Vappuaattoaamu lähti hienosti käyntiin naamiaisasumeiningillä. Pikkusisko halusi olla "hiirityttö Anniina Ballerina" ja Junior lähti kouluun Leijona fanipaidassa - MM-kisoja odotetaan meillä siis jo kovasti ;) Isosiskoa ei moiset asuhömpötykset kiinnostaneet, mutta pukeutui kuitenkin pinkkiin, huulikiiltoa myöten.
Alkuillasta mä verhouduin munkinpaistokäryyn ja suhautin rasvassa liki 50 donitsia. Aawww. Puolet pyöriteltiin perinteisesti sokerissa ja loput saivat ihanan mansikanmakuisen kuorrutteen ylleen!
Maidottomat vappumunkit
150 g margariinisulaa
5 dl vettä
50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
1,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
noin 14 dl vehnäjauhoja
Ohje on siis ihan peruspullataikinan ohje eli sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen sokeri, kardemumma, suola, hiiva. Lisää muut aineet. Anna kohota liinan alla, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä donitseja. Paista rypsiöljyssä (tai kookosrasvassa) kauniin ruskeiksi. Sokeroi kuumana. Nauti heti!
Vaaleanpunainen kuorrute
munanvalkuainen
mansikkatomusokeria
tomusokeria
Erota valkuainen keltuaisesta ja laita kulhoon. Sekoita valkuaiseen tomusokeria, kunnes seos on haluamasi paksuista (2 rkl valkuaista tarvitsee 4 dl tomusokeria!). Seoksesta kannattaa tehdä tarpeeksi paksua, jotta se pysyy munkin päällä ja kovettuu siihen kauniisti. Dippaa munkit kuorrutteeseen. Ripottele halutessasi pinnalle vielä nonparelleja.
Vinkki! Mansikkatomusokerista saa vaaleampaa (hattaran väristä), kun laittaa kuorrutteeseen noin puolet tavallista tomusokeria.
Aurinkoista vappua! :)
VastaaPoistaNam, herkulliselta näyttää! Iloista vappua! :)
VastaaPoistaOi,ihania pinkkejä munkkeja!
VastaaPoistaOij, kun herkullisen näkösiä :) Hauskaa vappua teillekkin :)
VastaaPoistaNam, miten herkullisia munkkeja! Mukavaa Vappua :)
VastaaPoistaIhanaa vappua.
VastaaPoistaOma vappuni ei ole ollut kovin riehakas, kun olen flunssassa :/.
Namskis mitä herkkuja :)
VastaaPoistaIhanaa ja herkullista vappua!