HAUSKAA VAPPUA!


Saatiin vihdoin vaihdettua tänään autoon kesärenkaat. Jihuu, kyllä kelpaa huomenna huristella vappuajelulla! Sillä välin kun miesväki oli rengashommissa, mä paistoin viisikymmentä munkkia, jotka me tyttöjen kanssa kuorrutettiin. Kaunis mintunvihreä kuorrute syntyi heinäkuisiin rippijuhliin hankkimastani karamelliväristä, josta ihan pieni tippa riitti värjäämään sitruunanmakuisen kuorrutteen kauniin vaaleanvihreäksi.  Nyt skumppaa kehiin! Nakit ja perunasalaatit me jo vedettiin alkajaisiksi ;D

- Hauskaa Vappua ihanat! 

2

HUHTIKUU KUVIN


Taas sitä ollaan kuun vaihteessa! Miten aika meneekin niin nopeaan..? Sain omakotitalon stailausprojektin päätökseen ja kuvasin kauniin kodin myyntiin etuovi.comiin. Ava kävi Mummin luona kylässä ja minä pääsin ulkoiluttamaan korkkareita Helsingin yöhön Indiedaysin blogigaalassa, avecina juuri insinööriksi valmistunut tyttäreni. Kollaasista löytyy myös rakkaat blogisiskoni. ♥ Ihan mahtavia seuralaisia! Tässä kuussa hymyä ja naurua onkin riittänyt.

- Nyt on aika suunnata katseet eteenpäin. Tuleva toukokuu tuo mukanaan lisää iloa ja kaikkea mukavaa. Pysy mukana, niin tiedät mitä tarkoitan!

3

VIIKONLOPUN VIRALLISET KUVAT

Viime lauantaina järjestetyn Indiedays Bloggers Inspiration Dayn ja Inspiration Blog Awards 2016 gaalaillan viralliset valokuvat on nyt julkaistu! 


Kaikki päivätapahtuman ja iltatilaisuuden viralliset kuvat löydät täältä
(valitse sitten kuvien yläpuolelta vas. BID tai IBA)


Kuvat:

Pauli Siuruainen, Logoseinä BID

Henri Juvonen, Logoseinä IBA


Kiitos Indiedays!




2

BLOGGERS INSPIRATION DAY & NIGHT (sekä arvonnan voittaja)

I
ndiedays blogipäivän näyttämönä oli tällä kertaa komea Kattilahalli Helsingin Suvilahdessa, jonka yli 1000 neliön tilat tarjosivat loistavat puitteet Pohjoismaiden suurimmalle blogitapahtumalle Bloggers' Inspiration Day 2016 sekä iltagaalalle Inspiration Blog Awards 2016.

- Tunnelma oli katossa ja katto korkealla!




Päivän ja illan ohjelman juontaja Tea Khalifa

Tytär & äiti


- Mukavan seurustelun ja napostelun ohessa tutustuimme yhteistyökumppaneiden pisteillä kevään uutuustarjontaan. 

Esim. Cloettalta on tulossa kaupoihin herkullinen suklaauutuus Crunchy Mango ja Instrun Fuzion malliston herkkuvärit piristävät suomalaista silmälasikansaa tänä keväänä.

Instrumentarium Fuzion kehysmallisto bloggareiden sovituksessa

Cloetta suklaa #mielihuvitusta


Fresita perheeseen on tullut uusi koko!


Suosikkini Fresita oli tapahtumassa mukana tälläkin kertaa. Mansikka saa kesän maistumaan kielellä ja tervetullut uutuus valikoimaan on Fresitan näppärä pullokoko 3,75 dl (mahtuu mainiosti ainakin meidän piknik-koriin tänä kesänä).

L'Oreal

Vlogaaminen yleistyy ja Uino oli jakamassa videobloggausvinkkejä


L'Orealin pisteillä loihdittiin kampauksia, annettiin tietoa hiustenhoidosta ja halukkaat pääsivät myös silmä/huulimeikkiin. Meikkitaiteilija taikoi tyttärelleni + mulle samantyyliset silmämeikit iltaa varten. Jee!

