Juhannuksen alla jätin mansikat kauppaan, kun olivat sen verran pieniä. Mehevät kirsikat sen sijaan puhuttelivat ja tämä Juhannuspäivän kirsikkapavlova vei kielen mennessään ja oli muuten myös mukavaa vaihtelua perinteiselle mansikkamarengille!
Itse teen marenkipohjan aina siten, että lisään munanvalkuais/sokerivaahtoon myös ripauksen vaniljasokeria, Maizenaa (maissijauhoja) + valkoviinietikkaa. Siten siitä tulee 'pavlova' ja se on päältä rapea, mutta sisältä toffeemaisen pehmeä. Ohjeen löydät vaikka täältä.
Tuoreet kirsikat on kyllä yksi minunkin kesäherkuista ♡
VastaaPoistaNe on kyllä hyviä - ja kauniita! Osa oli aivan sydämen muotoisia ♥
PoistaOI, oi, miten herkullisen näköistä! Marenkikakku on just hyvää...Mitä sulla oli tuolla välissä?
VastaaPoistaKermavaahtoa, jonka alla valkosuklaalimerahkaa ;DD
PoistaNam aivan parasta herkkua ja niitä harvoja, joita en ikinä mokaa. :)
VastaaPoistaAivan! Kunhan varoo, ettei yhtään keltuaista päädy valkuaisvaahdon joukkoon...
PoistaMukavaa uutta viikkoa!
Ihanan näköinen.
VastaaPoistaMeillä juhannuspäivän traditioihin kuuluu aina palvova, tänä vuonna aprikooseilla kermavaahdolla, mascarponella ja toffeisella curdilla. Marenki mureni aika pahasti, mutta sen sai hienosti piiloon noilla muilla aineksilla.
Oi nam! Ihanat juhannusperinteet teille!
Poista