Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Jymyjuttu!

Kiitos kivoista blogivinkeistä edelliseen postaukseen! Ja tervetuloa mukaan uudet lukijat ;) Teitä onkin täällä jo huima määrä!

Meidän perheen tämän syksyn tavoite on ollut saada lasten koulunkäynti vauhtiin ja löytää uudesta kotikaupungista töitä. Kuulostaa helpolta, mutta kattia kanssa! Tarvittiin nimittäin liki 20 työhakemusta, ennenkuin tärppäsi. Pidin henkilökohtaisena voittona jo sitä, että pääsin edes yhdessä paikassa haastattelukierrokselle asti, mutta varsinainen jättipotti tuli tässä taannoin, kun puhelin soi ja sain kuulla tulleeni valituksi. Minä, 41-vuotias neljän lapsen äiti sain oman alan töitä! Kuun puolivälissä oli haastattelu, nyt on työsoppari jo allekirjoitettu ja työt suuren vientirityksen palveluksessa alkavat 1.11.2011. Huippua!
Kotiäitivuodet ovat kasvattaneet monenlaisia taitoja, joita työnantajakin varmasti arvostaa: organisointikykyä, joustavuutta ja kykyä kestää kiirettä. Mutta silti olen sitä mieltä, että yli 40-vuotiaana ja pitkään kotona olleena (olla on kyllä ihan väärä verbi kuvaamaan kotiäitiyttä -- kotiäitihän todellakin vain olla möllöttää kotona!) toisin sanoen tietyn ikäisenä ja pitkään työelämästä sivussa olleena saa kyllä tehdä kaiken voitavansa plus olla hippunen onneakin matkassa, jotta pääsee nykypäivänä edes työhaastatteluun, saati että kykenee vakuuttamaan haastattelijat siitä, miksi olisi parempi valinta tehtävään kuin esim. saman koulutuksen/ työkokemuksen omaava miespuolinen hakija tai alle kolmikymppinen samaa tehtävää hakeva nainen, jolla ei ole vielä lapsia. Onnistumisten saattelemana askeleeni on kuitenkin tänään höyhenenkeveä, sillä saan ihan pian tehdä töitä siistissä toimistossa, ilman lapsia häsläämässä ympärillä, jutella aikuisten asioista, pitää ruokatunnin syöden rauhassa jonkun muun tekemää ruokaa ja tavata muitakin aikuisia ihmisiä kuin postinkantajan tai kaupantätin. Ja saan vielä palkkaakin ;) Mutta yksi yllättävä pulma mulla kyllä on:


Miten toimistossa nykyisin pukeudutaan?


Onko soveliasta esim. mennä farkuissa, jos ne ovat siistit? Mun pukeutumiskoodit ovat nimittäin oikeasti peruja viime vuosituhannelta ;) Toki olen ollut toimistotöissä ennenkin ja omistan klassisia + siistejä vaatteita, mutta silti.. Help me! Ajattelin ekana päivänä ottaa varman päälle ja vetäistä suorat housut jalkaan, mutta kertokaa nyt hyvät ihmiset.. Sanotaan, että puku tekee miehen, mutta entä naisen?!

-Sally-


30 kommenttia

 1. Ihanaa ihanaa ihanaa ja onnea tuhannesti <3 Pukeutumisesta; en osaa sanoa, sillä meidän perheyrityksessä on "casual Friday" joka toinen päivä :) Kyllä farkutkin varmaan menevät, jos ovat siistit. Itse pidän tällä hetkellä paksuja sukkiksia ja sortseja/hametta. Oi että, oon niin onnellinen sun puolestasi :)!

  VastaaPoista
 2. Wow, ihan huippujuttu, ONNEA!!

  Varmasti riippuu ihan työpaikasta ja toimistosta. Meidän toimistossa saa pukeutua ihan rennosti, ei ole minkäänlaista "pukeutumiskoodia". Joskus olisi kiva pukeutua oikein "sihteeriköksi" jakkupukuineen ;D, mutta toisaalta on kiva kun ei tarvitse pukeutumisen takia stressata.

  Mun mielipide on, että tottakai voi farkkuihin pukeutua. Nykyäänhän farkuissa mennään melkeinpä minne vaan, jopa juhliin!

  Tsemppiä ja työn iloa! Eiks oo fiilis vähän niinkuin ensimmäisenä koulupäivänä?! ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtava juttu!!Onneksi olkoon!! <3

  VastaaPoista
 4. Onnittelut työpaikasta!!

  Täällä 39-vuotias epätoivoilee, kun ei mistään meinaa tulla mitään tän työ/opiskeluasian kanssa. Mut toivoa siis kuitenkin näköjään/onneksi on..

