yhdessäolo ja lomalla aikatauluttomuus ♡

    VastaaPoista
  52. Kesässä parasta on aikatauluttomuus ja kaikki sellaiset ex tempore-jutut, jotka ovat mahdollisia, kun on vapaata ja iloinen mieli.:)
    Voi, minä olen ollut niin innokas Carola Häggkvist -fani, että Venetsialaisiin lähtisin ihan kiljuen...vaikka ei tuo majakkareissukaan huonolta kuulosta.:)
    mansikkatilanmailla@gmail.com

    VastaaPoista
  53. ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos osallistumisestasi. Voittajan nimi julkistetaan 22.6.2016. Terkuin Sally

    VastaaPoista