Sisustus & lifestyle since 2009

Search

SISUSTUSHIMOTUS -HAASTE

Retromoderni -blogin Suvi heitti vuoden alkajaisiksi kivalla haasteella, jossa listataan omia pitkäaikaisia sisustushaaveita -- ja kerrotaan syyt, miksi tyydytään vaan ylimääräisiin sydämentykytyksiin eikä hankita niitä.

Mun sisustushimotukset tulee tässä:


1. Gant Home Big Star tähtityynyt mustavalkoisena ja saman sarjat tähtipeitto. Näitä olen himoinnut jo pitkään. Meillä oli tämä setti harmaana, mutta myin ne huuto.netissä pari vuotta sitten aikomuksena hankkia tilalle mustavalkoiset. Mutta sitten taisi tulla muutto ja muut sisustushankinnat ajoivat edelle.

2. Artilleriet New York taulua olen kans haaveillut meille. Aiemmin siitä oli saatavilla Manhattan karttaversio, joka myytiin loppuun (voi itku!) ja tarjolla on nyt Monumental Guide to New York, jossa on pilvenpiirtäjän silhuetteja. Sekin on ihan kiva, mutten ole tilannut sitä, sillä mun tuurilla sit varmaan suuren kysynnän vuoksi tarjolle tuliskin pikkuerä just tota alkuperäistä julistetaulua. Toiveajattelua kait, mutta kyttäilen silti sitä alkuperäistä karttaa meille.

3. Pylvässänky. Mä olen ihastunut siirtomaatyylisiin colonial huonekaluihin, en niinkään tummanruskeina, mutta ajatus Minun Afrikkani leffan tyylisestä makkarista on ollut jo pitkään haaveena: hulmuavat ohuet valkoiset verhot, paljon tyynyjä, taljoja, lyhtyjä, vanha matka-arkku, puusäleiköt ikkunoissa, puhvelinsarvet seinällä, mustavalkoisia valokuvia ja tauluja kollaasissa. Oih. Ehkä joskus sitten, sillä ihan 10 neliön makkariin ei noita kaikkia saa mahtumaan..

4. Kulunut vanha itämaistyylinen matto, kuten tässä muutaman vuoden takaisessa Lexington tuotekuvassa (kaikki muukin tuossa kuvassa on kovasti makuuni!). Tuollaisen maton kun joskus löytäisi jostain ja mieluiten sopuhintaan, niin olisin ikionnellinen! Usein näkee olohuoneissa liian pieniä mattoja, joten kokoa tällä matolla saisi olla vähintään 3 x 4 metriä.

5. Art Deco tyylinen suuri eteisen peili on mulla kans ollut jo varmaan 10 vuotta haaveissa. 


Kodin sisustuksesta tulee mielenkiintoinen, kun yhdistelee uutta ja vanhaa ja sekoittelee hieman eri tyylejä. Monta kertaa muuttaneina ei olla panostettu huonekaluissa ynnä muussa sisustuksessa juurikaan muuhun kuin siihen, ettei sitten ihan hirveän paljoa harmita, jos jotain särkyy muutossa. Nämä meidän tavarat kun on aika pitkälti Ikeaa ym. eli uuden samanlaisen saa halutessaan tilalle vaikka seuraavana päivänä :)


Haaveilen tietty myös manttelitakasta, tai edes mustasta kaminasta, lankkulattiasta, uusista valkoisista vitriinikaapeista, eteisen penkistä ja olkkariin muhkeasta nojatuolista, jonka vieressä olisi tyylikäs lukulamppu. Mutta ensin tarvitaan "THE TALO" eli se ihkaoma koti.  Ja tietty säästää vähän rahaakin!

Meillä isommat huonekaluhankinnat ym. mietitään aina yhdessä, mutta mieheni on siitä ihana, että komppaa mua yleensä valinnoissa, sillä luottaa sisustusmakuuni. Valkoisia sohvia jouduin kyllä muutaman vuoden perustelemaan ja vähän puhumaan ympärikin, ennenkuin ne hankittiin, mutta kun talvella 2010-11 meillä oli talomyynnin aikaan niissä mustat vaihtopäälliset *klik* ja kun ne sitten vaihdettiin takaisin valkoisiin, niin hänkin totesi että kyllä valkoiset onkin hienot!

Haastan mukaan neljä ihanaa bloggaria kertomaan omat sisustushimotuksensa: 
Jutun kuvat lainattu.

12 kommenttia

 1. Ihania haaveita siellä. Täällä kanssa haaveilaan New York julisteen perään :)
  Mukavaa lauantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Sanna! Ehkä se juliste päätyy vielä meillekin..

   Poista
 2. Ihania!<3 Erityisesti tuo matto on sellainen, josta itsekin haaveilen. Koti kaupungin laidalla Fridalla taitaa olla joku sentapainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, katsotaan josko Friiduska ottaisi haasteen vastaan.. :DD

   Poista
 3. Upeita haavejuttuja. Kelpuuttaisin ison osan noista itsellekin.

  VastaaPoista
 4. tosi päheet haaveilujutut sinulla. Aika rouheen maalaista ja niin tunnelmallista tyyliä.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun tartuit haasteeseen. Itämaisista matoista täälläkin haveillaan, eivät ole ainakaan vielä ns. blogimattoja ;) Pylväsmäisen sängyn huolisin italian mökin pihamaalle, sitten kun sellainen on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki, tää oli tosi kiva haaste! Alkuperäinen Sydämentykytyksiä nimi taisi tosin vaihtua kun nää oli niin mulle Sisustushimotuksia :DD

   Poista
 6. Aivan ihania juttuja kaikki, jotka minunkin silmääni miellyttävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Reetta! Noi häränsarvet ois niin ihanat..

   Poista
 7. Aivan ihania haaveita <3 sinulla on upea tyyli ja voisin muo kaikki kuvitella helpostikin itselleni. Ja jos sattuu tuota New York - julistetta tulemaan vielä myyntiin, niin ostahan mullakin samalla :) pidän sut kans mielessä jos stun huomaamaan ne myynnissä (toiveajattelua :)). Siinä kaupungissa on vaan paljon meille rakkaita muistoja. Tämä postaus pitääkin toteuttaa pian, kiitos haasteesta! Olen ollut hurjan kiireinen viime aikoina etten ole ehtinyt edes blogeihin. Nyt muutos taas asiaan :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★