Sisustus & lifestyle since 2009

Search

SISUSTUSHAASTE


Indiedaysin ihana Maria heitti mua tässä taannoin haasteella, jossa aiheena oli aikaa kestävät sisustushitit eli kertomus tulevaisuuden sisustustrendeistä.

Itse en ole kovinkaan muodin perässä liikkuva kuluttaja, vaan omia sisustusvalintojani ovat aina leimanneet edullisuus ja kekseliäisyys yhdistettynä siihen, että kodin sisustuksessa pitää olla jokin tietty juju. Sisustaminen ei siis saa olla liian vakavaa ja tiukkapipoista, vaan sen pitää sallia myös omintakeisuutta, persoonallisuutta ja olla ehkä vähän leikkisäkin. Värit sisustuksessa eivät myöskään ole ollenkaan mun juttuni ja ns. täydelliset kuvastokodit ovat musta hieman tylsiä, vaikka esim. Lexingtonin kuvastoon voisin kyllä muuttaa asumaan. Sisustuksen on kestettävä elämää, koska juuri ihmiset ovat mielestäni se tärkein pointti, joka saa paikan tuntumaan kodilta.

 

Toivon, että tulevaisuuden sisustustrendejä leimaisi luonnollisuus ja less is more ajattelutapa. Että kuluttaminen ei olisi itseisarvo vaan tulevaisuuden kodissa uusi ja vanha (peritty, löydetty, kierrätetty), luonnollisuus ja teknologia olisivat sulassa sovussa. Seuraavassa muutamia mun mielestä aikaa kestäviä sisustustrendejä:


Vaaleat valaisimet

Kauneinkin kodin sisustus menee hukkaan ilman valoa ja täällä Pohjolassa, jos missä, tarvitaan kaikki extra apu valaistukseen. Mutta vaikka valaiseminen onkin ykkösominaisuus, voi valaisin olla myös kaunis, valotehon pitäisi olla tarpeen mukaan säädettävissä ja kaikenlainen epäsuoran valon käyttö lisää tunnelmaa.Luonnollisuus

Nahka, puu ja taljat tuovat kotiin lämpöä, jota täydennetään luonnosta kerätyillä materiaaleilla: esim. pyöreillä kivillä, heinillä ja ajopuulla. Hurjimmat (kuten minä) laittavat myös sarvia sisustukseen. Kuvassa Äitienpäivälahjaksi saamani sarvipää.

Oikealla Tiirinkosken taljakuva lainattu Tarinoita talosta blogistaSisustustavaroiden uusi elämä

Vaikka tulevaisuuden sisutuksessa vähemmän on enemmän, niin esim. vanhat ovet tuovat persoonallisuutta peliin ja palvelevat sisustuksessa sängynpäätynä, pöydänkantena tai sellaisenaan olohuoneen katseenvangitsijana, puulaatikot yöpöytinä ja rantaan huuhtoutuneesta ajopuusta syntyy makein hylly ikinä.

Kuva oikealla: Habitare 2014 Aada Sisustus


Mitä sulle tulee mieleen tulevaisuuden sisustustrendeistä? Minkälainen sisustus kestää parhaiten aikaa?

Haastan kolme ihanaa blogia kertomaan asiasta lisää:

Monday to Sunday Home blogin Päivin
Koti kaupungin laidalla Fridan
Tarinoita Talosta blogin KatinMuutkin saatte toki napata haasteen halutessanne mukaan. Jutun kuvat pääosin lainattu. Happy Sunday!

8 kommenttia

 1. Yhden roska on toisen aarre. Kierrätetyt ja tuunatut huonekalut yhdistettynä omiin unelmakalusteisiin miellyttää minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, Outi. Yhdistelemällä erilaisia elementtejä sisustuksessa syntyy kiinnostava kokonaisuus.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Upeita kuvia. Toivon myös samaa tulevaisuudelta, että aarteet kestäisivät aikaa, eikä kuluttamisen kierre olisi jatkuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvat ovat pääosin lainattuja, mutta oli hauska etsiä googlesta kuvia, jotka kuvastavat omaa käsitystäni lähitulevaisuuden suunnasta sisustamisessa ;)

   Poista
 3. Minua jotenkin mietityttää tuo trendi-sana. Se mielestäni sisältää ajatuksen muuttuvista tyyleistä ja on vähän vastakohta aikaa kestävälle sisustukselle. Nämä ns. trendsetterithän juuri etsivät sellaisia uusia ilmiöitä ja juttuja tietyin väliajoin, joihin sitten sovelletaan tarjottavaa tavaraa kuluttajille. Mutta samoilla linjoilla olen siinä, että esim luonnonmateriaalit ja kierrätys + perintöaarteiden yhdistäminen nykyaikaiseen tyyliin saattavat olla kestäviä suuntauksia. Mutta varmasti tulee aina vaihtuvia trendejä ainakin väreissä, jotta ihmiset saataisiin ostamaan uutta ja uutta. Mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeilla jäljillä, Ansku! Mä yritin kaiketi sanoa, että mun mielestä lähitulevaisuuden trendi on luonnollisuus, luonnon värit ja luonnon tuominen sisälle/ sisustukseen (oksat, kivet, heinät, taljat). Ja sit taas noi vaaleat valaisimet ja yleensäkin valaistuksen ymmärtäminen sisustuselementtinä ovat taas niitä aikaa kestäviä osasia siinä. Äh, vaikea selittää...

   Poista
 4. Kiitos, ihanainen tästä... otan haasteen ilomielin vastaan :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★