Sisustus ja lifestyle since 2009

ESTÄ HIIRIEN JA ORAVIEN PÄÄSY TALOON


- Viimeksi kun asuttiin vuokralla omakotitalossa, niin meillä oli oravaperhe alivuokralaisena ja oravien häätämiseksi yritettiin jos jonkinmoista konstia.

Jostain kumman raosta nuo vipeltäjät olivat nimittäin päässeet talon ullakolle ja viimeistään auringon noustua alkoi vintillä armoton kipitys. Yritettiin tukkia niiden kulkuaukot ja hankittiinpa jopa loukku + pullea pussi pähkinöitä, mutta mokomat pörröhännät sen kun pitivät meitä pilkkanaan. Kunnes lopulta sitten asennettiin vuokraisännän kanssa tiheät metalliverkot talon ulkoverhouksen ja sokkelin väliin eikä oravilla ollut enää pääsyä sisään - eikä liioin ulos.

Koska tuleva kotimme sijaitsee metsän reunassa, niin ajateltiin olla kaukaa viisaita ei-toivottujen alivuokralaisten suhteen. Niinpä kysyttiin omalta rautakauppiaaltamme nykyaikaisia keinoja hiirten, lintujen ja oravien pääsyn estämiseksi talon rakenteisiin. Syksyllä, ilmojen viilennyttyä, hiiret nimittäin etsivät suojaa ja kiipeävät puuverhotun talon ulkoverhouslautojen välistä ylös aina ullakolle asti. Hiirelle riittää jopa niinkin pieni kuin 6 mm aukko, niin johan pikku siimahännät pääsevät luikkimaan sisään. Samoin tekevät linnut ja oravat, ei tosin aivan yhtä pienestä kolosta, mutta esim. kattotiilien profiilin alta pääsee helposti nakertamaan reiän aluskatteen läpi ja siitä sitten vintille lämpimiä villoja pöyhimään.


Hiirilista Isola

Perinnelankku asennetaan paikoilleen


- Vaan eivätpä pääse hiirulaiset ainakaan meidän taloon!  

Rautian hyllystä löytyi tuote nimeltään Isola hiirilista, joka on kuin 1,25 m pitkä suuri kampa ja asennetaan kiinni tuulensuojalevyyn eli vaakapaneloidussa talossa heti sokkelin jälkeen ensimmäisen ulkoverhouspanelin alle (pystypanelin alle asennus hieman eri tavalla). Tuote on alumiinisinkittyä terästä eikä tarvitse asennuksen jälkeen mitään huoltoa. Lista varmistaa myös ulkoverhouksen ilmaraon tuulettumisen. Meidän talossamme alimman ulkoverhouspanelin alapuolella on vielä ns. perinnelankku eli hiirilistat kiinnitettiin puskusaumaan sen alle.


Lintuesteet


Lintuja ja oravia varten asennettiin tällaiset esteet


A-Tiilikatteelta tilattiin sitten vielä tiilikattoprofiiliin sopivat lintuesteet, jotka toivon mukaan pitävät myös oravat loitolla. 

Tämä musta muovilista on niin ikään kamman muotoinen ja se asennettiin alimman kattotiilirivin profiilin alle. Eikä kyllä näy sieltä yhtään mihinkään! 


2 kommenttia

  1. No eipä käynyt mielessäkään että noihin ongelmiin on olemassa noinkin yksinkertainen ratkaisu. Itseäni ei myöskään kiehdo ajatus hiiristä välikatolla. Toivotaan että ne pysyy pois ilman verkkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttimme sijaitsee metsän reunassa, joten lintuja, hiiriä ym. on varmasti paljon. Meillä on hyvä ja asiantunteva rautakauppias täällä omalla kotipaikkakunnalla, ja myös rakennusprojektimme valvoja piti erityisen tärkeänä huolehtia, että ei-toivotut pikkuvieraat eivät pääse tekemään tuhoja ja sotkemaan talon rakenteita.

      Sinkitty Isola hiirilista maksoi noin 2 eur/ metri eli koko talon hiirilista maksoi vähän reilun satasen. Lintuesteet tilattiin A-tiilikatteelta eikä nekään maksaneet juuri mitään. Hölmöiltiin, kun ei tajuttu ottaa niitä jo silloin, kun valittiin tiilikattotoimittaja, mutta onnistui onneksi hyvin tilata rautakaupan kauttakin.

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★