Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KÄYTTÖKOKEMUKSIA TOPI-KEITTIÖSTÄ- Mukavaa maanantaita murut ♡ Viime viikko tuntui keskellä viikkoa vietetyn Vapun vuoksi kahden maanantain ja kahden perjantain viikolta, joten saadaanko me nyt nauttia ihan normaalista arkiviikosta?

Keittiöstämme pyydetään aika ajoin kuvia, joten tässä nyt niitä. Meillä on valkoinen Topi-keittiö aamiaiskaapilla ja suurella saarekkeella. Kaapinovet ja laatikot ovat malliltaan Rauhala. Hana on Blanco Culina-S ulosvedettävällä suihkupäällä (Blanco-hana on iso, 55 cm korkea, mutta näyttää isossa saarekkeessa yllättävän pieneltä!). Astianpesukone on integroitu kaapistoon ja jääkaapin virkaa meillä hoitaa valkoinen Festivo kotikylmiö, jossa leveämpi osa on jääkaappi, pienempi on pakastin ja alapuolella on vihanneslokero + nolla-asteinen lokero lihalle/ kalalle ym. Yläkaapittomuuteen tottui tosi nopeasti ja kaikki on toiminut vallan mainiosti, ainoastaan Festivoon tehtiin takuukorjaus, kun kylmäaineet karkasivat pakastimesta ja uunin sisempi lasi on jouduttu vaihtamaan (mies kolautti makaronilaatikkovuoan siihen). Arjessa omaa sydäntäni lämmittää toiminnallisuudellaan tämä huippuleveä AEG induktioliesi, sillä siinä on helppo valmistaa ruokaa isommallekin porukalle - ja meillä todellakin tehdään paljon ruokaa!Saareke on kooltaan 150 x 205 cm ja kätkee sisäänsä hirmuisen määrän vetolaatikoita ja kaappitilaa. Saarekkeen materiaali on coriania eli se valetaan asiakkaan keittiömittojen mukaan, mikä mahdollistaa mm. tiskialtaan toteutuksen täysin saumattomasti kuten meillä. Coriantaso on meillä puhtaan valkoinen ja se on ollut helppo pitää puhtaana, sillä se ei ole huokoinen kuten monet muut vaaleat tasomateriaalit eli ei ime itseensä likaa eikä tahroja. 

Aluksi olin hirmu varovainen tason kanssa, mutta se on käytännössä osoittautunut oikein hyväksi valinnaksi. Ainoastaan kuumaa sen päälle ei voi laskea.
- Toinen oiva valinta on ollut SAVO eRH-95 RST kattoliesituuletin huippuimurilla.

Kattoliesikupu on paitsi kaunis, niin myös tosi käytännöllinen. Se on käytössä hiljainen ja vetää loistavasti, vaikka sijaitseekin ylhällä katonrajassa. Käyttö on helppoa kaukosäätimellä ja tässä mallissa on lisäksi tehokkaat led-valot sekä rasvasuodattimen puhdistusmuistuttaja. 

Talomme lvis-suunnittelussa kattoliesikupu otettiin huomioon jo varhaisessa vaiheessa riittävän kokoisilla kanavavalinnoilla sekä tarvittavilla sähkökytkennöillä. Talon ilmanvaihtoa ohjaa erillinen anturi, joka nuuskii talon ilmamäärää ja liesituulettimen ollessa käynnissä lisää automaattisesti taloon sisääntulevan ilman syöttöä. Kattoliesikuvun asennusta varten keittiön kattoa piti hieman laskea, jotta kaikki tarvittava saatiin mahtumaan, mutta Kannustalon 280cm vakiohuonekorkeus mahdollisti sen hyvin. Ruokailutilassa huonekorkeus jatkuu sitten taas täyskorkeana.Jos nyt jotain kritisoitavaa liki 2 vuoden asumisen jälkeen pitäisi löytää, niin sanoisin, että luulin todellakin ottaneeni keittiön suunnittelussa huomioon ihan kaiken. Mutta luulo ei ole tiedon väärti eikä elämää voi ennustaa. Perheessämme on oltu jo pitkään laktoosittomia, mutta kahdella tytöistämme on nyt todettu lyhyen ajan sisällä keliakia ja se asettaa välillä melkoista haastetta arki- ja juhlaruokailuihin, kun tuotteet on valmistettava ja myös säilytettävä erillään gluteenia sisältävistä tuotteista, ja leivänpaahtimia pitää olla kaksin kappalein, samoin leivontakulhoja, läviköitä jne. Eli jos jotain, niin keittiö olisi saanut olla vieläkin isompi kuin nykyinen 26 m2, jotta olisin saanut mahtumaan sinne yhden sijaan kaksi aamiaiskaappia + kaksi uunia + ehkä kaksi tiskikonettakin. Niin, ja rahaakin olisi tietenkin tarvittu vähän enemmän ;)


Tampereen Topi-Keittiöt/ Sari Airun meille tekemän keittiösuunnitelman löydät täältä. Suosittelen Saria lämpimästi!2 kommenttia

 1. Tyylikäs kyökki! Mutta mitä teillä säilytetään noissa saarekkeen ruokailutilan puoleisissa kaapeissa? Vaikuttaisi kovin vaikealta kaivaa mitään tason lipan alta ja baarituolin takaa. Ehkä jotain juhla-astioita, joita käytetään harvoin? Ja kumpi on hämäystä - vasemmanpuoleisin kaappi vai päädyssä olevat laatikot? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru. Ja oiva havainto! Saarekkeen ruokailutilan puolella on yksi leveä alakaappi, jossa 2 ovea ja näkyvistä neljästä kaapinovesta 2 reunimmaista ovilevyä ovat tosiaan hämäystä ;D Tässä alakaapissa säilytän kaikki kakkutarjottimet, vuokat, muut isot astiat, samppanjacoolerit, tonkat, maljakot, jouluiset tarjoiluastiat, somisteet ym. joita on paljon, mutta joita tarvitaan tosiaan vain muutamia kertoja vuodessa. Saarekkeessa on 4 pistorasiaa esim. sähkövatkaimelle, sauvasekoittimelle ym. sekä langaton kännykän latauspiste tason kellonpuoleisessa päädyssä.

   Mukavaa tiistaita!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★