Sisustus & lifestyle since 2009

Search

LOPPUKIRI


- Raksalla on alkanut loppukiri, sillä yritämme päästä ensi kuun lopussa muuttamaan! 

Portaat on asennettu, kaikki huoneet tasoitettu ja vähintään pohjamaalattu, osa on maalattu kokonaan ja ekat tapetit laitettu, kodinhoitohuone on laatoitettu, kylppäri samoin ja yläkerrassa on lattian teko alkanut. Mutta vielä on hurjan paljon tehtävää (sähkärille + putkarille kuluvia hommia, sisäovien asennus, listat, saunan teko, kamiinan + piipun asennus) ja nyt ollaan joka päivä raksalla, jotta pysytään edes suurin piirtein tavoitteessa. Myös terassi kaipaa öljyämistä ja pian pääsee kelien puolesta myös maalaamaan syksyllä kesken jääneet ulkomaalaushommat loppuun.Kylppärin ja saunan lattialaatat ovat kooltaan 60 x 60 cm ja seinälaatat 30 x 60 cm. Meillä on kylppärissä Unidrain linjalattiakaivot, mikä mahdollisti isojen lattialaattojen käytön tilassa. Valitsin laatan värisen saumalaastin, sillä halusin pinnoista rauhalliset, kun tila ei ole hirmu suuri. Tänne tulee Tapwellin kattosuihkut sekä pyyhepatteri. Kiuas ja saunajutut ovat seuraavaksi hankintalistalla, pytyt ja lavuaarit samoin.

- Saunaan tulee kokolasinen seinä, kerro jos sulla on kokemuksia, mistä kannattaisi pyytää tarjousta niistä. Samoin kaikki kiuasvinkit kiinnostaa!Kodinhoitohuoneessa on mustavalkoinen shakkiruutulattia, joka jakaa varmasti mielipiteitä, mutta me haluttiin ehdottomasti tällainen, kun kyseessä on ns. läpikulkutila. Kodinhoitohuoneesta on uloskäynti kahden auton katokseen ja oven edustalla on Unidrain Matline kurasyöppö (kansi puuttuu vielä tässä kuvassa). Laatoituksen apuna käytettiin Raimond Tile Leveling kiiloja, joilla laatat saa helposti samaan tasoon + laattasauma pysyy pienenä. Laatat ovat kooltaan 45 x 45 cm ja löytyivät K-raudasta.

Päivät sekoittuvat toisiinsa ja illat venyvät pitkiksi. Hommia tehdään välillä oman jaksamisen ja osaamisen äärirajoilla. Meillä on enää laattamies hommissa, kaikki muu tehdään käytännössä itse (saumaan laatat myös itse). Jokaista lihasta särkee, välillä selkä on tohjona ja pinna tiukalla, mutta ollaan onnellisia, kun ollaan sentään jo näin pitkällä. Mutta ei mikään ihme, jos iltaisin ei kauheesti jaksa istahtaa koneen ääreen tai ainakin huomaa ennen nukahtamista sohvalle, ettei taaskaan muistanut ottaa yhtään kuvaa raksalla. Mutta onnistumiset kantavat pitkälle ja näyttää, että olemme vihdoin pääsemässä myös tätä kevättä piinanneesta epäonnisten sattumusten sarjasta eroon *koputtaa puuta*. 


- Porrasasennus onnistui hienosti kahdeksan miehen voimin! (Iso kiitos loistaville naapureillemme talkooavusta, ilman teitä emme olisi selvinneet). Tavarantoimitukset ovat nyt tulleet ajallaan ja viimeisetkin sisustusvalinnat tehty, paria tapettia lukuunottamatta. Pojan huoneeseen ollaan myös etsitty täydellistä tummanharmaata. Hän valitsi yhdelle seinälle mustavalkoisen valokuvatapetin ja kolme muuta seinää maalataan. Meillähän kaikki neutraalit harmaat maalisävyt sinertävät (tai ovat violetteja), joten onneksi taitava rautakaupan myyjä keksi ehdottaa myös Tikkurilan vanhasta Monicolor Nova viuhkasta sävyjä ja nyt näyttää, että päästään tässäkin tuskailussa maaliin ;)

- Ihanaa Pääsiäisen aikaa!

10 kommenttia

 1. Meillä on saunassa kokonaan lasinen seinä liukuovella. Lasinalta tilattu ja itse asennettu. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä ratkaisuun, suosittelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Toi liukuovi kuulostaa tosi kivalta idealta!

   Mukavaa Pääsiäisen aikaa!

   Poista
 2. Hyviä väri- ja materiaalivalintoja, tuo harmaan sävykin on tosi onnistunut. Mukavaa pääsiäistä sinne rakennushommien keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Nyt kun on portaat, niin me tässä ihmetellään, että kuinka me ikinä pärjättiinkään pelkkien tikapuiden varassa...;DD

   Ihanaa Pääsisäisen aikaa!

   Poista
 3. Tsemppiä- Pääseekö teille ihailemaan valmista taloa, pidättekö esittelyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä aina tarvitaan.

   Ja KYLLÄ, meille pääsee tutustumaan, kun kaikki on valmista. Kannattaa seurata ilmoittelua ;D Tervetuloa!

   Poista
 4. Jaksaa jaksaa, polkee polkee! Seuraajan silmin katsottuna tuntuu, että ihan vastahan te aloitte rakentamaan. Ymmärrettävästi teillä taas loppuväsy painaa. Tsemppiä 💕 Hieno koti tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! No justhan me vasta aloitettiinkin ;DD Aika menee hirmu nopeasti..

   Nähdäänkö Indiedays-päivässä?

   Poista
 5. Voimia teille ahertajille! Viimeiset viisi kilometriä on pitkät niin taidettiin laulaa jossain laulussa. Mutta lopussa kiitos seisoo. Näyttää upealta!

  Hyvää pääsiäistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! ♥ Ja hyvää Pääsiäistä myös teille!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★