  Pukeutumisesta en osaa sanoa mitään, en hallitse sitä ollenkaan.. nytkin täällä kotosalla paksut sukkahousut, villasukat ja trikoopaita vaan päällä.. voi apua jos joskus töihin menen/pääsen..

  VastaaPoista
 5. Voihan juukelis, mä kirjotin sulle pitkän rimpsun tekstiä ja sitku oon lähettämässä sitä tulee: VIRHE!
  No uusiks vaan...
  Huisin paljon onnea uudesta työpaikasta!!!

  Mua hymyilyttää aiemmassa postauksessa kun sulla oli "neljänkympin villitys" kun sohvassa oli mustat päälliset... noh, syksyn aikana kun tuo 4-kympin rajapyykki täyttyi mulla, oon haalinu sitä mustaa kotiin..
  selvis siis syy sillekkin päähänpistolle =)

  Tsemppiä työelämään ja eiköhän ne vaatteetkin löydy!!!

  VastaaPoista
 6. Onnea työelämään! Hienoa!

  Minullakaan ei ole mitään haisuakaan pukeutumiskoodeista. Mutta suorat housut on mun omat suosikit aina vaikken toimistossa töissä olekaan. :D

  VastaaPoista
 7. Oikein paljon onnea uudesta työstä!
  Itse koin vähän samaa olen siis 39 vuotias ja kun hain kesätöitä uuden opiskelu tiimoilta, niin eipä olekaan enää helppoa minun ikäiselle.
  Tosin pääsin kyllä sitten huippupaikkaa, iso talo/maailmanlaajuinen brändi, ja siellä tosiaankin arvostettiin iän tuomaa kokemusta.
  Siellä vaatetus sai olla myös rentoa, mutta kellään ei ollut farkkuja. Naisilla oli yleisimmin mekot, tosin se oli kesällä:)
  Uskoisin että siistit farkut tähänaikaan kuitenkin on ihan ok.

  VastaaPoista
 8. Onnea, onnea oikein roppakaupalla! Ihania uutisia.

  Kuule, olen usein miettinyt, että kotiäidin hommissa pitää kyllä olla paksu nahka, kerkeä mieli, tehdä miljoonaa hommaa kerrallaan, ja kestää ennen kaikkea työn yksinäisyys. Kurinalaisuuskin on tärkeää jos meinaa tehdä muutakin kuin tuijotella kattoon. Uskon, että vuosista on Sinulle paljon hyötyä. Perspektiivi ei ole ihan samanlainen kuin silloin kun ei tarvinnut kuin huolehtia itsestään.

  Onnea vielä!

  VastaaPoista
 9. Onnea! Tiedän tunteen, sillä itsekin sian vast'ikään työpaikan ja aloitan joulukuun alussa.

  Mulla on kyllä toisenlainen kokemus kotiäitiydestä... Mun joustavuus ja kiirenkestokyky ei kyllä kasvaneet. Luulin, että lapset kehittävät pitkää pinnaa, mutta tuntuu, että se vain lyhentynyt ;D vitsi vitsi...

  VastaaPoista
 10. Onnea, Onnea!!
  Olen ns "toimistorotta" ja pukeudun ihan jakkuun, neuleisiin, paksut sukkikset, tunikat, saappaat yms -- mutta yleisin juttu on ne farkut. Voi olla tiukkoja tai löysiä -- kunhan ovat siistejä.
  Jos nyt ovat, ellen saa aamulla maitoja tai jotain muuta syliin, kun taistelee muksujen kanssa ennen töihin menoa....
  ;D Tilda

  VastaaPoista
 11. Kiitos Maria, Heli, Niina, toinen Heli ;), FanniAuroora, Paapii, Pampuliina, Johanna, Marjukka, Tilda ja Päm! Sydämellinen kiitos onnitteluista ♥ ja kiitti pukeutumisvinkeistä ;)

  Mä olen ollut koko 2000-luvun kotiäiti -- vuotta 2006 lukuunottamatta, jolloin olin vuoden töissä. Eli viimeisin vakityöni on oikeesti viime vuosituhannen puolella ;) Heh. Kieltämättä joskus on hiipinyt tosissaan mieleen, että osaanko enää mitään ja otetaanko mut työmarkkinoilla vakavasti, mutta toivon, että tämä luo uskoa teille muillekin, jotka olette olleet pitkään pois työelämästä. Aina pitää jaksaa uskoa omiin mahdollisuuksiinsa! Aina kannattaa yrittää ;) Tsemppiä.

