Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MERILOMA MAARIANHAMINAAN


BLOGIYHTEISTYÖ

Visit Åland
Viking Line Suomi
somessa.com

- Merelle tekisi kovasti mieli, mutta minne uskaltaa matkustaa? 

Maarianhamina valikoitui meidän perheen kesälomakohteeksi, sillä sehän on tavallaan kotimaan matkailua, koska Ahvenanmaa kuuluu Suomeen, mutta on silti kivasti erilainen mantereeseen verrattuna - aivan kuin ulkomailla olisi! 

Viking Line risteilee Turusta kahdesti päivässä ja kuljettaa matkustajat Maarianhaminaan reilussa 5 tunnissa. Auton saa kätevästi mukaan, jopa oman polkupyörän, mutta Maarianhaminassa pärjää mainiosti myös ilman autoa, sillä etäisyydet ovat lyhyitä ja ensimmäinen polkupyörävuokraamo löytyy halukkaille heti sataman nurkalta.


Maarianhamina on kiva siisti pikkukaupunki ja kävijöille suosittelen mm. seuraavia kohteita:

 • Museolaiva Pommern
 • Merenkulkumuseo
 • Metsästys- ja kalastusmuseo
 • Lilla Holmen saari Itäsataman kainalossa (eväät ja uikkarit mukaan)
 • Itäsataman rantabulevardi
 • Brasserie Ångbåts Bryggan (ravintola brasserie.ax)
 • Äventyrs Golf minigolf
 • SALT Konsthantverk (paikallista käsityötä)
 • Badhusparken ilmainen frisbeegolf (omat kiekot mukaan!)
 • Mariebad kylpylä
 • uimarannat + beach volley
 • iltakirppikset torilla
 • ajoneuvoharrastajien tapaamiset (hienoja jenkkirautoja oli nytkin!)
 • Kastelholman linna ja ulkoilmamuseo (30 min ajomatka)
 • Eckerö Käringsunds Viltsafari (villisikoja, laamoja, saksanhirviä ja strutseja) 


- Majoituimme hotellissa, mutta eihän siellä ehtinyt kuin pikaisesti käydä kääntämässä kylkeä, sillä Ahvenanmaalla riittää paljon nähtävää! 

Maarianhaminan keskustan tuntumassa sijaitsee Lilla Holmen, jossa on siisti lapsiystävällinen hiekkaranta, vehreä puisto ja mm. riikinkukkoja ja pupuja, ja siellä kävimmekin lasten kanssa uimassa kahtena päivänä. Alueen kainalossa on myös suosittu 18-reikäinen minigolfrata, jossa saa perheen kanssa ajan hyvin kulumaan ja ravintolassa kenties Maarianhaminan parhaat pihvit. 

Lilla Holmen

- Pysäköinti Maarianhaminassa on ilmaista, mutta aikaa on rajoitettu pysäköintikiekolla. 

Omalla autolla matkaaville kiva vinkki on Taffel Factory Shop -tehtaanmyymälä, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Maarianhaminasta ja on kätevästi saman tien varressa kuin Kastelholman linna. Huom. Linnan aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä se oli harmiksemme lauantaina juuri menossa kiinni, kun ehdimme sinne, mutta alueella voi onneksi kierrellä myös aukioloaikojen ulkopuolella. 

Kastelholman linna

- Reissupisteet siitä, että Viking Gracellä oli mukavan väljää matkustaa, vaikka matkustusajankohtamme oli viikonloppu ja käynnissä vilkkain kesälomakuukausi (heinäkuu). 

Matkustajamääriin on Viking Linella kiinnitetty selkeästi huomiota, samoin laivan siisteyteen, sillä porraskaiteita ja pöytiä pyyhittiin ahkerasti ja kaikkialla näkyi käsidesiautomaatteja. Tax-freessä sai myös shoppailla rauhassa ja palvelu laivalla oli ystävällistä. Ahvenanmaalta on omat tuontirajoitukset, jotka poikkeavat Tukholman ja Tallinnan reiteiltä. Tax-free rajoituksiin kannattaa tutustua ennakkoon Viking Linen sivuilla. Lataa samalla myös kätevä appi, josta on runsaasti hyötyä matkan aikana (tarjoukset, aikataulut, maihinnousu ym).

M/S Viking Grace
Mun matkatuliaiset ♡

- Tällä kertaa emme uskaltautuneet syömään laivan buffetissa vaan tilasimme pizzat. 

Jonkinlainen kenkku tunne tästä koronasta kyllä taitaa jäädä (pysyvästi) takaraivoon ja se vaikuttaa vielä pitkään meidän perheen matkailuun. Meillä oli oma hytti ja käsiä pestiin ahkerasti laivamatkan aikana, ihan niin kuin kotonakin, ja mukana matkalla meillä oli kertakäyttöisiä desinfiointipyyhkeitä, omaa evästä sekä käsidesiä. Ja fiksua oli ottaa auto mukaan laivaan, niin välttyi myös jonotukselta täyteen ahdetussa satamaterminaalissa. Samalla kaunis Ahvenanmaa tuli nähtyä myös hieman laajemmalta alueelta.

Auringonlasku Maarianhaminassa

Laivaliput saatu. Sally kiittää!


4 kommenttia

 1. Ihastuin kertaheitolla blogiisi joten jään ehdottomasti lukijaksi tänne, upeita kuvia reissusta!♥

  Ihanaa loppuviikkoa sulle!♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi ihana! Tervetuloa lukijaksi ♡

   Poista
 2. Ahvenanmaa oni hana kohde. Me olimme siellä miehen kanssa seurustelun alkuaikoina ja reissun päätteeksi ostimme kihlat. Pari vuotta sitten kävimme siellä uudestaan lasten kanssa. Korona vaikuttaa matkailuun ja hyvä että asia otetaan vakavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Terhi. Itse olin aikoinaan 9-luokkalaisena leirikoulussa Ahvenanmaalla, mutta muuten ollaan vaan heiluteltu laivan kannelta, kun ollaan oltu risteilyllä. Niin monesti oltiin jo puhuttu perheen kanssa, että kerran me vielä poiketaan maihinkin...

   Mukavaa alkanutta elokuuta!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★