Sisustus & lifestyle since 2009

Search

2017 MEMORIES - ONNISTUMISET & PETTYMYKSETIhana Marjukka Fab Forty Something blogista summasi vuoden 2017 kivalla postauksella ja minä aion tehdä nyt samoin. Toivottavasti sulla on hetki aikaa, sillä kysymyksiä oli sangen monta.


1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, jota et ole koskaan tehnyt?

Vuonna 2017 rakennettiin taloa koko pitkä talvi ja kevät (ja osin vielä kesälläkin) eli raksalla on tullut tehtyä paljon kaikenlaisia hommia ja välillä tuli ylitettyä itsensä niin jaksamisessa, kekseliäisyydessä kuin onnistumisissakin. Stailasin ja kuvasin myös vanhempieni omakotitalon myyntiin, Ava oli meillä ekaa kertaa yksin yöhoidossa, perehdyin gluteenittoman ruuanlaiton saloihin, käytin kansalaisvelvollisuuteni ja ilmoitin poliisille edelläni ajavasta humalaisesta autoilijasta, sekä vietettiin ihana kylpyläviikonloppu miehen kanssa ilman lapsia.2. Oletko kyennyt pitämään uuten vuotena tekemäsi lupaukset?

Meillä ei yleensä ole tapana tehdä Uuden Vuoden lupauksia. Toki toivomme aina uudelle vuodelle mieluisia asioita ja yritämme jatkuvasti olla parempia versioita itsestämme. ⭑ Tänä vuonna 2017 tavoitteena taisi olla saada talo valmiiksi ja sen suhteen onnistuttiin.


Keittiön corian taso


3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?

Blogin kautta olen saanut tavata vuonna 2017 aivan ihania ihmisiä. Kiitos kaikista niistä kohtaamisista! Olemme saaneet tutustua myös pariin uuteen kivaan perheeseen, jotka aloittelevat rakentamista meidän naapurustoomme. Myös työjuttujen ja lasten harrastusten kautta on tullut solmittua uusia suhteita ja tänä vuonna LinkedIn verkostokin on laajentunut mukavasti.


4. Menetitkö ketään läheistäsi?

Tähän voin onnekseni vastata, että en. Meillä on aika pieni suku ja muutamia sairastumisia lukuunottamatta kaikki on onneksi hyvin.


5. Missä maissa vierailit?

Ollaan oltu kyllä ihan kotihiiriä, mutta Ruotsin risteilyllä sentään käytiin muksujen kanssa (kai sekin lasketaan)! Tanskan matkasta haaveilen kyllä jälleen, viimeksi oltiin kesällä 2013 siellä automatkalla lasten kanssa, samoin olisi ihanaa, jos pääsisi käymään jossain lämpimässä.6. Mitä sellaista toivoit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Pettymyksiä tulee matkan varrella jokaiselle eikä kaikkea voi millään saada, vaikka kuinka yrittää, mutta päällimmäisenä harmittaa varmaan se, ettei sopivaa työtä löytynyt. Tosin nyt on taas verkot viritetty eli never say never..


7. Mikä päivämäärä tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta vuodesta?

Kyllä se on tuo maaginen 30.6.2017 jolloin rakennustarkastaja myönsi meille muuttoluvan uuteen kotiin! Ihan uskomaton fiilis! Talo Tähtikallio oli monta vuotta vain paperilla, mutta kun taivaankappaleiden asennot ja työjutut ja muut olivat vihdoin oikeassa järjestyksessä, niin päästiin toteuttamaan meidän vuosien haave!


8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneena vuonna?

Lyhyestä virsi kaunis, mutta se on juurikin se, että päästiin muuttamaan omaan kotiin. ♥ 9. Mikä oli suurin pettymyksesi?

Varmaankin se, kun mun työt loppui keväällä. Mutta se oli aika lailla hetken harmitus ja jäi pian uuden talon valmistumisen jalkoihin. Tässä iässä työhön liittyvät toiveet ovat myös aika lailla erilaisia kuin parikymppisenä ja työn sisällöllä on vaakakupissa iso merkitys. En ole koskaan ollut ronkeli töiden suhteen eli olen aina ottanut vastaan työtä, kun sitä on tarjottu. Mutta kyllä jos oikein rupeaa miettimään, mitä työltään haluaa, niin ei musta ainakaan ole kiva tehdä vuodesta toiseen määräaikaisia työtehtäviä ja olla joka paikassa vaan jonkun sijainen + suunnitella oma elämänsä puoleksi vuodeksi kerrallaan. Tässä iässä toivoo jo mieluummin jonkinlaista pysyvyyttä ja on valmis tekemään myös paljon sen eteen. 