  VastaaPoista
 12. Ihana juttu! Onneksi olkoon uudesta työpaikasta (kotiäitiys käy todellakin työstä välillä)! :)

  Itse tykkään Such a beatiful life-bloggaajan tyylistä. Modernia mutta asiallista konttoriin sopivaa tyyliä. Käy kurkistamassa, jos ei ole entuudestaan tuttu. :)

  http://victoriasbeautifullife.blogspot.com/

  VastaaPoista
 13. Ihanaa!
  Onnea työpaikan saamisesta, tiedän omien kotityövuosieni jälkeen että töiden saaminen on todella vaikeaa! Olen tullut valituksi useiden kymmenten hakijoiden joukosta, minä kuuden lapsen äiti!
  Kyllä nostaa itsetuntoa ja saisi useammat työnantajat ymmärtää mikä vahvuus on meissä aikuisissa naisissa!

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa ja onnea uudesta työstä! Halaus <3

  VastaaPoista
 15. Hurjasti onnea uuden työpaikan johdosta! Pukeutuminen kyllä vaihtelee niin firmasta toiseen, ettei siihen voi antaa yleispätevää ohjetta. Itse työskentelen pankin back-office puolella ja meillä ihmiset pukeutuu ihan miten sattuu. Itsellänikin (olen sinun vanhempi) on farkut lähes joka päivä ja kesällä nuoret oli ihan minishortseissa - sekä miehet että naiset. Eli eka päivänä joku neutraali asu ja sitten vähän katselet mikä on työpaikan yleinen linja :-)

  VastaaPoista
 16. Siis hieno juttu, onnea ihan älyttömästi!!! Ja tietysti tsempit uusiin haasteisiin. :)

  VastaaPoista
 17. hei, ja onnea paljon :) laittaisin kuitenkin enemmän korkoa ja lahkeen alle. jalkasi/sääresi antavat siihen mahdollisuuden. korkeat korot tuovat / luovat naisellisuutta :)) Onnea vielä kerran.

  VastaaPoista
 18. Onnea ja tsemppiä uuteen työhön! =D

  VastaaPoista
 19. Voi, paljon onnea työpaikan johdosta!!
  Tosi mahtava juttu! Mulla työ ja koti on kokoajan iloisesti sekaisin, eli välillä tehdään hommia vauva sylissä. Erillinen työpaikka/työpiste olisi kyllä huippu juttu...

  VastaaPoista
 20. Hurjasti Onnea työpaikan johdosta! Aivan mahtavat uutiset! Aikamoinen elämänmuutos siis tulossa :)

  Toimistopukeutuminen vaihtelee hurjan paljon eri yrityksien (ja eri maitten!) välillä. Kun alotin työelämän konttorissamme oli farkut ehdottomasti kielletty :) mutta nyt on siistejä farkkuja, jakkuja, neuleita, housu- ja jakkupukuja, liituraitaa, ja ihan kaikkea näitten väliltä. Toisaalta tiedän yrityksiä, joissa pukeudutaan toimistossakin kuin kotona vapaa-ajalla.

  Miten muuten nyt opintojesi kanssa käy? Keskeytätkö ne?

  Oikein paljon onnea uudelle uralle!

  VastaaPoista
 21. -Miia-: Kiitos kaunis, myös linkkivinkistä ;)

  Sabuska: Aikuiset naiset rules!

  Fredrika Johnson: Kiitos rakas ystävä.

  Annikka: Kiitos neuvoista. Jänskättää!

  Virpi: Kiitos ihanainen! Toivottavasti sinunkin työkuviosi ovat pian selvillä.

  Maanvaiva: Thanks. Onnea aina tarvitaan.

  Anonyymi: Hih, kiitos. Viesti olisi voinut olla vaikka oman mieheni kirjoittama..

  Pia: Kiitos kiitos.

  Minna: Kiitos. No sinä oletkin varsinainen super-mommy!

  Lenni: Kiitos kaunis onnitteluista. Elämä muuttuu juu! Mutta mukava muutos ;) Sisustusalan opintoja en tietenkään hylkää. Siitä unohdinkin kirjoittaa.. Voin nimittäin opiskella joustavasti työn ohessa ja tuleva työnantajani on tietoinen ja kannustaa opiskelemaan.

  VastaaPoista
 22. Onnea oikein kovasti! Itsellä menossa seitsemäs kotiäiti vuosi, ja nuorimman ollessa nyt puoli vuotias en vielä osaa ajatellakaan työhön paluuta...Mutta sitten joskus on sekin edessä! Hui!

  Tsemppiä uuteen arkeen!

  VastaaPoista
 23. Voi kuinka hieno juttu! Miljoonasti onnea saavutuksestasi, olet varmasti paikan ansainnut!! :)

  VastaaPoista
 24. Linda: Kiitos. Teet arvokasta työtä, kun olet lastesi kanssa kotona ;) Muista se niinä päivinä, kun maailma on musta, lapset kiukuttelee ja ruoka palaa uuniin. Kunpa yhteiskuntamme arvostaisi kotiäitiyttä enemmän.

