Sisustus & lifestyle since 2009

Search

RAIKAS MANGORAHKAKAKKU


- Moni kyseli tämän mangojuustokakun ohjetta, joten tässä tulee! 

Alunperin löysin ohjeen ihanan Villa H:n blogista, mutta muokkasin ohjetta hieman eli kakku on nyt laktoositon ja gluteeniton, mikä sopii meidän perheellemme paremmin. Juustoahan tässä kakussa ei ole ollenkaan, joten nimeksi sopisikin paremmin mangorahkakakku. Kakun keskellä olevaan raitaan lisäsin persikan joukkoon mangososetta, koska meillä tytöt toivoivat sitä. Voit siis tehdä raidan joko pelkästään mangososeella tai persikalla - tai niinkuin me tehtiin, että laitettiin molempia!


Pohja

150 g gluteenittomia keksejä
50 g laktoositonta margariinia sulatettuna

Laita keksit täytteineen esim. puhtaaseen pakastepussiin (itse laitan aina varulta 2 päällekkäin) ja murskaa ne esim. kaulimella. Kaada muruseos kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi. 

Kerros 1

200 g laktoositonta mangorahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunasta puristettua mehua
2 dl laktoositonta kuohukermaa

Laita liivatteet kylmään veteen likoomaan noin 10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma. Purista sitruunamehu, kuumenna mehu kattilan pohjalla kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet (purista ensiksi ylimääräinen vesi pois, älä anna kiehua liikaa). Vatkaa liivate rahkaseokseen kovasti vatkaten ja sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä noin tunti jääkaapissa ennen seuraavan täytteen tekoa.

Kerros 2 

Purkki säilykepersikoita
2 purkkia mangososetta
5 liivatelehteä
½ dl sitruunasta puristettua mehua

Laita taas liivatteet kylmään veteen. Valuta persikoista ylimääräinen neste pois ja soseuta persikat sauvasekoittimella hienoksi (meillä ei ole sauvasekoitinta, joten muussasin vaan persikat haarukalla, voit käyttää tässä yhtä hyvin myös valmista persikkasosetta). Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kattilassa kiehuvan sitruunamehun joukkoon. Vatkaa liivateneste persikkamangososeen joukkoon ja kaada massa vuokaan 1. kerroksen päälle. Ja anna taas hyytyä noin tunnin verran jääkaapissa ennen viimeisen kerroksen tekoa.

Kerros 3

200 g laktoositonta mangorahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1/4 dl sitruunasta puristettua mehua
2 dl laktoositonta kuohukermaa

Tee kuten kerros 1. Kaada täyte lopuksi edellisen persikkamangokerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Makua on helppo vaihdella eli voit käyttää mangorahkan tilalla muun makuista rahkaa, samoin halutessasi voit tehdä raidan esim. mansikoista tai vadelmista. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.


Vaikeustaso: helppo. Aikaa tosin menee eri kerrosten välillä noin 1 tunti/kerros ja herkuttelemaan pääsee vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★