Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tammikuun sisustushankinnatMä olen onnistunut välttämään Joulun jälkeiset alennusmyynnit varsin sujuvasti. Itse asiassa aivan loistavasti, sillä en ole käynyt missään. Nettikauppojen valikoimia olen kyllä kurkkinut, mutta en ole vielä klikannut itseäni kassalle asti. Lapsilla on kaikkea, mitä he tarvitsevat, ja enemmänkin. Kaapit pursuavat meillä entuudestaankin tavaraa. Mutta mutta.. Meillä olis olohuoneessa just sopiva paikka tälle kolmihaaraiselle Sessak General-lattiavalaisimelle.  (yläkuvassa) Valaisin sattuu vieläpä olemaan Sokoksen tammietuna hintaan 159,-. Pitänee käydä katsomassa, miltä se näyttää livenä. Näin pikkutarkkana neitsyt-luonteena ajattelen tietenkin, että olen säästänyt lattiavalaisimen hinnan ainakin tuplaten, koska en ole juossut lainkaan alennusmyynneissä. Niin monen vuoden kokemuksella tiedän, että harvemmin sieltä tulee päästyä kotiin aivan tyhjin käsin eli aina tulee haalittua kotiin vaatetta ja tavaraa vain siksi, kun sai halvalla... Hauska esimerkki omasta elämästä, joka nyt jo kovasti hymyilyttää allekirjoittanutta, on että Pentikille saan mennä nykyisin enää pari kertaa vuodessa luvan kanssa (muut kerrat käyn salaa ;), sillä joskus ammoin on meinannut miltei mopo karata käsistä meikäläisellä niiden aleaikaan, kun kaikki ihana on laputettu -50%. Onneksi Pentikin tuotteet ovat muuttuneet parina viime vuonna modernimman maalaisromantiikan suuntaan, mutta toista oli silloin, kun kaikki tuotteet olivat huokailtavan ihanaa ruutua, raitaa ja kukkakuviota. Kovasti yleistyneet nettikaupat + niiden alelaarit ovat tässä suhteessa hieman ongelmallisia, siis jos on vaikeuksia pitää shoppailut niin sanotusti hanskassa, sillä niiden valikoimaa voi penkoa sohvalta käsin mihin vuorokauden aikaan tahansa, vaikka pyjamassa.. Nykyisellään olen varsin harkitseva kuluttaja eli ostan tavaraa vain tarpeeseen. Tilanahtaus saa sen aikaan, mutta toisaalta "less is more" eli ainakin sisustuksessa vähemmän on enemmän. Satsaan mieluummin laatuun ja ostan harkiten eli mua on vaikea saada mainosmiesten ansaan.

By the way, satuitteko lukemaan tutkimuksesta, jonka mukaan yllättävän moni nainen shoppailee pois pahaa oloaan? Olen kuullut lohtusyömisestä, ja lohtujuomisestakin, mutta lohtushoppailu on uus juttu. No jaa, kyllähän sen toisaalta ymmärtää, että uusi käsilaukku tai pusero piristää aina, mutta saattaahan se ehkä ajaa jossain määrin pois riidan tai pettymyksen aiheuttamaa pahaa mieltä, vaikkei poistakaan riidan/ pettymyksen perimmäistä syytä. Toisaalta, haluaisinko jonkin ihanan vaatteen/ asusteen muistuttavan joka käyttökerta, missä tilanteessa se on hankittu.. Mulle ainakin tavaroilla on tunnearvoa ja merkitystä myös sen perusteella, miksi ne on hankittu ja missä yhteydessä niitä käytetään, esim. hajuvedet, hääkengät, tietyt vaatteet ja korut, joilla on omat "pyhitetyt" käyttötarkoituksensa.

Mutta tuo lattiavalaisin hieman houkuttaa, sillä meillä on selkeästi myös valaisimen tarve olkkarissa. Yksi pulma mulla kyllä on: tarvitsisin nimittäin myös lehtikorin. Ja valkoisen tietenkin. Ja mielellään vaikka nahkaisen /keinonahkaisen. Stockalla oli niitä vielä kesällä, mutta harmikseni en lämmennyt asialle vielä tuolloin, ja nyt en ole nähnyt tämän tyylisiä vähään aikaan missään:

 Tietäiskö kukaan, mistä löytäisin tällaisen ihanuuden?

-Sally-


6 kommenttia

 1. Lohtushoppailu voi tulla kalliiksi nimim.kokemusta on. Tuollaista koppaa voisi löytyä kankurista tai Vaasan Loftetista.

  VastaaPoista
 2. Eilen pääsin juuri sulle hehkuttamasta, että en ole alemyynneille ehtinyt. Tänään tein sitten täsmäiskun Abercrombielle. Tosin sain alehintaan kaksi hupparia, ja en vieläkään maksanut yhden edes täyttä hintaa joten hyvin selvisin.

  Matkalla huokailivat kaikki muut kaupat, mutta pysyin lujana. Muuta en oikein edes taas tarvitse.

  Mua surettaa, kun Pentikin kaikki ihanat tuotteet ovat kadonneet. Tykkäsin kovasti romanttisista kukista ja kuvioista niin astioissa kuin muissakin tuotteissa.

  VastaaPoista
 3. Tämän tapaisia on myynyt Haaparannan Rusta (halppiskauppa), valkoisia ja mustia.

  VastaaPoista
 4. Itse ostin lähes samanlaisen korin täkäläisestä sekatavarakaupasta, tarvittaessa voin vaikka postittaa sulle sellasen mut kulut taitaa tulla yhtä suuriks kuin itse kori!

  Tässä linkki siihen mun löytämään valkoiseen keinonahkaiseen yksilöön:

  http://kirppunimeltamandi.blogspot.com/2011/10/halkokori.html

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen nähnyt tuon lehtikorin jossain myynnissä, jos vaan ei ollut Haaparannalla kun viimeksi käytiin.
  Kivan näköisiä koreja myös yläkuvassa. Itse yritän nyt kevääseen asti ainakin hieman rajoittaa kodin tavaroiden ostamista ettei mee ihan överiksi kun on tullut hankittua pari isoa juttua.Tai ainakin isoa juttua mulle.

  VastaaPoista
 6. Matildan Jaana: Kiitti vinkeistä. Yritän josko kuitenkin löytäisin lähempää ;)

  Johanna: Kiva että löysit tarpeellista! Mä uskon, että moni muukin Pentikin asiakas on äänestänyt viimeaikoina jaloillaan. Toivottavasti viesti menee perille.

  Heli: Kiitti vinkistä. Hieman on meiltä matkaa Haparandaan ;)

  J&M: Hyvä tietää. Täytyypä kiertää täkäläiset halpisketjut, kun pahimma aleryysikset on ohi. Noita lehtiä kertyy melkoiset määrät enkä tahtoisi millään laittaa kaikkia piiloon.

  Annimuori: Mitäs kivaa olet ostanut? Mä en ole vielä ehtinyt käydä katsastamassa tuota kolmihaaravalaisinta, mutta josko ensi viikolla sitten.

  Kivaa Loppiaista!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★