  Christina: Kiitos miljoonista! Onhan tämä melkoinen muutos koko perheelle ;)

  VastaaPoista
 25. Kyllä nuo tuppaa asiat aina paikalleen loksahtaa,ennemmin tai myöhemmin ja nytkin kävi niin hyvin,että koulutustasi vastaava työ tarjoutui ONNEA sen johdosta.Vaatteista on vaikea sanoa ihmisen ,jonka kaapissa on farkkuja,farkkuhameita,farkkutakkeja---onko niitä muitakin vaatteita olemassa? Laita ne RL:t+vaalea t-paita+jakku ja huitaise söötti,löysä nuttura kauniiden kasvojesi kruunuksi,siinä se.

  VastaaPoista
 26. RBW: Kiitti vinkistä! Kyllä Ralph Laurenit jalassa kehtaakin sipsutella toimistossa ku toimistossa ;) Tiistaina 1.11. sitten alkaakin tämän farkkutytön uusi elämä!

  VastaaPoista
 27. Heippa! En tajua miten en ole aiemmin eksynyt blogiisi vaikka olen sinun kommenttejaja yhteisen blogiystävämme Siirappia ja hunajaa -Marian blogissa bongannut... mutta nyt korjasin erhenei ja kirjauduin lukijaksi samantien :)

  Onnea näin jälkikäteen työpaikasta!! Tosi hieno juttu! Itselläni tuo 4-kympin rajapyykki lähestyy ja hieman hirvittää löydänkö enää ikinä töitä. Olen siis vakityössä, samassa paikassa ollut nyt 13 vuotta. Pikkuhiljaa on tullut fiilis, etten haluaisi loppuelämääni tehdä tätä samaa työtä, samassa työpaikassa mutta mihinkäs sitä sitten hakisi... kun kuitenkin ikää on jo miltei 40, työkokemus hyvä mutta suht kapea, opinnoistakin pieni iäisyys... muutaman työhakemuksen olen lähettänyt mutta kas en tullut valituksi haastatteluunkaan saakka. Toisaalta en kyllä edes tiedä mitä haluaisin oikeasti tehdä?! Jotenkin sitä haluaisi sellaisen paikan missä viihtyisi lopputyöikänsä. Mutta ilman kristallipalloa sellaista paikkaa ei taida edes löytyä.. ja sitten taas toisaalta, pelottaa edes harkita vaihtavansa vakituinen ihan ok työpaikka mihinkään mistä ei tiedä mitään.

  Joko sulla on työpukeutuminen selvinnyt? Se kyllä taitaa niin riippua työpaikasta millainen on pukeutumiskoodi... muistan elävästi kuinka meidän toimistolla kaikki pukeutuivat kauluspaitoihin ja jakkupukuihin 10 vuotta sitten, nyt pukeudutaan farkkuihin, tunikoihin, hameisiin, leggareihin, ihan mihin sattuu :) Ja ihan samaa (pääosin puhelimitse tapahtuvaa) asiakaspalvelutyötä tehdään edelleen.. toki asiakastapaamisiin sitten pukeudutaan niihin jakkupukuihin edelleen.. muuten on sellainen casual friday -koodi voimassa joka päivä :)

  VastaaPoista
 28. Marja: Kiitos piiiiiiiitkästä viestistäsi + onnitteluista ;) Parista ekasta viikosta on nyt selvitty ja montaa asiaa tuli varmaan pohdittua ihan liikaa etukäteen. Työ opettaa tekijäänsä ja mut on otettu hyvin vastaan. Pukeutuminen työpaikalla on asiallisen rentoa eli on ihan ok tulla siisteissä farkuissa ym. Meillä ei varsinaisesti asiakastapaamisia ole lainkaan, sillä asiat hoidetaan muilla keinoin, mutta globaalissa suuryrityksessä ulkomaalaisia vieraita käy säännöllisesti ja jokainen työntekijä vaikuttaa yrityksen antamiin mielikuviin.

  Mä olen sitä mieltä, että omia unelmia kannattaa ehdottomasti tavoitella. Omalla epämukavuusalueella eläminen kasvattaa ja antaa hienoja eväitä tulevan varalle. Tarkoitan, että on hyväkin ravistella tuttuja ja totuttuja asioita ja tavoitella sitä kautta hyvinvointia ja onnellisuutta. Työ vie leijonanosan elämästämme ja sen vuoksi motivaatiotekijöiden on oltava kunnossa. Nykypäivänä moniosaajia on enemmän kuin koskaan aiemmin ja uuden oppimiseen kannustetaan. Tavoittele rohkeasti unelmiasi ja lähde opiskelemaan vaikka kokonaan uutta alaa! Töitä ehtii tehdä kyllä. Mutta pitää muistaa myös elää! Mietintämyssy nyt vain päähän ja päättämään, mitä haluat loppuelämälläsi tehdä ;) Onnellisuus on kiinni omista valinnoista. Tsemppiä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★