Sisustus & lifestyle since 2009

Search

TOPI-KEITTIÖT AAMIAISKAAPPI


Kaupallinen yhteistyö TOPI-KEITTIÖT


Alkujaan taisin saada idean aamiaiskaapista jo muutamia vuosia sitten Pinterestistä, kun talonrakennuskuumeessa selailin upeita ulkomaisia keittiöitä. Talon suunnitteluvaiheessa etsin sitten messuilta, lehdistä ja netistä keittiökalustetoimittajia, joiden valikoimassa oli keväällä 2016 aamiaiskaappi ja sen perusteella varasin suunnitteluaikaa keittiömyymälään. Tuolloin kaksi vuotta sitten aamiaiskaappi teki vasta tuloaan suomalaisten keittiöihin ja oli monelle aivan uusi juttu. Topi-Keittiöiden Tampereen kauppias Sari Airu sai kuitenkin heti kiinni visiostani ja suunnitelmaa lähdettiin viemään eteenpäin. 


Omista keittiöunelmista on tärkeää poimia ne, jotka sopivat omaan elämäntapaan esim. tehdäänkö kotona päivittäin ruokaa, leivotaanko usein, paljonko laskutilaa tarvitaan, halutaanko nostaa astianpesukoneen oikealle käyttökorkeudelle jne. Keittiön täytyy sopia myös talon tyyliin ja tietenkin rakentajan/ remontoijan budjettiin.
- Keittiö näkyy meillä heti taloon sisääntultaessa ja sieltä on myös suora näköyhteys olohuoneeseen, joten halusin keittiön olevan yleisilmeeltään siisti ja talon hengen mukainen. Mm. niillä asioilla sain ympäripuhuttua miehenkin mukaan aamiaiskaapin hankintaan (keittiösuunnitelmamme löytyy aiemmasta postauksesta täältä).


Pihistä - panosta

Kaikkia toiveita on aivan mahdotonta saada mahtumaan yhteen keittiöön, niinpä pohdimme, mihin asioihin haluamme panostaa ja missä on mahdollista tehdä kompromisseja. Panostimme keittiössä aamiaiskaappiin, Festivo kotikylmiöön, SAVO kattoliesikupuun sekä saarekkeen corian-tasoon (corianista tulossa oma juttu myöhemmin). Rungoissa, kaapinovissa ja kodinkoneissa sitten puolestaan pihistettiin eli ne ovat valkoiseksi maalattua kalustelevyä + kodinkoneet ihan perustason AEG:tä. Astianpesukone on integroitu eli siinä on kalusteovi ja induktioliesi on normaalia leveämpi, mutta muutoin meiltä ei löydy esim. kahvikonetta, jääpalakonetta tai viinikaappia, niinkuin monen muun täydellisen upeasta keittiöstä. Aamiaiskaappi keittiössä

Meillä aamiaiskaapissa on pöytätaso + 2 hyllyä + alalaatikot. Topi-keittiöiden aamiaiskaapissa on laadukas saksimekanismi, jonka avulla korkeat ovet liukuvat huomaamattomasti rungon sisään. Tämä on osoittautunut käteväksi käytössä ja säästäähän se huimasti tilaa keittiössä, kun ovet eivät ole kenenkään tiellä.

Kokovalkoisen keittiön jujuna aamiaiskaappi on sisältä kelonharmaa ja sisälaatikot valittin niinikään muusta keittiöstä poiketen tummanharmaina, mutta valkoisilla etulevyillä (leivänmurut eivät muuten juurikaan erotu kelonharmaasta laminaattitasosta). Aamiaiskaappi ei ole meillä pelkästään keittiön pienkoneiden ja kahvipakkausten + murojen säilytyskaappi keittiön nurkassa, vaan kahvinkeitintä ja leivänpaahdinta voi myös käyttää ovien ollessa auki. Avohyllyjen alareunaan asennettiin tämän vuoksi ledinauhat ja takaseinään pistorasiat laitteille.


- Meidän aamiaiskaappi on leveydeltään 104 cm ja se sijaitsee keittiön tekniikkaseinän oikeassa reunassa. Aamuaurinko paistaa ihanasti keittiön ikkunoista sisään! 

Alaosassa on leveä ruokailuvälinelokerikko ja lisäksi isot alalaatikot muroille, weetabixeille, näkkäreille, pähkinöille ym. Toki haluaisin keittiööni trendikkäät avohyllyt, mutta toistaiseksi kun kukaan ei ole keksinyt valmistaa mustavalkoisia muropakkauksia, leipäpusseja, jauhopusseja jne, niin aamiaiskaapin kaksi avohyllyä saavat riittää keittokirjoille, kahvimukeille ja Hobstar-laseille ja kaikki muu saa olla piilossa laatikoissa ja ovien takana.  
- Ja kun aamiaiskaapin ovet sulkee, niin tulee siistiä simsalabim!