Päivätilaisuudesta matkamme jatkui Hannan, Helin ja Hanna-Riikan hotellille, jossa pujahdimme mekkoihin ja laitoimme vähän kiharaa tukkaan. Loppu onkin legendaa.. Muutaman tunnin juhlimisen ja illan hitiksi nousseen frozen ciderin jälkeen nämä tuhkimot nimittäin hyppäsivät illan viimeiseen junaan Tampereelle. Aamulla tyttärelläni oli vielä edessään kotimatka Kokkolaan. 

- Hauskaa oli ja posket kipeinä nauramisesta. Kiitos kaikille teille, joiden kanssa ehdittiin vaihtaa kuulumisia! 



Kopparberg frozen fruit cider

PS. Emma Iivanaisen uusi leivontakirja on arvottu tänään ja onnellinen voittaja on Vilkku.
Onneaaa ja mukavia leivontahetkiä! Voittajalle on ilmoitettu sähköpostiin voitosta. 
Isot kiitokset kaikille arvonnassa mukana olleille! Kirjaa voi tilata täältä


Gaalassa palkitut blogit ja lisää kuvia iltatapahtumasta löydät täältä

22

HALOO HELSINKI


- Lauantaina järjestetään jälleen jokakeväinen indiedays blogipäivä Bloggers Inspiration Day ja on mahtavaa päästä vaihtamaan kuulumisia blogisiskojen kanssa. 

Tapahtuma on yksi Pohjoismaiden suurimpia koskaan ja paikkana on Kattilahalli Helsingin Suvilahdessa. Mukana on myös kymmeniä ulkomaisia bloggaajia "special quests" mm. Sendi SkopljakEmitazNicole FalcianiSandra Willer ja Designlykke. Jee! Ja iltagaalassa palkitaan Suomen blogimaailman inspiroivimmat vaikuttajat! 


Mä lähden lauantaiaamuna matkaan ihan parhaassa seurassa, nimittäin bloggaavan tyttäreni Mrs Pepperin kanssa. Reissusta tulee ikimuistoinen, sillä ei olla koskaan aikuisiällä oltu bilettämässä yhdessä ;D Miehet jääköön kotiin hoitamaan lapsia.

- Nappaa hihasta, jos oot messissä!

Luottomekko ja korkkarit


Lukijana pääset kätevästi menoon mukaan seuraamalla instassa hashtageillä #BID2016 sekä #IBA2016. Ja tokihan snäppäilen livenä jo aamusta alkaen tapahtumien kulusta, joten eikun Snäppi laulamaan ;DD


PS. Vielä ehdit mukaan leivontakirjan arvontaan! Voittajan julkistan sitten sunnuntaina indiedays kemujen jälkeen.

5

IHANA LEIVONTAKIRJA ARVONTA!


- Kakkutaiteilija Emma Iivanaisen uunituore Emman makeat piirakat on juuri tullut painosta ja  minulla on ilo arpoa yksi kirja täällä blogissa!

"Emma Iivanaisen kolmas leivontakirja keskittyy herkullisiin ja makeisiin piirakoihin. Edellisten kirjojen tyyliin kirjan piirakat ovat kekseliäitä, helppoja tehdä, upean näköisiä ja ennen kaikkea suussa sulavia.."




Tule mukaan arvontaan jättämällä kommenttisi tähän postaukseen ja kerro, mikä on sun bravuuripiirakka! Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinut voiton osuessa kiinni (valitettavasti anonyyminä ei voi kommentoida). Arvonta-aikaa on ensi perjantaihin 22.4.2016 klo 23:59 saakka ja ensi viikonloppuna kerron sitten onnellisen voittajan nimen.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT! 


Arvonnassa on kaksi kirjaa, yksi täällä blogissa ja toinen samanlainen Instagramin puolella. Voit siis tuplata voittomahdollisuutesi instassa @countrysally eli klikkaile seuraavaksi sinne! 






