Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Joulukuun ensimmäinen
Kalenterikuukausi vaihtui. Enää 23 yötä Jouluun! Muksut avasivat innokkaasti ensimmäiset joulukalenterin luukkunsa tänään. Tonttu oli myös yöllä käynyt ripustamassa joulusukat ja laittanut niihin ensimmäiset namiyllärit. Siis äiti oikeesti, saadaanko me syödä namia joka aamu? Wauuu. Vaikka lumi on ollut jo pitkään maassa, jotenkin tuntuu, että oma joulufiilis on hieman hukassa. Kyllä se sieltä tulee, tiedetään, mutta huomaan väistämättä kelaavani tätä kulunutta vuotta mielessäni ja täytyy kyllä sanoa, että on ollut todella väsyttävä vuosi kaikkine pettymyksineen, joita talomyynnin lieveilmiönä on väistämättä tullut vastaan. Ehkä meidän Joulumme on senkin vuoksi tänä vuonna musta/valkoinen, minimalistinen. Tai ehkä musta/valkoinen joulu on jonkin sortin trendi.. tai ehkän ainakin tuleva trendi. Toisaalta musta/valkoinen Joulu maustettuna vain ripauksella hopeaa ja vaikka liilaa on myös aika rohkea veto. Joulu kun muuten on täynnä perinteitä. Onko teillä joku joulujuttu tai perinne, jota ilman joulu ei olisi "oikea" Joulu? Kuten joulurauhan julistus Suomen Turusta, haudallakäynti, jouluaaton sauna, kinkku, itsetehdyt herkut. Mikä saa joulun tuntumaan Joululta?

7 kommenttia

 1. Aattoaamuna kinkuntuoksu ja siis koko kinkku itsessään, joulusauna aamupäivällä, haudalla käynti ja perheen kesken oleilua :) Siitä on meidän joulu tehty :)

  VastaaPoista
 2. Ehkä mun perinne on se joulusiivous. Se kun saa koristeet paikalleen. Hyasintit... ja hei tietenkin suklaa!! Jouluaaton lastenohjelmat on myös jotenkin must, etenkin se Joulupukin suora linja. Lasten intoilu, vaikkakin meidän lapset on jo isoja eikä samalla lailla sitä intoilua oo enää ilmassa.

  VastaaPoista
 3. Haudalla käynti,sauna,äidillä koko perheellä oleminen.Ennen oli aatto ainoa päivä vuodesta,jolloin koko sisarus parvi perheineen saatiin kasaan ja se tekee joulun,olla rakkaiden ihmisten ympäröimänä.
  Mukavaa joulukuun alkua!

  VastaaPoista
 4. Meidän jouluun kuuluu ehdottomasti haudalla käynti, joulusauna, hyvät mummin tekemät herkut sekä tietysti se joulupukki :) mutta minä toivon joka joulu kovia pakkasia, ilman pakkasia ja lunta joulu ei tunnu joululta!

  VastaaPoista
 5. Kinkku päivää ennen aattoa, kuusi hyvissä ajoin, Jouluaaton aamun riisipuuro imelletty perunalaatikko, kraavilohi ja joulunamit pöydillä sekä joulupukin kuumalinja auki telkusta <3

  VastaaPoista
 6. Meidän joulumme syntyy aatonaattoillan kinkunpaistosta, aattoaamun saunasta, joulurauhan julistuksesta klo 12:00 Suomen Turusta. Sinisen hämärän hetkillä sytytämme joulupöydän kynttilät, luemme jouluevankeliumin ja syömme hartaasti ja pitkään. Sitten avaamme kuusen alta löytyneet paketit.

  Jouluun kuuluu myös siisti ja puhdas koti, piparintuoksu, joulun kauneimmat kukat, tuike lasten silmissä.

  VastaaPoista
 7. Tuosta sinun mustavalkoisesta joulusisustuksestasi ; se on ihan kaunista.
  Etkä ole ainoa, jolla on mustaa väriä. Minulla odottavat kankaat, että pääsisivät tyynyjen päälle sohvalle. Sinne tulee mustavalkoinen nurkkaus.

  Oikein mukavaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää sinulle!!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★