- Tänään juhlittiin isiä, noita kaikkia ihania oikean elämän supersankareita!
Leivoin lasteni isälle mehevän suklaakakun, joka sai potkua tulisesta chilistä. Alkuperäisen ohjeen löysin täältä, mutta muutin sitä hieman, sillä halusin, että kakku on laktoositon ja gluteeniton, jotta se sopisi koko perheelle.
Chilisuklaakakku
Pohja:
200 g laktoositonta margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
145 g tummaa suklaata
1 punainen chili
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai 3 dl vehnäjauhoja)
1 dl leivontakaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Kuorrutus:
175 g tummaa suklaata
1 rkl margariinia
Koristeluun:
1 punainen chili
Tee näin:
Ota leivontamargariini pehmenemään huoneenlämpöön ennen leipomista. Säädä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon mukaan. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä ahkerasti sekoitellen. Hienonna chili huolellisesti ja sekoita se sulaan suklaaseen. Sekoita suklaa-chiliseos margariini-sokerivaahtoon. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti taikinaan. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkupohjaa uunin alaosassa noin 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrutusta varten sulata suklaa mikrossa pienellä teholla aina välillä ahkerasti sekoitellen. Sekoita margariininokare sulaan suklaaseen. Hienonna/viipaloi chili. Levitä sula suklaa kakun päälle ja koristele kakku chilillä. Vatkaa kyytipojaksi kermavaahtoa ja mausta se vaniljasokerilla ja/tai sekoita joukkoon esim. vaniljanmakuista rahkaa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★