Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Ruutua seinään... eli kuinka meidän keittiön muodonmuutos käytännössä sujui. Ensiksi kiitos edellisen postauksen kommenteista ja viesteistä. Kyllähän tapetointi työstä käy! Tai työläintä koko hommassa on tapetointia edeltävien pohjatöiden tekeminen. Nämä kuvat ovat viime syksyltä. Vinyylipintaisen, pestävän ja kestävän tapetin pintakerros lähti palstautumalla melko helposti irti. Lapset olivat suureksi avuksi tässä vaiheessa - ja innokkaita apulaisia. Työläin osuus olikin sitten seuraavana eli tapetin toisen kerroksen irti saaminen pohjamaalatusta gyproc-levystä. Ei auttanut veden sumuttaminen, ei liioin vesi/fairy -seos, kuten aiemmissa tapetointiprojekteissamme, vaan oli haettava rautakaupasta tapetinirrotusgeeliä. Sillä homma viimein lähti sujumaan (tuossa yläpuolella on jätesäkissä sitä edeltävät tuskastuttavan hitaat raapustukset).

Kun tapetin kaikki kerrokset oli saatu irti, seinäpinta pestiin kevyesti tapetinirrotusaineesta ja sitten paklattiin syntyneet kolot ja alustan epätasaisuudet. Yläpuolella oik. kuvassa pakkeli on jo hiottu ja seinäpinta maalattu pohjamaalilla. Maalaamisen idea on siinä, että sen avulla seinästä tulee tasaisen värinen, joten tapetin läpi ei loista mitään ja maali myöskin paljastaa, mikäli pakkelia tarvitaan johonkin lisää. Tapetti on samalla myös helpompi irrottaa seinästä, kun mieli joskus taas muuttuu. Seinäpinnan ollessa siisti ja tasainen, tasoitetaan vielä telaamisesta syntyneet kokkareet ja päästään vihdoin tapetointipuuhiin. Eli aloitusviiva vatupassilla, tapettiliima vaan seinään vuodan leveydeltä ja tapetti perään. Tämä Estan non-woven tapetti oli paksua ja helppoa laittaa. Tarvitsee vain sitä kuuluisaa rohkeutta aloittaa!
Tapetointi oli siis koko projektin helpoin osuus. Ahkerina imuroitiin samalla jääkaapin ja pakastimen taustat, kun tapetti ulottui hieman niiden taaksekin. Myös keittiön matto piti tietenkin pestä ja uudet verhot laittaa. Kuvassa verhotanko on vielä kiinnittämättä paikoilleen. Keittiön peräseinälle, ruokapöydän taakse, nikkaroimme lisäksi valkoisen avohyllykön, johon laitoin esille vain valkoisia ja peltisiä tavaroita. Ihan perushyllynkannattimet + raakalautaa, jota oli jäänyt jostain muusta hommasta, ja valkoista maalia pintaan. Aikaa keittiön kanssa saatiin kulumaan noin 2 viikkoa (arki-illat + 2 viikonloppua). Materiaalikustannukset olivat koko projektin osalta melko edulliset, yhteensä noin 130 euroa (sis. tapettia 3 rll, tapettiliiman, purkin tapetin irrotusainetta ja hyllynkannakkeet - seinätasoitetta, hiomapaperia, pohjamaalia, telat ja pensselit meillä oli jo ennestään, samoin tapetointivälineet). Oma aika ja työpanos ovat tietenkin mittaamattoman arvokkaita ;)


3 kommenttia

 1. Kylläpä muuttui keittiö tosi paljon. On niin vaaleata ja avaraa. Hienoa.
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Sydämellä blogista tulin katselemaan tapettejasi :) Ihana raikas päivitys tuli keittiöön!

  Me ollaan kans muutettu 05 tupaamme ja mä oon aatellut että esikon rippijuhliin tehdään viimeistään pientä pintaremonttia... ne on vasta kahden vuoden päästä :/ Meillä hartiapankkirakentajilla on vielä rakentamisia jäljelläkin... ja pikkutenaiven suhteen huoneet hakevat tarkoitustaa, meidäm makkaris nukkuu 3 tenavaa :D

  En tunne itseäni niin oudoksi linnuksi haaveissani kun luin että vaihdoittehan tekin jo tapettia. Vaikka olikin sellainen "myyntipäivitys" . Mekin tehtii sellainen vanhas tuvas ja se oli KIVAA! :) Toki tyytyisimme ihan vain rempaan tällä kertaa. ;D

  VastaaPoista
 3. Remontointi on kovaa hommaa, mutta kyllä kannatti. Ihana tapetti, hieno lopputulos

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★