10. Sairastitko tai loukkaannuitko?

*kop kop* koputtaa puuta. Paria flunssaa lukuunottamatta olen saanut olla terve. Toki rakkoja, hiertymiä ja mustelmia tuli raksalla, mutta ne olivat kaikki onneksi vaan pintanaarmuja. Vanhuus ei kuitenkaan tule yksin eli kaikesta ei palaudu enää niinkuin ennen ja poskihampaan juurihoitokin on tullut tänä vuonna tutuksi (pelkäsin sitä etukäteen ja ihan turhaan).


11. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Menemättä sen tarkemmin yksityiskohtiin vastaan, että henkilökohtaisessa elämässä nämä tyypit tietävät kyllä itse, keitä tarkoitan. 


12. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Suurin osa on tietenkin säästössä, mutta kulutetut rahat on pääasiassa menneet kodin sisustamiseen, laskuihin ja lasten harrastuksiin. Aika maltillisesti ollaan hankittu tavaraa uuteen kotiin, kun tuntuu, että meillä on jo kaikkea ihan riittävästi ennestään, mutta tottakai joitakin huonekaluja ja valaisimia on täytynyt ostaa. Täydellinen eteisen matto on vielä etsinnässä, muuten alkaa hankinnat olla siltä osin tehty. On ihanaa, kun on vihdoin koti, jonka ulkonäkö ja meidän sisustus mätsää.


13. Mikä oli paras ostoksesi?

Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että se on tuo 10 vuotta haaveilemani kirjahylly uuteen olkkariin. Iloitsen siitä kovin! ♥14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Kyllä talon rakentaminen ja uuden kodin sisustaminen ovat vieneet minut tyystin mennessään eli elän ja hengitän tämän talon tahtiin. Rakastan suunnittelua, käsillä tekemistä ja valmiin työn näkemistä.  Monenlaiset timpurin vehkeet on tulleet myös raksavuoden aikana tutuiksi enkä pelkää tarttua haasteisiin. Ihminen oppii yllättäviä asioita, kun vain haluaa. Meidän kaikkien asumisunelmat ovat erilaisia ja on jännä huomata, miten sitä huomaa välillä haaveilevansa jo kolmannesta talosta...


15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta vuodesta?

Raksalla ja autossa tykkäsin kuunnella Play-radiota (jota mies kutsui kauniisti jumputukseksi), mutta kanava lopetettiin harmittavasti nyt loppuvuodesta. Jos yksi yksittäinen biisi pitää valita, niin olkoon se sitten JVG Hehkuu. Se on vaan niin paras!


16. Viime vuoteen verrattuna, oletko...

Onnellisempi vai onnettomampi? No tottakai onnellisempi, kun päästiin vihdoin muuttamaan uuteen kotiin ja palaset loksahtivat siltä osin paikoilleen. Oma koti on sellainen turvasatama, jonne on mukava palata perheen kanssa maailmalta.

Laihempi vai lihavampi? Olen laiska käymään puntarilla, sillä farkut kyllä kertoo, jos jostain puristaa. Toki raksa-aikana tuli vedettyä keskivertoa enemmän lihapiirakkaa ja nakkeja, mutta ryhtiliike on suht helppo ottaa. Tervetuloa uusi vuosi ja uusi elämä!

Rikkaampi vai köyhempi? Rahapussi on kevyempi kuin vuosi sitten tähän aikaan, mutta kokemuksilla mitattuna olen moninkertaisesti rikkaampi!
17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

No rakentajalla ei tunnetusti ole vapaa-ajan ongelmia (kun ei ole sitä vapaa-aikaa)! Toivon kuitenkin, että oltaisiin ehkä maltettu ottaa hieman enemmän omaa aikaa, nukkua enemmän, syödä terveellisemmin (lähiruokaa ja luomua) ja käydä useammin vaikka kävelyllä. Liikunta on tänä vuonna ollut pääasiassa hyötyliikuntaa eli kiipeilyä, roikkumista, kantamista, maalaamista,  tapetointia, sahaamista ja naulaamista. Mutta monipuolisesti kaikkea ja voimien loppuessa on raksalla joutunut ottamaan kekseliäisyyden sekä sen kuuluisan suomalaisen sisun käyttöön.


18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Haaskannut aikaani turhanpäiväisten pa**anjauhajien kanssa. Jotkut ihmiset ei vaan koskaan opi! Toinen, mikä mua ärsyttää, on ihmiset, joita joutuu aina odottamaan. Minusta on kohteliasta saapua sovittuun tapaamiseen silloin, kun sen aika on, ja sen merkitystä olen yrittänyt tänä vuonna opettaa myös lapsille.


19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Juhannusviikonloppuna vietiin pakettiautolla jo ekoja muuttotavaroita uuteen kotiin, grillattiin hodareita ja paistettiin grillitikuissa vaahtokarkkeja omassa pihassa. Joulua vietettiin uudessa kodissa kiireettömästi perheen kesken ja aika ihana Joulu se olikin.


