Sisustus & lifestyle since 2009

Search

FRIENDS & ROSES


- Tampereella on kaunis ruusutarha Pyhäjärven rannassa Hatanpäällä. 

Alueella sijaitsee myös Hatanpään kartano, joka on rakennettu 1800-luvulla. Kartanopuistossa on upeita 200 vuotta vanhoja jalopuita (komeita tammia, lehmuksia ja vaahteroita), suurin koskaan näkemäni omenapuu, kauniita vanhoja piharakennuksia ja ihana ulkoilualue nurmineen aivan järven rannassa.


- Arboretum tarkoittaa puulajipuistoa, mutta ruusutarhaa me tänne aina tulemme tyttöjen kanssa katsomaan!

Hatanpäänpuiston ruusutarha rakennettiin vuosina 1971-73 Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolelle entisen hedelmätarhan paikalle. Vanhoilta ajoilta on jäljellä vielä muutama omenapuu. Ruusutarha rajautuu länsipuolella osittain 1700-luvulta peräisin olevaan kartanopuistoon, jonka vanhat jykevät puut suojaavat ruusuja Pyhäjärveltä puhaltavilta tuulilta.


- Ruusutarhassa kukkii kaikkiaan lähes 200 eri ruusulajiketta! 


- Vietimme täällä kesän viimeisiä hetkiä hyvän ystäväni kanssa ja otimme tytöt (ja onneksi myös sateenvarjot) mukaan piknikille. Ei me oltu sokerista, mutta jylhä sadekuuro yritti kyllä tulla kuokkavieraaksi!

Pidimme sadetta suuren tammen alla, nautimme hetkestä ja käyskentelimme sateen lakattua puistossa. Vesipisarat kimaltelivat ruusujen terälehdillä kilpaa Pyhäjärven välkkeen kanssa ja mikä tuoksu ilmassa olikaan sateen jälkeen! 


- Upea paikka! Ja sateen jälkeen paistaa aina aurinko!

Luonto lumoaa ja 10-vuotias oli Hatanpään puistossa niin haltioissaan, että juoksi joka paikkaan. Jälleen kerran tuli todettua, ettei tavarat tee ketään onnelliseksi vaan kokemukset. Ystävyys, yhdessä tekeminen ja yhdessä eteenpäin katsominen. Pitää uskaltaa elää eikä antaa pelolle valtaa, niin vaikealta kuin se joskus tuntuukin. 

Vesipisarat kimmelsivät ruusujen terälehdillä kuin kyyneleet ja saivat liikuttumaan. Meillä on paljon kaunista ympärillämme, yritetään nähdä ne hyvät asiat. Kiitos vielä Jonna & Nea. ♥ Ensi kerralla uusiksi! "Friends make the world beautiful."


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★