Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Aito vai ei?


Pitääkö joulukuusen olla aito vai
onko muovikuusi mielestäsi parempi vaihtoehto?

Löysin hauskan tutkimuksen Tiede -lehdestä parin vuoden takaa. Sen mukaan Kiinasta tuotu muovikuusi kuluttaa uusiutumattomia luonnonvaroja 27 kiloa, mikä vastaa noin 13 kilometrin automatkaa. Aito kuusi taas pitää yleensä hakea kauempaa kuin 13 km päästä ja vieläpä joka vuosi. On tietenkin luonnollista hakea kuusi "omasta metsästä", jos sellainen on, tai vaihtoehtoisesti ostaa kotimainen joulukuusi kuusikauppiaalta. Joka vuosi meillä Suomessa myydään hirvittävät määrät esim. hollantilaisia kuusia pilkkahihtaan eli huomattavasti halvemmalla kuin suomalaisia kauniita joulukuusia (tosin tuodaanhan joulukukkiakin varmaan ympäri maailmaa tänne Pohjolaan...) Mutta eikö siis enää pädekään sanonta että "Suomi elää metsästä"? Arvostaako kukaan enää vihreää kultaamme? Blogin oikeassa yläreunassa on pieni kysely eli aito kuusi vai ei? Olisi kiva, jos rastisit sieltä oman vaihtoehdon ;)
 
EDIT: Kysely on päättynyt. Kiitos osallistumisestasi ;)Meidän perheessämme on hajusteallergiaa ynnä muuta allergiaa, joten en sen vuoksi taida uskaltaa kallistua aitoon kuuseen, vaikka siitä joka vuosi haaveilen. Meille kyllä tulee ensi viikonloppuna pihaan pikkukuorma koivuklapia sydäntalveksi, joten samalta metsänomistajalta saisi myös aidon kuusen. Mutta muovinen viritys olisi ehkä kuitenkin meillä hakusessa tai on ollut jo jonkin aikaa... Mutta mistä ihmeestä löytäisin 210-250 cm pituisen, alareunastaan tosi leveän, "amerikkalaistyylisen" muovikuusen? Vinkkaa, jos tiedät ;)

-Sally-

14 kommenttia

 1. Stockmannin verkkokaupasta löytyy sellainen alhaalta leveä ja ylhäältä pilli jenkkimalli! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti -Miia- vinkistä ;) Täytyypä kurkata! Käytiin eilen just Stockalla, mutta niiden kuuset siellä olivat melko tavanomaisia (ja hinnat suolaisia ;)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin mennään muovisella jo 15:ttä vuotta - ja samalla muuten - allergian takia. Ei uskalla ottaa aitoa, liian iso riski. Me taidetaan olla super ekoja, koska ei olla uusittu kuusta, vaikka siinä on jo latva vino ja muutakin häikkää. ei olla löydetty yhtä aidolta näyttävää ja vino latva varmasti tekee siihen aidon tuntua:)
  Mukavaa 3. adventtia!

  VastaaPoista
 4. Moi mustakissa! Meilläkin oli muovikuusi vuodesta 1993 saakka, mutta paiskattiin sen nyt viime muutossa hyötyjäteaseman kuormaan. Oli silloin aikanaan hankittaessa varmaan ekoja markkinoilla olleita muovikuusia ja ihmeen hyvälaatuinen. Ostin jostain kirjakaupasta ja maksoin himpun yli sata markkaa ;) Siihen aikaan se oli paljon rahaa!

  Stockmannin verkkokaupan kuuset oli loppu. Sain jostain vinkin, että kannattaa katsastaa Halpa-Hallin valikoimat.

