Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KEITTIÖTOIVEITA


- Kiitos teille ihanat linkeistä blogeihinne!

Niitä on tullut tosi paljon ja yritän ehtiä tutustumaan kaikkiin nyt viikonlopun aikana, ja lisääkin ehtii vielä linkittää. Pari pellillistä pizzaa on paistettu ja muksut haettu harrastuksista, joten viikonloppu voi alkaa.

Meidän tämän hetkiseen pikkukeittiöömme mahtuu just ja just pieni pöytä tuoleineen ja joo, jouluverhotkin on vielä ikkunassa. Odotan niin sitä päivää, että saan pistää tämän pöytäryhmän kiertoon ja pääsen kokkailemaan itse suunnittelemassani keittiössä. Mutta siihen on vielä jokusen aikaa. Siihen asti tämä on meidän arjen keskiömme, mutta viikonloppuisin syömme usein olkkarin ison ruokapöydän ääressä.Keittiösuunnittelussa on muutamia keskeisiä teemoja, jotka kannattaa ottaa huomioon: 
 1. Tilasuunnittelun toiminnallisuus eli keittiön "tehokolmio": kylmäsäilytyksen + vesipisteen + lieden tulisi muodostaa kolmio, älä tee kompromisseja käytännöllisyyden kanssa.
 2. Tarkoituksenmukaiset pintamateriaalit (esim. ihanat kiiltävät kaapinovet aiheuttavat heijastumia ja niissä näkyvät sormenjäljet helposti, joten kannattaa miettiä etukäteen oletko valmis pyyhkimään niitä ahkerasti, samoin esim. aito puutaso vaatii öljyämistä muutaman kerran vuodessa)
 3. Kaapistojen ja säilytystilojen mitoitus + tarve esim. laattojen koko ja keittiöergonomia (kurottelu ja kumartelu minimiin!)
 4. Kodinkoneet, valaistus, LVI ja irtokalusteet. Kodinkoneet tulisi valita jo ennen kalustesuunnittelua ja muistaa huomioida kodinkoneiden + kaappien aukeamissuunnat, pistorasioiden paikat, viemärit, vedeneristykset, valaisinpisteet ja myös se että näkyykö keittiö esim. olkkariin.
 5. Tyyli, laatu ja esteettiset arvot tulevat vasta viidentenä! Vaikka haluaisit kaikkea ihanaa,  niin poimi unelmistasi ne, jotka sopivat sinun perheesi tarpeisiin, budjettiin ja talon tyyliin.

Näistä kirjoitinkin jo aiemmin yhdessä TOP10 googletetuimmassa postauksessani täällä. Tuolloin sisustusopintojeni aikaan teimme myös pari keittiösuunnittelutehtävää ja viime viikolla makkareita vaihtaessamme ne tulivat yllättäen vastaan. 


Yllätyin, että aika vähän omat keittiötoiveeni ovat kolmessa vuodessa muuttuneet, sillä edelleen mun unelmakeittiöni on valkoinen ja siinä on iso saareke. Musta kivitaso ei sen sijaan ole enää ehdoton must,  kuten ei ruokakomerokaan, vaikka siellä voisi kätevästi säilyttää kauppakoria, tyhjiä pulloja, talouspaperia ja keräyspaperia. Ja luulen, että voisin myös hyvin elää sen asian kanssa, ettei keittiön lavuaari olisikaan ikkunan edessä ;) 

- Leppoisaa viikonloppua! Olisi kiva kuulla, minkälainen on sun unelmakeittiösi?

16 kommenttia

 1. Mun unelmakeittiö on hyvin pitkälle sellainen millainen se on just nyt, tosin haluan seuraavaan taloon sen komeron, jossa säilytän kaiken pulloista jauhoihin.Kaapit kahdessa tasossa on niin hyvä idea, että siitä en hevillä luovu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä onkin ihana keittiö Suvi! Tykkäisin just tuollaisesta keittiöstä, joka yhdistyy saumattomasti olohuoneeseen ja yksi pitkä seinä kätkee sisäänsä kaiken tarpeellisen.

   Mukavaa reissua! Nauttikaa!

   Poista
 2. Oih, ruokakomero olis aivan ihana, mutta ei varmaan kvin kustannustehokasta rakentamisen kannalta. Meillä on niin hassun mallinen keittiö, ettei paljon muutos mahdollisuuksia ole. Suurin ongelma on leivinuuni, joka on sijoitettu kylmäkoneita vastapäätä!!! Ja luonnollisesti sähköuuni on jääkaapin vieressä :(

  Hyviä pointheja olit tuohon kerännyt. Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokakomerolle jää sopiva tilavaraus esim. jos yläkerran portaat sijaitsevat keittiön vieressä. Näitä asioita pyörittelen parhaillaan, kun tulevan talomme pohjaa vielä hiotaan paperilla ;D Teidän leivinuuni kuulostaa aika ihanalta.. Teetkö siinä usein ruokaa, leipää tms?

