Sisustus & lifestyle since 2009

Search

"Tarkka laadunvalvoja"


Monessa blogissa on tehty tämä kiva persoonallisuustesti "Tunne itsesi". Testi löytyy täältä. Pitihän sitä siis kokeilla itsekin ja hämmästyttävän oikeaan osui tulokset ;) Minä olen:


Yeah, that's me!

"Ykkönen haluaa aidosti parantaa asioita ympärillään ja toimia oikeudenmukaisesti, periaatteellisesti ja omille ihanteilleen uskollisesti. Hän haluaa tehdä parhaansa ja yltää moitteettomiin suorituksiin. Ykkönen pyrkii aina oikeaksi katsomaansa ratkaisuun, mutta on harvoin täysin tyytyväinen itseensä tai ympäristöönsä. Ykköset ovat niitä ihmisiä, jotka sisäisestä vastuuntuntoisuudestaan johtuen korjaavat toisten pudottamat roskat kadulta ja soittavat talonmiehelle liukkaista portaista.

Ykköset tekevät yleensä työnsä tunnollisesti ja noudattavat oikeiksi katsomiaan sääntöjä. Ykköset myös olettavat kanssaihmisiltään samaa tarkkuutta, tunnollisuutta ja oikeamielisyyttä, mihin itse uskovat. Ykkönen on yleensä itsensä ankarin kriitikko, mutta huomaa helposti myös toisten ihmisten "virheet ja erheet". Ykkönen asettaa itselleen erittäin korkeat tavoitteet, joiden saavuttaminen on ymmärrettävästi vaikeaa. Ykkösen tarkkuudessa piilee välillä myös pilkunviilaamisen siemen. Silloin Ykkösen on vaikea saada vietyä asioita loppuun liiallisen täydellisyyden tavoittelun piinaamana.

Ykkösellä on yleensä vahvat mielipiteet asioista ja hän neuvoo tai opettaa mielellään myös muita. Ykkönen saattaa tehdä omista säännöistään varsin tiukat ja hermostuu, jos ei itse yllä niihin tai jos kokee, että muut eivät kunnioita sääntöjä tai noudata ohjeita. Ykkönen kokee herkästi moraalista velvollisuutta korjata asiat, puuttua epäkohtiin ja parantaa maailman ja ihmiset ympärillään. Joskus Ykkösen hyvää tarkoittava neuvominen saatetaan tulkita myös arvosteluksi ja kritiikiksi. Ykkönen pyrkii elämässään idealistisesti omiin korkeisiin tavoitteisiinsa, mutta pelkää virheiden tekemistä. Hän saattaa vaikuttaa joskus vähän tiukalta yrittäessään olla hyvä ja virheetön.

Parhaimmillaan Tarkka Laadunvalvoja eli Ykkönen on ihanteellinen, periaatteellinen ja oikeamielinen ihminen. Ykkösellä on selkeä henkilökohtainen käsitys hyvästä ja pahasta ja hän haluaa olla reilu, järkevä ja objektiivinen. Totuus, oikeudenmukaisuus ja eettisyys ovat Ykköselle erittäin tärkeitä arvoja. Hän pyrkii saavuttamaan omat korkeat ihanteensa kaikilla elämänsä alueilla ja on tunnollinen pyrkimyksissään parantaa itseään ja ympäristöään. Ykköset ovat luonnostaan vastuuntuntoisia ja pyrkivät lahjomattomuuteen ja korkeisiin tavoitteisiin. Parhaimmillaan Ykkönen on humaani, inspiroiva ja aidosti esimerkillinen ihminen. Ykkösten huumorintaju on usein nasevan "kuivakkaa" ja tarkkanäköistä."


Allekirjoitan aika monta näistä väitteistä.. Kuten varmaan miehenikin, joka tuntee arkiminäni parhaiten ;)

6 kommenttia

 1. Samiksia ollaan ;)
  Ja kai se on uskottava, kun mies teki sen "minusta" ja sai saman tuloksen :D

  VastaaPoista
 2. Heissan Sally!Testi tehty ja "tarkka laadunvalvoja"olen minäkin ja aikas nappiin osui niin moni kohta,että kyllä itseni siitä tunnistin;)Nopea ja hauska testi!

  Terv.Kaukainen ystävä Tanja

  VastaaPoista
 3. Sama vastaus tuli minullaki ja teksti oli niin paljo minusta kertova, miten pystykään :o

  -uusi lukijasi-

  VastaaPoista
 4. Mä meen heti tekemään :) Kuulosti kivalta.

  VastaaPoista
 5. Mulla tuli se numero seiska, en muista enää mikä se oli, mutta osui ja upposi :)
  Ihanaa viikonloppua ystäväni <3

  VastaaPoista
 6. Olipa hauska testi. Ja aika nappiin meni täälläkin :) T. Avulias Huoltaja / Uskollinen Kyseenalaistaja

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★