Sisustus & lifestyle since 2009

Search

SISUSTAJAN MIETTEITÄ VUODELLE 2016


- Pakkasmittari käväisi hurjissa lukemissa -28 ja heitin silloin koko huushollin petivaatteet päiväksi partsille. 

Tänään olikin sitten jo sangen mukava käydä kaupassa, kun pakkasta oli enää -18 eli tuntui miltei kuin kevät olisi tullut. No ei nyt sentään! Salaatit piti peitellä kuin pikkuvauvat ja ottaa auton sisälle etteivät jäädy ;)


Blogin sisustusvuosi 2015 oli sangen ankea, pahoittelut siitä. Nämä vuokraneliöt alkaa jo ahdistaan ja mitään isompia hankintoja ei koko vuonna juurikaan tehty, yhtä lipastoa lukuunottamatta. Helmikuussa Pikkusisko sai synttärilahjaksi pitkään haaveilemansa Fatboyn ja kesän tultua minä ostin muutamat Artwoodin ja Lexingtonin tyynynpäälliset (eihän tyynyjä voi koskaan olla liikaa, eihän?), mutta muuten mentiin aika pitkälti samoilla tavaroilla ja vuoden teemana oli ennemminkin tavaran vähentäminen. Ja jos jotain hankittiin, niin sitten kokemuksia!

Pari huimaa yhteistyökuviota mahtui kuitenkin viime blogivuoteen ja niistä oli ilo kertoa myös täällä blogissa: 
 1. Päivä Hobby Hall studioilla, josta kirjoittelin kesäkuussa. Indiedays blogipäivän leikkimielisen stailauskisan voittajana pääsin kokonaiseksi päiväksi tutustumaan Hobby Hallin studioille Helsinkiin ja sain ammattitaitoisen kuvaustiimin käyttööni. Siitä syntyi huikean kivoja muistoja!
 2. Toinen sydäntä sykähdyttänyt sisustusyhteistyö tarjoutui loppuvuodesta, kun IKEA kutsui minut tekemään joulukattauksen Tampereen tavarataloon. Päivä oli sangen ikimuistoinen ja kattaus olisi sopinut sellaisenaan suoraan meidän kotiimme. Moni stailauksessa käyttämistäni tuotteista löytyy nimittäin myös meiltä (olkkarin matto, punotut tabletit, taljat, lautaset, lasit, aterimet ym).
Sisustus Zinna, Kokkola

Sisustustalo Zoom Design, Vääksy
Kesälomareissuilla pääsin pöyhimään tyynyjä myös lempisisustusliikkeissäni eli Zoom Designissa Vääksyssä ja Zinnassa Kokkolassa. Myös Habitare ja asuntomessut tuli koluttua, nyt jo viidennen kerran perätysten ja lempisisustuskauppojen listalle lisään tänä vuonna Tiirinkosken Tehtaan sekä Suvimarja Lifestyle Puodin.

- Tavarat ei oo koskaan yksistään tehneet mua onnelliseksi, vaikka shoppailu ihan kivaa onkin. Myönnän kyllä omistavani juttuja, joista en ihan heti luovu, ja ihastuksen huokauksia kuultiin edellämainituissa sisustuskaupoissakin, mutta te ihanat ihmiset ja kivat kohtaamiset ovat tämän bloggaamisen suola! 

Yli metrin kokoinen peltitähti on olkkarimme kruunu enkä siitä ihan hevillä luovu!- Tänä vuonna 2016 jatketaan samaan malliin eli aion olla yhtä aktiivinen ja osallistuva, nappaa siis rohkeasti hihasta, kun osutaan samoille mestoille. 

Sisustusrintamalla yritän tarjoilla jatkossakin omannäköistä ja varmaa tyyliä, mutta monipuolisesti ja kiinnostavasti. Aion myös tehdä kaikkeni sen eteen, että tuo olkkarin nurkassa tyhjänpanttina seisova upea kattokruunumme pääsee vihdoin arvoiselleen paikalle uuden kodin kattoon. Elämä on ollut nyt "pausella" liian pitkään ja omat unelmat ja haaveet sullottuna jonnekin pimeään nurkkaan. 

Aika moni teistä on kysellyt, mitä rakentamishankkeellemme kuuluu. Raotan nyt hieman salaisuuden verhoa kertomalla, että aika alkutekijöissään ollaan vielä, mutta niin pitkällä kuitenkin, että heti kun saan töitä, niin tontilla alkaa tapahtua. Lainalupaus on siis jo olemassa ja kaksi kilpailevaa tarjousta talotoimittajiltakin, kolmatta parhaillaan odottelemme, jotta voimme tehdä päätöksiä. 


Vertailtuamme viime syksynä eri pankkien lainatarjouksia sekä muita palveluita päätimme vaihtaa pankkia. Sähköyhtiö meni niinikään vaihtoon ja vakuutusyhtiövertailu on parhaillaan käynnissä. Se mikä yllätti eniten on, että 15 vuoden pankkisuhteella ja aiemmalla moitteettomalla lainahistorialla ei ole tänä päivänä yhtään mitään merkitystä lainaneuvotteluissa eli pankin vaihto on tehty asiakkaalle todella helpoksi. Tosin lainannosto ei ollut ainoa valintakriteerimme, sillä tyytymättömyyttä oli muutakin. Parasta on kuitenkin, että siirtämällä talletukset täysin suomalaiseen pankkiin voimme nyt omalta osaltamme olla tukemassa suomalaisen työn kasvua ja saada sitä kautta Suomi nousuun! Niinpä on luontevaa, että suomalainen työ, tuotteet, periksiantamattomuus ja sisu tulevat nousemaan vahvasti esiin tänä vuonna myös täällä blogissa. 

- Kirpsakkaa viikonloppua ihanat! 

8 kommenttia

 1. Tsemppiä uuteen vuoteen! Toivottavasti lykästää ja löydät pian töitä, niin pääsette rakennus- ja sisustuspuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä, sitä aina tarvitaan! Ihanaa alkanutta vuotta sullekin Marjo! ♥

   Poista
 2. Tsemppiä vuoteen 2016 <3

  VastaaPoista
 3. Fiksuja ajatuksia. Just tänäänkampaajan kanssa oli puhe kotimaisuudesta. Kun Marimekon kulhossa oli Made in Thailand-lappu ja joululahjajuustokorin juustot oli pettymyksekseni ulkolaisia, vain pakattu Suomessa. Voi kun kaikki ymmärtäisi sen, että ne rahat, jotka panostamme kotimaisiin tuotteisiin, kertautuu meille vielä ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Ja mä toivon kans, että ihmiset ymmärtäisi tukea pienyrittäjyyttä ja valita heidän tuotteitaan suurten monikansallisten yhtiöiden sijaan. Silloin raha jää taatusti kotimaahamme ja yrittäjällä on mahdollisuus työllistää itsensä- ja tarjota hyvässä lykyssä työtä ja toimeentuloa myös muille.

   Ihanaa uutta vuotta! ♥

   Poista
 4. Hyviä uudenvuoden aloituksia omassa elämässä <3

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★