Mikäli innostuit, niin marssi lähimpään Topi-Keittiöt myymälään. Aiheesta löytyy lisää myös eilisestä Aamulehti Koti -liitteestä. Toimittaja Outi Suojärvi kävi meillä kuvaaja Janne Ruotsalaisen kanssa kylässä ja he tekivät lehteen kivan jutun aamiaiskaapista. Kerron myös mielelläni meidän omia käyttökokemuksia, joten laita rohkeasti viestiä!

4 kommenttia

 1. Kaunis kokonaisuus <3

  Tuon aamiaskaapin ja liesituulettimen kattoon asennettuna haluan ehdottomasti seuraavaan asuntoon. Kaikki ylimääräinen "hässäkkä" piiloon .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Ollaan tykätty hirmuisesti molemmista! Aamiaiskaappia pitää mielellään myös ovet avoinna, sillä avohyllyille olen laittanut keittokirjoja sekä päivittäisessä käytössä olevat juomalasit ja kahvimukit.

   Keittiössä on SAVO kattoliesikupu, joka on tehokas ja äänetön, sillä huippuimuri hoitaa hommat talon katolla ;) Ilmanvaihtokoneeseen asennettiin anturi, joka mittaa talon ilmamääriä eli lieskarin ollessa käytössä kone pukkaa automaattisesti lisää korvausilmaa taloon.

   Poista
 2. Hei sally! Mielenkiintoinen tämä postauksesi, kiitos siitä! Jaan todellakin tuskasi näiden kaiken maailman kirkuvien värikkäiden pakkausten ym. kohdalla, aarg! Meillä ollaan aloittelemassa keittiöremppaa lähitulevaisuudessa. Mietinkin sitä, että kuinka iso laskutilan aamiaiskaapissa pitäisi olla, jotta jääkaapista otettavat (voit, leikkeleet, juustot, maidot, jugurtit jne. = kirkuvat pakkaukset) mahtuisivat aamiaiskaappiin? Kääk,muutoinhan ollaan taas alkupisteessä eli kaikki ovat levitettynä muilla laskutasoilla tekemässä levottoman ja sotkuisen ilmeen. Miten olette ratkaisseet tämän ikuisuushaasteen? (Minusta puolestaan kahvinkeittimet ja paahtimet ym. voivat olla visuaalisesti jopa kauniita esillä.) Yritänkin simuloida itseni näkemään, miten meidän perhe todellisuudessa toimii ja miten ihminen toimii rutiininomaisesti tehdessään aamu,-väli- ja iltapalaa, hih! Leiväpussiongelman sentään ratkaisin laittamalla leivät kaupasta saataviin ruskeisiin paperipusseihin piiloon.. Pieniä arjen iloja :)

  Hyvää kevättä sinulle, t: Niina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis Niina, lämmin kiitos kommentistasi! Laskutila on keittiössä ikuinen puheenaihe. Meillä se ratkaistiin 2050 x 1500 mm kokoisella saarekkeella. Aamiaiskaappi olisi hyvä olla mitoiltaan sellainen, että siinä mahtuu 2 vierekkäin työskentelemään, leveyttä saisi siis olla vähintään metrin verran. Kahvinkeitin lohkaisee ison osan tilasta, mutta sen voi siirtää takaseinälle sitten, kun kahvi on suodattunut pannuun. Samoin leivänpaahdin täytyy siirtää taustalta hieman eteenpäin, kun sitä käyttää. Arkena kaikki lähtevät liikenteeseen aika lailla eri aikaan, joten nopeat aamupalavoikkarit tulee tehtyä aamiaiskaapissa, mutta viikonloppuna katamme usein saarekkeelle aamiaistarjoilun (tai oikeammin brunssin, sillä teinit nukkuvat pitkään). Silloin riisun leivät, juuston, leikkeleet ym. pakkauksistaan ja käytämme aamupäivän kiireettömään yhdessäoloon.

   Keittiösuunnittelussa tärkeää on ns. "tehokolmio" eli kylmälaitteiden, lieden ja vesipisteen tulisi muodostaa kolmio. Sen ajatuksen ympärille kun miettii oman perheen tarpeet keittiölle, budjetin ja väritoiveet, niin on jo aika helppoa varata aikaa keittiömyymälään ;) Ihanaa kevättä koko perheelle!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★