Sisustus & lifestyle since 2009

Search

TERASSI VAALEAKSI PUUÖLJYLLÄ


Viime kesänä kyselin teiltä suosikkisävyjä terassin kestopuulattian puuöljyksi. Hyviä harmaan sävyjä tulikin silloin monta, mutta ne olivat meille kaikki liian tummia, sillä halusin beach houseemme haalean vaaleat terassit. Ja nyt sellainen hyvä sävy on löytynyt!

Terassin ja parvekkeen lattiat ovat sileää ruskeaa kestopuuta 28 x 120 mm, jonka pintaa ei ole käsitelty aiemmin millään. Aika ihanastihan ne olivat jo reilussa 2 vuodessa vaalenneet, mutta kaipasivat jo kovasti öljyämistä. Aloitettiin siis pesemällä pinnat ja huuhtelemalla ne huolellisesti. Painepesuri on tähän hommaan liian tehokas ja voi aiheuttaa jopa vahinkoa, käytä siis mieluummin puutarhaletkua. Kun lankut ovat varmasti kuivuneet (meillä hurahti siinä 2 vrk ennenkuin aikataulullisista syistä ehdittiin jatkaa), suojaa pahimmat paikat joihin et halua menevät puuöljyä esim. maalarin teipillä.Valitsimme COLORIA puuöljyn, sillä se on luonnonöljypohjainen ja vesiohenteinen (välineet ja kädet on helppo pestä vedellä eikä tuoksu ole kovin voimakas). Terassiöljy sävytettiin vaalean harmaaksi sävyyn TVT 5062 Tuohi


Eron huomaa jo selvästi, vaikka puuöljy on vielä märkää!Vinkki! Terassin öljyäminen kannattaa tehdä lämpimällä säällä eli noin +15-20 asteessa, eikä koskaan suorassa auringonpaisteessa eikä jos on luvattu sadetta. 

Palveleva rautakauppamme Toikkonen Ylöjärvellä suositteli hommaan uutta Anza terassilastaa, jossa on puuöljyä imevä pörrötyyny ja jonka voi kiinnittää homman helpottamiseksi jatkovarteen. Lastan leveys on myös aika optimaalinen 23 cm eli sillä saa miltei 2 lautaa kerrallaan siveltyä, jolloin homma myös nopeutuu huomattavasti.

ENNEN PUUÖLJYÄ (varjossa väri hieman valehtelee siniseen)

JÄLKEEN

- Sekoita puuöljy huolellisesti ja kaada sitä esim. maalikaukaloon. Sitten vain rohkeasti sutimaan! Ahtaissa paikoissa ja lautojen väleissä kannattaa käyttää pensseliä.

Meillä aurinko alkaa paistaa terassille ja parvekkeelle noin klo 13 aikaan, joten homma piti aloittaa heti aamusta. Parveke on kooltaan noin 28 m2 ja aikaa mulla meni yhteen käsittelyyn noin 2,5 tuntia. Puuöljy saa kuivua huomiseen, sitten voi siirtää terassikalusteet takaisin paikoilleen. Nyt kun parvekkeen lattia on käsitelty, on ensi viikonloppuna terassin vuoro!Puuöljy saatu Colorialta. Sally kiittää!

4 kommenttia

 1. Vau, onpa upea lopputulos! Olet ihan oikeassa, että vaalea kuuluu talon raikkaaseen ilmeeseen ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! Meillä tässä mäellä paistaa aina, kun ei ole puita varjostamassa, joten tummat terassilattiat olisivat olleet ehkä jalalle kuumat ja niiden huoltoväli huomattavasti lyhyempi kuin vaalealla.

   Ihanaa kesää!

   Poista
 2. Hei. Voiko sitä käyttää jo maalatun pinnan päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, ja pahoittelut etten ole vastannut sulle aikaisemmin. En valitettavasti osaa vastata tuotteen teknisiin ominaisuuksiin, sillä kyseessä on sävytetty puuöljy. Luulen, että aiempi maalipinta kannattaisi ainakin hioa hyvin ja pestä ennen koekäsittelyä. Kannattaa varmistaa asia rautakaupasta tms. ennnenkuin ostaa aineen :) Ihanaa kevättä!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★