"40 herkullisen piirakkareseptin ohessa Emma neuvoo tärkeimmät tekniikat: taikinan kaulimisen ja reunojen siistimisen, irtopohjavuoan käytön, erilaisten koristeiden tekemisen sekä paistamisen paistokuulilla tai riisipainolla."

 


"Emma Iivanainen on kakkutaiteilija, joka on tehnyt menestyksekästä kansainvälistä uraa ja hänen leivonnaisensa korostavat säännöllisesti lukuisia maailmanlaajuisesti leviäviä leivontalehtiä. Emma valittiin Vuoden käsityöläiseksi vuonna 2013 ja hänen upeat kakkunsa ovat juhlistaneet lukuisia juhlia ympäri Suomen. Emma kirjoittaa ja kuvaa suomalaisiin aikakausilehtiin ja omaan Painted by Cakes -blogiinsa, joka on Suomen suosituimpia ja kansainvälisimpiä ruoka-alan blogeja. 

Hänen aiempia kirjojaan ovat Kakkutaidetta kotikeittiössä (2014) sekä Emman kakut, leivokset ja jäätelöt (2016)."


Emman makeat piirakat kirja arvotaan yhteistyössä Dosendo.fi kanssa. Sally kiittää!
Huom. Kirja voidaan postittaa vain Suomeen.

61

KEITTIÖN FACELIFT VÄLITILAN LAATTOJEN MAALAUKSELLA


- Eihän ihan heti uskoisi, että kuvassa on liki 20 vuotta vanha Puustelli-keittiö?

Tarkalleen ottaen tällä keittiöllä on ikää jo reilut 19 vuotta. Kestävää kehitystä suositaan nykyään monessa asiassa ja on mukava huomata, kuinka laadukkaista materiaaleista on iloa pitkään. Tämä asiakasperheeni koti sijaitsee Tampereen Leinolassa, lapsiystävällisellä asuinalueella. Keittiöön uusittiin vuonna 2013 jääkaappi + pakastinkaappi ja vanhan Porkka-kylmiön tilalle valittiin silloin rosteriset kodinkoneet. Nyt helmikuussa 2016 keittiö sai uuden induktio liesitason, erillisuunin sekä astianpesukoneen.

Keittiö nuortui jo näillä muutoksilla silmissä ja viimeinen silaus sille tehtiin maalaamalla välitilan vihreä/valkoiset laatat harmaa/valkoisiksi.


- Maalaisromanttisen Puustelli-keittiön henki haluttiin säilyttää, joten vain vihreät laatat maalattiin.

Tämä  tarkoitti noin 40 metriä rajausteippiä ennenkuin päästiin maalauspuuhiin, sillä valkoiset laatat piti suojata teipillä. Saumauksessa oli alunperin käytetty (rakennusvuonna 1997) silloisen trendin mukaisesti vaaleanvihreää saumalaastia, joten päätimme maalata samalla myös saumat harmaiksi ja uusia välitilan vaaleanvihreät silikonit.



Maalausprojekti aloitettiin pesemällä välitilan laatat Tikkurilan maalipesulla. Litran purkki on todella riittoisa, sillä se laimennetaan sopivassa suhteessa tarkoituksesta riippuen. Aine poistaa tehokkaasti lian sekä rasvan ja tarjoaa hyvän tartuntapinnan pohjamaalille. Ennen maalaamista aine huuhdellaan kevyesti pois maalattavalta pinnalta esim. kostealla rätillä.

Kun välitilan laatat ja laattasaumat olivat kunnolla kuivuneet maalipesun jäljiltä, aloitin noin 5-6- tunnin mittaisen teippimaratonin. Todella pikkutarkka homma, jossa mahdolliset virheet kostautuvat sitten maalatessa. En edes harkinnut näin tarkkaan työhön tavallista maalarinteippiä, sillä luottotuote Tesa rajausteippi toimi tässä loistavasti (yllättävän nopsaan sitä oppi myös leikkaamaan teippirullasta saksilla silmämääräisesti sopivan kokoisia noin 9 cm pätkiä, sillä vain valkoisten laattojen reunat siis suojattiin maalaamisen ajaksi).