  VastaaPoista
 5. Moikka Sally,
  Ehdottomasti Aito ja Suomalainen!
  Harmiksi en sitä kuitenkaa saa, koska mieheni on kuusiallergikko:((...joten muovikuusen ympärillä rallatellaan.
  Olemme ostaneet tuo muovihärpäkkeen jostain Tarjoustalosta, mutta tuuhean ja aidon näköinen.
  T, Tilda

  VastaaPoista
 6. Moikka Tilda ;) Lämmin kiitos viestistäsi. Pitänee kiertää halpahallit ja tarjoustalot läpi ennen Joulua. Ja muistaa hankkia joulukukat samalla - tietenkin valkoiset ;)

  VastaaPoista
 7. Meillä on aina ollut aito kuusi, mutta tänävuonna tytön uusien allergioiden vuoksi joudumme todennäköisesti ostamaan muovikuusen. Sitä upeaa muovikuusta täytyypi alkaa pikkuhiljaa metsästämään, joten vinkkejä katselen näistä vastauksista minäkin:)

  VastaaPoista
 8. Minä olen oikean kuusen kannalla, mutta tänä vuonna olen hiukka miettinyt tarvitaanko kuusta lainkaan, kun olkkarin nurkassa on tuo valopuu.. saas nähdä.

  VastaaPoista
 9. Meillä on hyvin pieni muovikuusi, ei kotona kuitenkaan vielä joulua vietetä. Itsellä lähinnä, koska jostain syystä säälin puita hieman ja säästyy siinä rahaakin kun kerran vain maksaa tarvitsee :] Mummulassa onkin isompi muovinen lahjoja varten

  VastaaPoista
 10. Mut on hemmoteltu kauniilla kuusilla :) On vaikea löytää kuusta, joka ei olisi kaunis ja myyntipaikkoja löytyy ihan kodin läheltä. Mutta silti olen ajatellut tekokuusta. Ihan siksi, että saisin laittaa sen verannalle valojen kanssa. Ehkä tämän vuoden alemyynneistä joulun jälkeen jo tarttuu matkaan.

  VastaaPoista
 11. Pampuliina: Muovikuusi on varma valinta. Joulun tunnelma syntyy niin monesta seikasta.. Sitäpaitsi muovikuusi ei varista ;)

  Heli: Teidän valopuu onkin tosi hieno! Mutta mieti nyt vielä sitä kuusta ;)

  Kati: Niin, onko muovikuusi ekologisempi kuin perinteinen? Ollako vai eikö olla, siinäpä pulma..

  Johanna: Olen kyllä kateudesta KIRKKAAN VIHREÄ, kun teillä siellä rapakon takana on kunnon joulukuusimaa! Mä jatkan vielä etsintää..

  VastaaPoista
 12. Tekisi mieli oikeaa kuusta,mutta taitaa olla vielä liian aikaista tuon nuorimman takia.Se olisi varmasti parissa tunnissa nurin ja koristepallot lentelisi ympäri huushollia! Olen vuosikausia kerännyt ihania koristeita Amerikasta,ehkäpä ensi jouluna sitten pääsevät jo kuuseen asti?

  VastaaPoista
 13. Huomasin Hong Kong tavaratalon kuvastossa sivulla 3 olevan isomman kuusen olevan tuon mallinen http://www.hongkong.fi/kuvastoselain?id=24251391

  Onko yhtään sinne päin?

  VastaaPoista
 14. RBW: Niin, pitäisi varmaan laittaa kuusi narulla kattoon kiinni! Eikä ainakaan mitään hienoja amerikkalaisia joulupalloja, jos pojat päättää ruveta tuvassa kesken päivän "pallottelemaan"..

  Laura: Kiitos vinkistä. Käytiin pari viikkoa sitten HongKongissa. Täytyy ostaa tuo viljelty Pihta, jos ei muuta keksitä. Kaunishan se on, mutta hieman harmittaa, että se on kuljetettu Hollannista saakka tänne Suomeen, jossa kasvaa kauniita kuusia itsessäänkin.. Eli vielä jatkuu meillä täydellisen muovikuusen etsintä!

  Onko kellään lisää vinkkejä?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★