Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KUINKA MEISTÄ TULI KANNUSTALO RAKENTAJAPERHE?

"Lämmin tuuli leyhyttää hiuksia ja tunnen auringon kuumana kasvoillani. Riisun stetsonin, nuuhkaisen terassin maljakossa olevaa kukkaa ja kaadan kannusta kylmää lemonadea lasiin. Suuri terassi tarjoaa suojaa paahteelta ja kuistin keinuun istuessani näen lasten kirmaavan ilta-auringon kultaamalla puuvillapellolla.."


Kaupallinen yhteistyö: KANNUSTALO

Pala Amerikkaa, pala Pohjanmaata - Meidän talotarinamme


Alun katkelma on suora printtaus mun mielestä. Kun suljen silmät ja ajattelen kotia, näen mielessäni valkoisen talon kylpevän ilta-auringossa, puuvillaplantaasin jatkuvan silmän kantamattomiin ja korvissa soi lasten iloinen nauru. Nimitän sitä tunnetta sanoilla WARM COUNTRY WELCOME ja siemailen siitä voimaa. "Koti on siellä, missä sydän on." Liekö sitten flashback entisestä elämästä vai kokonaan mielikuvituksen tuottamaa, mutta ajatuksena se on ollut mulle jo parikymmentä vuotta turvapaikka, ihan niinkuin rakkaus, perhe ja ystävyyskin.

2005 rakensimme ensimmäisen talomme Pohjanmaalle. Lapset olivat kaikki pieniä ja Pikkusisko vasta pilkkeenä isän silmäkulmassa. Moni varmasti ajatteli silloin, että yhtälö on mahdoton, mutta me uskoimme unelmaamme omasta kodista ja siihen, että rakkaus kestää rakentamisenkin. Ja kestihän se. Unelmamme ei ihan silloin ylettynyt Kannustaloon, sillä olin kotiäiti ja opiskelin 2005-08, mutta monissa Kannustalo-esittelyissä käytyämme puhuimme aina, että jos joskus vielä toisen talon rakennamme, niin se on sitten Kannustalo.

2011 talomme sai uudet onnelliset omistajat ja elämä vei meidän Pirkanmaalle. Uusi työ, sisustusalan opiskelu ja uusi maantieteellinen sijainti. Muutoksen keskellä lapset olivat onnellisia, pärjäsivät koulussa ja saivat uusia ystäviä. Niinpä me vanhemmat halusimme kasvattaa perheelle juuret tänne Hämeen sydämeen. 

- Ja halusimme tuoda mukanamme palan Pohjanmaata!Kannustalo Venla, Kokkolan asuntomessut 2011


- "Jos aikoo saavuttaa elämässään jotakin suurta, niin rohkeutta koetellaan monta kertaa."

2012 olimme ensimmäisen kerran yhteydessä Kannustalo edustaja Harri Haikolaan Tampereella. Edellisenä vuonna Kokkolan asuntomessuilla oli esitelty muuttovalmis Venla, johon ihastuimme, sillä sen julkisivussa oli jotakin samaa tuttua kuin tuossa mun talounelmassa. Mutta tontti puuttui vielä ja kohta miehen työpaikan yt:t iskivät kapulat rattaisiin. Kiertelimme silti ahkerasti asuntomessut ja Tampereen seudun Kannustalo-esittelyt ja pidimme hengissä ajatusta rakentamisesta.

2013 valmistuin haaveammattiini sisustussuunnittelijaksi ja toukokuu 2014 toi viimein valoa tunnelin päähän, kun saimme kotikaupunkimme tonttiarvonnassa tontin! Puoli vuotta sitä iloa sitten kestikin, kunnes oli mun vuoro joutua töissä yt:n hampaisiin. Mutta elämä on jo kauan sitten opettanut, että jos aikoo saavuttaa jotakin suurta, niin rohkeutta koetellaan monta kertaa. Niin nytkin. Käytin "välivuoden" hyödyksi talon ennakkosuunnitteluun eli jokainen nurkka on mietitty vastaamaan juuri meidän perheemme tarpeita. Rakentaminen on suuri projekti, jossa huolellisella suunnittelulla on mahdollisuus tehdä konkreettisia säästöjä.

2016 huhtikuussa teimme edustaja Haikolan kanssa Kannustalo-kaupat. Sitä edelsi tarkkaan harkittu vertailu viiden eri talotoimittajan kanssa, sillä halusimme olla varmoja siitä, että Kannustalo on oikea valinta. Meille tulee räätälöity Kannustalo, jonka pohja on lähtöisin minun kynästäni ja olemme tosi tyytyväisiä valintaamme. Asiointi Kannustalon kanssa on sujunut hienosti ja talopaketti toimitetaan viikolla 28.

"Jalat maassa, pää pilvissä"


Ammattilaisen valinnat


Sisustusalan ammattilaisena minulle on tärkeää, miten talo sijoittuu eri ilmansuuntiin nähden tontille eli kuinka valo pääsee kulkemaan talon läpi. Haluan aloittaa aamun yhdessä auringon kanssa ja nauttia sen viime säteistä pitkälle iltaan. Sen vuoksi keittiömme sijoittuu aamuauringon puolelle ja oleskelutilat ilta-aurinkoon. Amerikkalaista tyyliä talon ulkonäköön tuovat lyhennetyt räystäät ja suuri etuterassi. Julkisivu on tärkeä, jotta koti seisoo ylväänä ja kutsuvana vastaanottamassa maailmalta palaavan, samoin suuret ikkunat, joista valo voi tulvia vapaasti sisään. Koko talon levyinen terassi ja sen päällä suuri parveke antavat talollemme omaleimaisen ilmeen ja tuovat käytännöllisyydellään suojaa sateelta ja paahteelta.