Kun kaikki valkoiset laatat oli teipattu, oltiinkin jo miltei voiton puolella, sillä itse maalaaminen sujui alle tunnissa. Ensimmäinen kerros telattiin Otex Akva tartuntapohjamaalilla, joka sävytettiin harmaaksi. Normaalistihan maalarinteippi poistetaan heti maalaamisen jälkeen, mutta käyttämäni Tesa teippi sallii pidemmän ajan (pakkauksessa luki jopa 5 kk!), niinpä pohjamaalin jälkeen välineet pääsivät pesuun ja maalin annettiin kuivua rauhassa ohjeen mukaan 16 tuntia.


- Seuraavana päivänä maalattiin lopullinen pintamaalikerros.

Yksi kerros pintamaalia riitti hyvin, sillä pohjamaali oli myös sävytetty harmaaksi. Rautakaupan hyllyssä myytävät kaakelimaalit on muuten sävytetty vain muutamaan tiettyyn vakiosävyyn ja ne ovat aika mattapintaisia. Tähän kohteeseen haluttiin valita tietty vaaleanharmaa maalisävy ja mukana sai olla myös hieman kiiltoastetta, jotta "uudet" maalatut laatat sopisivat paremmin alkuperäisten vaaleiden laattojen kaveriksi.

Maalaisromanttisen Puustelli-keittiön facelift 



- Pintamaaliksi ammattitaitoinen rautakaupan myyjä ehdotti Tikkurila Helmi 30 kalustemaalia.

Haukoin hetken happea, että anteeksi kuinka, mutta hyperventilaatiosta toivuttuani ymmärsin oitis sen edut, sillä huonekaluilta jos miltä vaaditaan loistavaa kulutuksenkestoa. Niinpä kaakelimaalin sijaan ostoskoriin päätyi vaaleanharmaaksi sävytetty Helmi 30 kalustemaali.

Vihreät välitilan laatat maalattiin harmaiksi

Maalauksen jälkeen pintamaali sai kuivua rauhassa seuraavaan päivään eli samaiset 16 tuntia kuin pohjamaalikin. Mutta heti pintamaalauksen jälkeen koitti homman jännittävin osuus eli rajausteipin irrottaminen. Aika hyvin Tesa oli tälläkin kertaa pitänyt kutinsa, sillä valunutta maalia tarvitsi vain sieltä täältä hieman rapsuttaa valkoisista ruuduista. 

- Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, asukkaat samoin, ja keittiön ilme raikastui huomattavasti.


- Kaikenkaikkiaan siis aika pieni homma, mutta lopputuloksella on suuri vaikutus koko keittiön ilmeeseen! 

Nyt jälkikäteen voi myös jo huokaisten todeta, että teippaamiseen kulunut aika yllätti, mutta huolellisuus on tässäkin kaiken a ja o. Ja oishan tää ollut tosi helppo homma, jos olisi vaan maalannut kaikki välitilan laatat yhdellä värillä, mutta keittiön alkuperäinen maalaisromanttinen ilme haluttiin säilyttää. Tarvikkeet maksoivat vähän yli 60,- (maalipesuaine, kapea tela, teippi, sävytetty pohjamaali sekä pintamaali).

Jos olet vähänkään maalannut aiemmin, niin rohkenen kyllä suositella välitilan laattojen maalaamista, sillä tarvitset vaan oikeat välineet + rohkeutta aloittaa!
11

SUKLAA-MANSIKKA NAKED CAKE


- Ava oli viikonloppuna Mummilassa käymässä ja juhlistimme nyt virallisesti hänen äitinsä eli vanhimman tyttäreni valmistumista insinööriksi. Tyttäreni on totisesti kakkunsa ansainnut, joten päätin leipoa jotain todella herkullista (lue: jotain missä on paljon suklaata)!


