Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MITÄ TÄNÄÄN SYÖTÄISIIN?



- Meillä syödään arkiaamuina usein puuroa, mutta nyt muksujen lomaviikolla jotain ihan muuta.

Tänä aamuna ne oli "köyhiksiä" eli köyhiä ritareita! Kovin köyhiä ne eivät tosin olleet, sillä pannulla paistettujen leipäsiivujen lisänä oli kulhollinen pilkottuja hedelmäviipaleita sekä kermavaahtoa. 


Niiden voimalla jaksoi polskutella iltapäivän uimahallissa, mutta sitten olikin jo taas nälkä! Eli eikun kotiin ja ruuanlaittopuuhiin. Tehtiin alusta asti itse uunipellillinen lohkoperunoita + aimo kasa meheviä jauhelihapihvejä, joista jokainen sai koota itselleen hampurilaisaterian. Maku pesi mennen tullen ketjuburgerit!



Itsetehdyt hampurilaiset on poikaa! Mun burgerissa on seesamsämpylän välissä tuhti jauhelihapihvi, rapeaa salaattia, sipulirenkaita, amerikkalaisia suolakurkkuja, majoneesia ja väkevää Auran sinappia! Ja lohkoperunoissa paljon paljon maustetta.

27 kommenttia

  1. Meillä myös oli tänään itsetehtyjä hampurilaisia ruuaksi, namia :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Joo, pitää miettiä tän viikon ruokailut sen pohjalta, mistä muksut tykkää. Kouluviikkoinakin keittopäivinä tai jos koulussa on ollut "pahaa" ruokaa, mä yritän yleensä tehdä sit illallla niitten lemppareita kuten makaronilaatikkoa, lihapullia, jauhelihakastiketta, kanakastiketta :)

      Poista
  3. Voi pojat mitä herkkuja! Kiduttavaa katseltavaa superdieettiläiselle. Lurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä söinkin vaan kolme ritaria ;) Ja paljon hedelmää!

      Niin ja sit ton kuvan hamppariannoksen.. Mutta kävin uimassa välissä!

      Poista
  4. Apua, miten hyvältä kuulostaa. Viikonloppuna taidetaan täälläkin herkutella köyhillä ritareilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku oli kyllä rapea ja herkullinen! Eikä ollut edes kova homma heti aamusta ;)

      Poista
  5. Jopa on ollut herkut! Etenkin köyhikset, nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Ne oli kyllä niiiiiin hyviä pitkästä aikaa! Ajattelin tarjota niitä, kun tullaan muksujen kanssa pulkkamäestä näin hiihtolomalla, mitta eihän meillä ole enää juuri luntakaan, joten päätettiin panna ranttaliksi ja aloittaa päivä makeasti!

      Poista
  6. Voihan mitä herkkuja! Ei saisi ollenkaan tällaisia kuvia katsella, kun yrittää edes jonkinlaista kurinpalautusta tehdä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mutta eihän kuvat lihota.. Tai mulla kyllä suklaa kertyy vyötärölle, vaikka vasta ajattelen sen syömistä! :D

      Poista
  7. Oi mitä herkkuja teillä onkaan syöty, arvaa vaan tuliko nälkä vielä kun en ole ilaliikuntojen jälkeen mitään edes ehtinyt suuhuni laittaa... ja kiva kun oot laittanut nyt useamman postauksen kerralla näkymään, niin on taas pienoisen blogitaukoilun jälkeen kiva lueskella juttuja takautuvasti:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, mä en pysty kovin myöhällä liikkuun, aamuaerobiset sopii mieluummin ;)

      Ja tokihan kuuntelen kehitysehdotuksia ja lukijoiden toiveita. Kiitos niistä! Nyt näkyvissä 4 uusinta juttua ja niistä sen neljännen alapuolelta löytyy "older post" josta voi selailla yksi kerrallaan taaksepäin :)

      Sweet dreams!

      Poista
  8. Aivan erinomaisen herkullisen näköisiä ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Marika, eipä tarttenut iltapalaa syödä ollenkaan, sen verran tuhti oli tämä päiväannos ;)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, lomalla pitää vähän herkutella -ja hullutella ;) Lapsilta se näyttää sujuvan luonnostaan!

      Mukavaa myöhäisiltaa!

      Poista
  10. Kun itse tekee, saa parempaa :) Todellakin hampurilaisten kanssa voi soveltaa kotona niin monenlaisia ideoita, ei välttämättä toista kertaa tarvitse tehdä samalla tavalla, ja hyvä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan. Näin koululaisten hiihtolomalla joutuu tosissaan miettiin ruokailuja ;)

      Just muuten kävinkin ihastelemassa sun blogissa susheja! En tiennytkään, että keskustasta löytyy noin uusi sushibaari. Pitänee testata valikoima!

      Poista
    2. Se tuli tosiaan itsellekin vähän puun takaa, vaikka on noin keskeisellä paikalla.

      Mitä burgereihin tulee, niihin olen oikein erikoistunut ja blogista kun valitsee tägiksi "purilainen", löytyy ravintola-annosten lisäksi reilusti itse tehdyistäkin kuvia :)

      Poista
  11. Ihanat herkut ja kiva blogi! :)

    VastaaPoista
  12. Voi miten herkullisen näköisiä köyhiä ritareita!! Miten sait niihin noin kauniin värin, voillako? Käytitkö tavallista vehnä paahtista? Nyt on ihan pakko tehdä lauantaina asmiaiseksi ;) Tykkään niin sun raikkaasta blogista ja Amerikan henkisyydestä tietty ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jade! Köyhien ritareiden salaisuus on rakkaus ♥ Ei vainen, ihan tavallista vehnäpaahtista käytin ja paistomargariinia. Kastoin leipäviipaleet seokseen, jossa oli kolme munaa + punaista maitoa + vaniljasokeria + kaardemummaa. Ja kun niitä paistaa koko porukalle sellaiset 20+ kappaletta, niin lopuissa on jo melkoisen hyvä paistoväri ;)

      - Herkullista lauantaiaamua teille!

      Poista
  13. Nam mitä herkkuja! :P

    Näin sairaslomalla luen vähän taannehtivasti postauksia, ja ihastuin tohon sun -88 lookkiin ja koko tekstiin! Mä oon nyt 30+ vaihetta elävä, ja toivon totisesti että olisin noin tyyli-lyyli seuraavallakin kymmenellä vielä kuin sä! Älä vaan luovu sun leijonanharjasta. Ne ketkä on luojalta kunnon harjan saaneet, pitäköön siitä kiinni! SE on mun mielipide. :) Nimim. harjastaan tiukasti kiinnipitävä, vaikka se harmaantuukin JO NYT!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Mimmu. Luukki -88 oli kyllä hurja.. Tukkaa tupeerattiin ja pörrötettiin permanentilla :D Mulle on onneksi siunaantunut paksut hiukset, mutta nyt ne kans jo harmaantuu - ja ne harmaat ovat uppiniskaisempaa sorttia kuin tää normihius! Onkin tavallaan tyvikohotus omasta takaa ;)

      Ikä on vain numero. Itse tunnen olevani just nyt SOPIVAN IKÄINEN! Ja jos hurjaa nuoruuttaan miettii itse kukin, niin sanon aina, että "ilman nuoruuden hulluutta ei voi syntyä vanhuuden viisautta!"

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★