Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MAISEMAKAHVILAN RAPARPERIPIIRAKKA


- Viime kesänä ihastuttiin tähän Maisemakahvilan raparperipiirakkareseptiin ja meidän raparperipiirakat leivotaan nykyään aina näin! Lopputuloksesta tulee paksu ja mehevä ja ohje on helppo muuttaa gluteenittomaksi ja laktoosittomaksi tarvittaessa.



Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka


Muruseos
8 dl gluteenitonta jauhoseosta 
(tai ei-gluteenittomaan piirakkaan vehnäjauhoja)
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita (tai leivontamarg.) sulatettuna

Piirakan pohja
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 muna

Piirakan täyte
1 litra raparperia paloina
500 g maitorahkaa (tai esim. vaniljarahkaa)
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

Piirakan pinnalle
1/3 muruseoksesta


Tee näin:


1. Valmista ensin muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pintaa varten.

2. Sekoita piimä ja muna keskenään ja lisää seos jäljelle jääneeseen (2/3) muruseokseen. Sekoita ja levitä leivinpaperilla peitetylle korkeareunaiselle uunipannulle.

3. Pese ja halutessasi kuori raparperit. Pilko paloiksi ja ripottele pohjataikinan päälle.

4. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle muruseosta.

5. Paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Piirakan voi myös pakastaa!


Valmistusaika: 60 min
Annoksia: noin 24 palaa
(pellillinen)


Alkuperäinen ohje löytyy täältä

2 kommenttia

  1. Ehdottomasti mualiman paras piirakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit jalat suustani! ♥ Niin hyvää ja helppo muuttaa resepti tarvittaessa gluteenittomaksi ja onnistuu myös vehnäjauhoilla ;DD

      Ihanaa kesää!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★