Paistoin suklaakakkupohjan ja täytin sen mansikkakermarahkavaahdolla eli vuoroin suklaakakkua ja vuoroin kermarahkaa. Päälle sulatin suklaata ja koska kotimaisia marjoja ei vielä saa mistään, ostin kakun koristeeksi irtokarkkihyllystä mansikan- ja vaniljanmakuisia toffeepalloja!

- Tässä kakussa ei kaloreita lasketa, joten makukin on sen mukainen! Lupaamani ohje tulee tässä:


Suklaakakkupohja

200 g leivontamargariinia
275 g suklaata
7 kananmunaa
2,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
  
Erottele munanvalkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
Paloittele suklaa ja margariini astiaan ja sulata mikrossa.
Mittaa kuivat aineet yhteen astiaan.
Vaahdota valkuaiset omassa kulhossaan vaahdoksi.
Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa keltuaiset + sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuaisvaahtoon suklaa-margariiniseos.
Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan.
Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto mukaan varovasti käännellen.
Voitele ja korppujauhota 24 cm kakkuvuoka.
Paista kakku 175 asteisessa uunissa noin 55-60 min.
(EDIT: kokeile kakkupohjan kypsyyttä esim. hammastikulla ja peitä kakku 
paiston loppuvaiheessa foliolla ettei se tummu liikaa)


Mansikkakermarahkatäyte

6 dl vispikermaa
400 g maitorahkaa
700 g pakastemansikoita
1,5 dl tomusokeria
8 liivatetta
tilkka vettä (0,5 dl)

Vatkaa erillisessä kulhossa kerma vaahdoksi.
Laita liivatelehdet likoamaan vesikulhoon 10 minuutiksi.
Soseuta sulatetut mansikat (kaada ylimääräistä nestettä pois, jos sitä on paljon).
Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja lisää ne yksitellen tilkkaan kiehuvaa vettä.
Kaada vesi-liivateseos soseutettuihin mansikoihin.
Lisää joukkoon maitorahka ja lopuksi kermavaahto.

Täytä kakku vuokaan eli leikkaa kakkupohja ensin kolmeen osaan.
"Jatka" kakkupohjan reunoja korkeammaksi tarvittaessa esim. leivinpaperilla.
Aseta ensimmäinen kerros kakkupohjaa vuokaan.
Lisää sen päälle puolet mansikkakermarahkasta.
Laita vuoka 10-15 minuutiksi jähmettymään pakastimeen
(hyytyminen nopetuu kylmässä!)
Lisää seuraava kerros kakkupohjaa + loput kermarahkat.
Laita uudelleen 10-15 minuutiksi pakastimeen.
Lisää kolmas kerros kakkupohjaa ja laita sen jälkeen kakku
hyytymään esim. yön yli jääkaappiin.
Koristele kakku (aamulla) kun se on hyytynyt.



Suklaakuorrute

200 g taloussuklaata
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl margariinia

 Kiehauta kerma pikku kattilassa ja pilko suklaa mukaan.
Sekoita tasaiseksi ja lisää nokare margariinia mukaan antamaan kiiltoa.
Varo polttamasta, sillä suklaa palaa helposti pohjaan.
Anna jäähtyä hetki ja kaada sula kuorrute kakun keskelle.
Levitä suklaa kuumaksi lämmitetyllä veitsellä nopeasti kakun laidoille
(nopeasti on avainsana, sillä suklaa myös jähmettyy nopeasti).


Monta työvaihetta, mutta suurimman osan voi tehdä  jo edellispäivänä valmiiksi (ja kannattaakin tehdä) eli kakku ei ole ihan niin vaikea kuin ensivilkaisulta näyttää. Lisäät vain kuorrutuksen + koristeet sitten juhlapäivän aamuna. Nimi "naked cake" eli suomeksi nakukakku tulee siitä, ettei kakun sisusta kuorruteta piiloon vaan se saa, ja sen pitää, näkyä ;) Alkuperäisen ohjeen nappasin täältä.