   Poista
  2. Ruokaa tulee jonkun verran tehtyä, varsinkin nyt kun olen kotona. Karjalanpiirakat paistan ehdottomasti leivinuunissa, muita sittem satunnaisesti.

   Portaiden alla olisikin tosiaan oiva paikka ruokakomerolle. Meillä portaiden alustaa ei voi tuohon käyttöön oikein valjastaa, mutta varastokoppia olemme sinne suunnitelleet. Juuri nyt olisi kiva, kun sinne saisi esim. luistimet.

   Poista
 3. Kuullostaa hyvältä nuo vinkkisi. Meillä on periaatteessa ihan toimiva keittiö, mutta tavaraa vaan taitaa olla liikaa... Ja keittiön kaapin ovet kyllä vaihtaisin ja taitaisin vaihtaa runkojenkin värin, aikanaan kun ehdottomasti en halunnut valkoisia runkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, mistä sitä kippoa ja kuppia kertyykin ;DD Kaapinovien vaihto on onneksi aika helppo ja yleinen keittiön facelift. Sillä saa jo paljon muutosta aikaan. Sitten on tämä ihmejuttu DC-FIX jota monet ovat kokeilleet keittiössä. Ootko kuullut siitä?

   Poista
 4. Meidän rakentaman talon keittiö on tarkkaan suunniteltu and I love it! Tarkoituksena oli, että siellä voi kokkailla ja leipoa kolmen lapsen kera, ja se kyllä onnistuu. (Kunhan sais noi tavararöykkiöt muualle...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin täydelliseltä Marja! ♥ Suunnittelu on keittiön toiminnallisuuden kannalta tärkein vaihe ja vesipisteiden ja hellan sijoittelu kannattaa miettiä tarkkaan. Laskutasoa ei voi koskaan olla liikaa, mutta harmillisesti nekin vähäiset metrit tuppaa kertymään täyteen kaikkea mahdollista.. Siks mä haaveilen saarekkeesta, jos se vaikka pysyisi paremmin siistinä ;D

   Poista
 5. Hyviä keittiövinkkejä tosiaankin. Teillä on muuten ihana keittiön kattolamppu. Mulla pistää näköjään silmään nyt kaikki lamput :D Mukavaa viikonloppua! Ja kiitos edellisestä postauksesta, löytyi kivoja uusia tuttavuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä etsin edellisen kotimme keittiöön pitkään sopivaa ruokapöydän valaisinta ja sit löysin tän Roomlightin 'Kennedy' kattovalaisimen Askosta. Kirjoittelin siitä aiemmin blogissa täällä:

   http://countrysally.blogspot.fi/2013/11/valaisin-country-tyyliin.html

   Kokoan edellisen postauksen uusista blogituttavuuksista vielä ihan oman postauksen tämän kuun lopulla. Aivan ihania uusia blogeja on nyt munkin lukulistalla ;DD Hyvä tytöt!

   Happy Sunday!

   Poista
  2. Okei, kävin kurkkimassa lamppupostauksen. Kiitti! Hyvä me :D

   Poista
 6. Voi kun saisikin suunnitella oman keittiön. Monesti olen leikitellyt ideoilla, mutta tullut aina siihen lopputulokseen, että palkkaisin ammattilaisen apuun. Nämä ovat tietenkin vain haaveita, jotka tuskin koskaan toteutuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ymmärrän kyllä. Ammattilainen säästää pitkän pennin, kun vaan osaa hommansa. Mutta ajatuksella itse suunnittelemasta keittiöstä on kiva leikitellä, sillä kyllä äidit perheensä tuntee ja tietävät ainakin, mitkä ratkaisut eivät oikein toimi nykyisellään. ♥

   Poista
 7. Meidän rakenteilla olevan keittiö on mun unelma siinä mielessä että tiskiallas on ikkunan edessä janyläkaappeja ei sen täällä ole. Olen tinkinyt toiminnalisuudesta esteettisyyden kustannuksella mutta se on valinta jonka kanssa elämme ja olen tosi onnellinen että monen vuoden jälkeen haaveeni omasta talosta vihdoin toteutuu. Toivon että saat unelmiesi keittiön ja että se on juuri sellainen kuin haluat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän toi yläkaapittomuus oo ollenkaan huono valinta! Eikä keittiön toiminnallisuus siinä kärsi, sillä ergonomisestihan se on jopa tosi järkevää (kumartelu ja kurkottelu minimiin) ja tuleehan siitä tosi kaunis!

   Mä haaveilen kans sellaisesta taikakaapista, joka kätkisi sisäänsä leipäkorin, paahtimen, leikkuulaudan, murut ym. eikä ne näkyisi muutoin kuin silloin kun haluaa käyttää niitä.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★