Sisustus & lifestyle since 2009

Search

TEE SITÄ MITÄ RAKASTAT - UKKO.FI
BLOGIYHTEISTYÖ

Kun opiskelin 2011-2013 sisustusalan ammattitutkinnon, tein tuolloin ammattitaidon kartuttamiseksi jonkin verran suunnittelutehtäviä + työsuorituksia, joista olisi luvassa pientä rahallista korvausta, mutta ensin piti keksiä keino, miten laskuttaa asiakkaita. Ennen opintojen aloittamista olin harrastanut sisustusvinkkausta lähinnä tuttujen ja sukulaisten kanssa esim. parin tunnin lastenhoitoapua tai pellillistä lämmintä pullaa vastaan, mutta kun uutisissa kerrottiin, että tällainen hyvän mielen vaihtokauppakin katsotaan verotettavaksi tuloksi ja sisustajan tutkintotodistuskin komeilisi kohta seinällä, niin piti keksiä jo uskottavuudenkin nimissä jotain muuta. Vaihtoehtoina mietin oman toiminimen perustamista tai liittymistä esim. osuuskuntaan, mutta työssä käyvänä perheenäitinä mä päädyin Ukkoon!


Mikä on Ukko.fi?

UKKO.fi on vuonna 2012 perustetun SLP Group osuuskunnan tarjoama verkkopalvelu. Se on ns. kevytyrittäjyyspalvelu, jonka avulla voi laskuttaa yksityishenkilönä ilman yritystä. Kevytyrittäjyys yhdistää yrittäjyyden ja palkkatyön parhaat puolet. Voit tehdä töitä vapaasti itse valitsemillesi asiakkaillesi, ilman yrittäjän byrokratiaa ja UKKO.fi hoitaa paperityöt puolestasi.

”Kevytyrittäjyys on termi, joka tarkoittaa helpompaa vaihtoehtoa yrittäjyydelle. Kevytyrittäjä on henkilö, joka tekee työtä laskutuspalvelun kautta, ilman byrokratiaa ja kirjanpitovelvollisuutta. Kevytyrittäjä ei siis ole täysipäiväinen yrittäjä, mutta ainakin osa tuloista tulee oman tekemisen myymisestä asiakkaille.”
UKKO.fi palvelun avulla voit esim. testata liikeideasi ennen oman yrityksen perustamista eli tavallaan harjoitella yrittämistä. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista, sivusto toimii hyvin ja asiakaspalvelu auttaa mielellään. Rekisteröityminen vie aikaa vain minuutin ja verokortin voi toimittaa sähköisesti, laskuttamaan pääset halutessasi siis saman tien!

UKKO.fi on hyvä vaihtoehto myös esim. bloggaamisesta kertyvien sivutulojen laskuttamiseen, samoin jos teet satunnaisesti työsuorituksia, joista sinun pitää laskuttaa asiakasta esim. suunnittelet logoja tai teet muita keikkahommia. Bloggareille tutut Google Adsense tulot ovat niin ikään veronalaista tuloa, jotka on ilmoitettava veroilmoituksessa (tai vaihtoehtoisesti voi syöttää Adsenseen UKKO.fi:n yhteystiedot, jolloin he hoitavat verot ja paperityöt puolestasi ja maksavat mainostuloista kertyneen summan pankkitilillesi).


Laskuttaminen on helppoa!

Laskutusta varten ei tarvitse erikseen mitään monimutkaista ohjelmistoa, sillä laskutusohjelma on aina ulottuvillasi, kun kirjaudut sisään palveluun. Missä vaan ja milloin vaan, kunhan vain on nettiyhteys saatavilla eli vaikka kotimatkalla junassa tai messupäivän jälkeen hotellihuoneessa. UKKO.fi verkkopalvelu muodostaa laskun .pdf muotoisena eli se on aina ulkoasultaan siisti ja selkeä ja laskun voi ohjata suoraan asiakkaan sähköpostiin.

UKKO.fi myös arkistoi laskut puolestasi. Helppoa ja kätevää - ja askel lähempänä niin ihanaa paperitonta toimistoa! Mm. tämä ominaisuus houkutteli aikoinaan minutkin palvelun käyttäjäksi.

Liian hyvää ollakseen totta? 

Mitä tämä lysti sitten maksaa? UKKO.fi-laskutuspalvelun palvelumaksu on 5 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta tai minimiveloitus 15 euroa. Minimiveloitusta käytetään, jos laskutuksen arvolisäveroton loppusumma on alle 300 euroa. Palvelumaksu veloitetaan palkanmaksun yhteydessä eikä UKKO.fi peri muita maksuja palvelun käytöstä.

Sivustolta löytyvällä kätevällä palkkalaskurilla voit tarkistaa, paljonko sinulle jää esim. 300 euron työsuorituksen laskuttamisesta vähennysten jälkeen 'käteen' (vähennykset = verot, pidätykset, eläkkeet ja vakuutusmaksut) tai vaihtoehtoisesti, kuinka paljon sinun täytyy itse asiassa laskuttaa saadaksesi 'käteen' tuon 300 eur.


Sally suosittelee!

Tutustu sinäkin UKKO.fi palveluun ja liity mukaan! Rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita palvelun käyttöön.
Postaus on toteutettu yhdessä UKKO.fi verkkopalvelun kanssa. Sally kiittää!

4 kommenttia

 1. Onko tämä siis sama kuin Eezy? Olin samojen asioiden äärellä joku vuosi sitten ja minulle suositeltiin tuota Eezy.fi:tä. Asia silloin jäi sikseen, mutta on nyt uudelleen pyörinyt mielessä niin kun ovat näköjään samantyyliset ainakin niin tarvitsee perehtyäkkin paremmin :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UKKO.fi toimii samaan tapaan kuin Eezy, mutta kyseessä on siis eri yritys.

   Itse en ole tänä vuonna tehnyt ollenkaan laskutettavia töitä mutta viimeksi 2014 käytin palvelua ahkerasti eli omien kokemusteni perusteella voin kyllä suositella Ukkoa lämpimästi ;D

   Poista
 2. En ole vielä käyttänyt mutta joku päivä toivon että tulee käyttöä. Kuhan bloggaaminen vähän vielä kasvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palveluun voi rekisteröityä mukaan, vaikkei vielä tarvitsisi laskuttaa. Siten on myös helpompi tutkia, mitä kaikkia ominaisuuksia se pitää sisällään ja sitten aikanaan vaan toimitat verokorttisi sinne 'palkanmaksua' varten.

   Täytyypä tulla kurkistamaan blogiasi ;D Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★