Vinkki! Älä kostuta kakkua, ettei se lätsähdä. Kakku on paras leikata terävällä veitsellä, ei kakkulapiolla. Liivatteen annostelussa kannattaa myös olla tarkkana, sillä happamuus (esim. mansikat ja rahka) voi aiheuttaa ylläreitä hyytymisessä. Tämän ohjeen kahdeksalla liivatelehdellä kakku pysyy loistavasti kasassa eli täyte on ihanan pehmeää, muttei yhtään liian hyytelömäistä. Ja tästä kakusta riittää mainiosti jopa 15 vieraalle!

37

VERHOILTU SÄNGYNPÄÄTY


BLOGIYHTEISTYÖ

- Instagram seuraajat jo tietätävätkin, että meillä on makkarissa uusi sängynpääty.

Mä olen jo pitkään haaveillut tällaisesta nappisomisteisesta sängynpäädystä (sekä muista samantyylisistä huonekaluista, kuten ruokapöydän tuoleista, sohvasta, divaanista jne). Niissä on viehättävää countryhenkeä ja ripaus maalaisromantiikkaa, ei liikaa vaan juuri sopivasti.

Mustavalkoraidallinen päiväpeitto Tine K




- Itse asiassa tämä sängynpääty on meidän 5 vuotta vanha sängynpäätymme, joka nyt verhoiltiin uudelleen.

Vuonna 2010, kun rupesimme valmistelemaan talonmyyntiä ja muuttoa Pohjanmaalta tänne synnyinseuduilleni Hämeeseen, mieheni teki pyynnöstäni meille makkariin sängynpäädyn, jonka minä sitten kieputin vanulla ja verhoilin beigellä kankaalla. Kaikki kävi 'suit sait' eli pikainen luonnos ruutupaperille ja seuraavana päivänä pääty olikin jo paikoillaan. Materiaaleissa hyödynnettiin silloin lautaa ja lastulevyä jne eli matskut löytyivät itseltä, ainoastaan vanu ja päälliskangas tarvitsi ostaa. Tämän piti siis alunperin olla vaan tilapäinen ja makkarin myyntistailausta varten tehty, mutta pääty olikin niin jämäkkää tekoa, ja irrotettava kangashuppu samoin, että ne pysyivät ehjänä muutosta toiseen. 

Muutaman vuoden käytön jälkeen mä ajattelin joskus viime syksynä vaihtaa siihen uuden hieman harmaammanbeigen päällisen (vanha makkaripostaus löytyy täältä). Niinpä yhtenä tammikuun aamuna, kun selasin tulleita sähköposteja, niin suupielet kohosivat hymyyn, kun Verhoilijamestari Katja Torvinen ehdotti yhteistyötä. Ja tässä sitä ollaan nyt!


Kangasmalleissa oli runsaasti valinnanvaraa

Verhoilijamestarin kanssa tulimme aika pian siihen tulokseen, että kannattaa hyödyntää mieheni tekemän jämäkkä runko ja samalla korotettiin toivomuksestani päätyä hieman. Nyt se on oikein hyvä eli korkeus komeat 150 cm, leveys 200 cm (meillä on 180 cm leveä parisänky).

Sängynpääty sai vielä muhkean 8 cm superlon toppauksen sekä kerroksen vanua. Lopuksi päälle sommiteltiin valitsemani vaaleanbeige kangas, jolla päällystettiin myös sängynpäädyn kaikki 70 upotettua nappia.



VINKKI! Verhoilukangasta valitessa kangasmallit kannattaa ehdottomasti käyttää kotona sovitteilla, sillä valaistus ja tila ovat kotona ihan erilaiset kuin esim. verhoilijan työhuoneella. Esim. beige saattaa näyttää kotona valaistuksesta riippuen vihertävältä, sinertävältä tai jopa punertavalta.

- Sängynpääty sai kokonaan uuden sielun verhoilijamestarin taitavissa käsissä! And I'm in looooove ♥



Sängynpääty on toteutettu yhteistyössä Verhoilijamestari Katja Torvisen kanssa. Sally kiittää!

13