- Terassin seinässä on jo tähden paikkakin valmiina. Näetkö sinä sen?
Talo Tähtikallio 


"Dream big - and always reach for the stars."

Taloprojektimme työnimeksi tuli lopulta Tähtikallio. Kiitos kaikille nimiehdotuksia lähettäneille hienoista vaihtoehdoista! Kaikki mut tuntevat tietää, että alkuosa tulee rakkaudestani viisisakaraiseen tähteen ja se tarina juontaa juurensa kauas, jo vaihto-oppilasvuoteeni 1988 Amerikassa. Tähti on paitsi kaunis, mutta myös jokapäiväinen muistutus siitä, että mikään ei ole mahdotonta. Ahkeralla työllä ja itseensä uskomalla voi nimittäin suuretkin unelmat toteutua! 

Kallio tulee sanasta 'the rock', kallioperä, joka on maiseman perusta. Kestävälle perustalle on hyvä rakentaa, niin avioliitto, ystävyys kuin oma kotikin. Sanassa on myös meininkiä, rokkia! Ja tiedättekö, kun kaivinkone toukokuussa kuori ekat kauhalliset metsämaata sivuun tontiltamme, sen alta paljastui sileä vaalea kallio, joka oli uinunut siinä tuhansia vuosia piilossa varpujen alla. Se sinetöi ajatuksemme kodista elämän peruspilarina - ja tästä talonpaikasta, jonka kohtalo on meille osoittanut.

Tähtikallio


"Me rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti teemme kuitenkin koteja" sanoo Kannustalon Mika Uusimäki. 

- Mun mielestä siihen lauseeseen kiteytyy kaikki!Lähimmän KANNUSTALO myyjän löydät tästä linkistä.

Talomme rakennusvaiheita voit seurata tästä eteenpäin tägillä "tähtikallio".

25 kommenttia

 1. Onnea hyvästä valinnasta. Oma talomme on unelmiemme täyttymys - sitä toivon kaikille ketkä tähän ruljanssiin lähtevät. Onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi. Ja oikein paljon ONNEA uuteen kotiin!

   Poista
 2. Ihanaa, että vihdoin pääsitte tähän touhuun kiinni. Niin onnellinen teitin puolesta <3

  VastaaPoista
 3. Onnea hankkeeseen! Tähtikallio kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kaikella on tarinansa. Tämä on meidän tarinamme.

   Poista
 4. Onnea <3 Meillä on räätälöity Rauhala ja ihanampaa Kotia en voisi kuvitella. Koska kyseessä on meidän ensimmäinen oma talomme, tekisin pohjaan nyt joitakin muutoksia, mutta kaikenkaikkiaan olemme tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana. Rauhalan vivahteita löytyy meidänkin talomallistamme ja vähän Long Islandia..

   Se on luonnollista, että asumisen aikana tulee mieleen juttuja, jotka tekisi nyt toisin. Siksi tietyt perusvalinnat on tärkeä miettiä huolella (esim. lämmitysmuoto, pohjaratkaisu, ilmansuunnat ym). Pintoja voi muuttaa, samoin kodinkoneet, altaat ja hanat on suht helppo päivittää :)

   Poista
 5. Ihana tarina taloprojektin takana! Kiitos että jaoit sen. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi. Viisi vuotta vuokralla on ollut pitkä, mutta opettavainen kaiken kaikkiaan. Ajatus omasta kodista on silti pysynyt hyvin pitkälle samana - ja olenkin sanonut kaikille, että tässä talossa en aio ujostella missään. Eli rohkeus sisustaa saa näkyä - vaikka kaikki olisikin sitten valkoista! ;DD

   Poista
 6. Paljon onnea ja voimia taloprojektiin, teille tulee kaunis koti :-)

  VastaaPoista
 7. Ihana lukea projektin taustoja ja omia mietteitäsi ja kyllähän tuolta terassin seinältä erottuu selvästi tähden paikka <3 Aivan ihana koti tulossa teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kyllä me ollaan mielessämme jo asuttu tässä kodissa pitkään. Niin monta asiaa konkretisoituu nyt tämän taloprojektin myötä.

   Poista
 8. Tähden paikka bongattu! Ihanaa oli lukea taloprojektin tarinaa :)

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus. Ihana talo tulee teille.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä Kannustalo on meidän monen vuoden täyttymys!

   Poista
 10. Kiva lukea talon tarina ihan alusta saakka - ja tsemppiä projektiin, tätä on jännä seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä ja tervetuloa mukaan seuraamaan Kannustalomme tarinaa!

   Poista
 11. Kiva tämä teidän tarina, innolla seuraan teidän upean talon etenemistä :))

  VastaaPoista
 12. Kyllä se tähden paikka siellä on ihan selvästi. Ihanan itsevarmasti kirjoitit! Voimia ja onnea projektiinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Molempia tarvitaan (voimia ja onnea)!! Säkin bongasit tähden.. Jee!

   Luottamuksemme Kannustaloon on 100% ja tiedämme, että olemme tehneet hyvän valinnan. Kun opiskelin sisustusalaa 2011-13 päätin, että tulevassa talossamme en sitten ujostele. Sillä tarkoitan, että teen rohkeasti nyt ne asiat, jotka jäivät ekassa talossa toteuttamatta/ harmittamaan eli tämä talo saa olla asujiensa näköinen. Siksi esim. tämän tontin löytäminen oli huippujuttu, kun saa rakentaa täyden 2-krs talon. Luotan itseeni, että osaan tehdä valintoja, jotka ovat taattua "Sally -tyyliä" ;DD

   Poista
 13. Voi miten ihana juttu! Aivan unelmatalo teille tulossa.
  Onnea rakennuspuuhiin, seuraan innolla!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★