20. Rakastuitko vuoden aikana?

Jo vain! Mulla on ihana mies ja perhe, joka pitää yhtä, no matter what. ♥ Ne saa mut nauramaan, kun maailma murjoo ja auttaa aina, kun sitä tarvitsen. Pitäisi varmaan vaan pyytää useammin apua eikä yrittää selviytyä kaikesta itse, mutta minkäs sitä luonteelleen mahtaa.

Kuva: Toni Kilpinen


21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?

Keväällä ei paljoa ehditty telkkarin edessä istuskella, mutta Pikkusiskon kanssa katsottiin Voice of Finlandia, Idolsia ja Unelmien Poikamiestyttöä. Tykättiin myös TLC kanavan uutuussarjasta 1+5 tytärtä, jossa seurataan amerikkalaista perhettä, johon syntyi viitoset!


22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Olen aina vihannut tyhmyyttä. "Stupid is that stupid does" sanoi jo Forrest Gump. Viha on aika vahva sana ja se muuttuu helposti katkeruudeksi. Mä mieluummin ignooraan sellaiset ihmiset mun elämästä enkä tuhlaa niihin aikaa. 


23. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Sattuneesta syystä ehdin lukea tänä vuonna vain muutaman kirjan, jos ihania sisustuskirjoja ei siis lasketa (niitä muuten ilmestyi tänä vuonna monta kivaa!). Vastaukseni olkoon siis Minna Rytisalon uutuusromaanin Lempi, joka oli ihan pakko ahmia yhden kesäpäivän aikana. Ootteko lukenu?


24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Varmaankin kotimaisen musiikin ja artistien löytäminen Vain elämää ja Tähdet tähdet -ohjelmien kautta (Elias Kaskinen oli niiiiiiiiin hyvä esityksissään, että oksat pois). Muksut kuuntelee meillä aika sujuvasti suomipoppia, joten Robin, Antti Tuisku, Mikael Gabriel ja JVG soivat meillä aika usein autoradiossa. 

Jotenkin mulla on ollut vähän myötähäpeää monen kotimaisen vanhemman artistin osalta, kun niitä oli yleensäkin aika vähän silloin 80-luvulla, kun olin teini (siis oikeesti, radiossa soi vaan joku hitsin Meiju Suvas, Anita Hirvonen, Kake Randelin ja Matti & Teppo). Silloin Juice oli sentään vielä elossa ja Popeda + Eput olivat voimissaan, mutta tuolloin diggasin bändejä kuten Boycott, Hanoi Rocks ja Tarot. Michael Monroe on edelleen ihana ja lahjakas, samoin Tommi Läntinen, mutta esim. Dingon paluuyritykset ovat olleet mielestäni lähinnä säälittäviä.25. Mitä halusit ja sait?

Katso kohta 8 eli kyllä muutto omaan kotiin oli tämän vuoden huippuhetki! ♥


26. Mitä halusit, mutta et saanut?

Paljonkin. Ainahan sitä näkee kaupoissa ja mainoksissa kaikkea ihanaa, johon ei ole varaa, mutta olen aika harkitseva kuluttaja. Mun mies sanoo aina, ettei tiedä ketään toista naista, jolla olisi yhtä vähän kenkiä ja käsilaukkuja kuin mulla, mutta tänä vuonna tein poikkeuksen ja raaskin ostaa itselleni 2 uutta laukkua (ne löytyivätkin laivan taxfreestä ja oikein hyvästä alesta).

Olishan se tietty ihanaa, kun voisi ostella itselle juttuja eikä aina vaan lapsille + maksella laskuja, mutta kyllä tarkka taloudenpito ja penninvenyttäminen ovat tulleet tänä vuonna entistä tutummaksi. Toisaalta, ei sitä kauheesti mitään tavaraa oikeastaan tarttekaan vaan haluaisin ennemminkin antaa perheelle kokemuksia ja elämyksiä. Isosisko oli kesälukiossa Ranskassa, mikä on hyvä esimerkki tällaisesta eli mielelläni tuuppaan lapsosia rohkeasti kokeilemaan omia siipiään.


27. Mikä oli vuoden paras elokuva?

Tosi vähän on kyllä ollut aikaa katsoa telkkaria ja elokuvissakin ehdimme käydä tänä vuonna 2017 vain kahdesti. Vuoden paras elokuva oli varmaankin Louhimiehen uusi Tuntematon sotilas, jonka kävimme miehen kanssa katsomassa heti ensi-iltaviikonloppuna. Tykkäsin, vaikka ennakkoon ajattelin roolihahmojen aiempien roolisuoritusten varjostavan uskottavuutta (siis miettikää nyt tämä "mie romahan" tytteliä näytellyt Putoushahmo Jussi Vatanen tai apuva-mies Pirkka Pekka Petelius, mutta onneksi elokuvan vahva tulkinta ei jättänyt sijaa moisille ajatuksille).


28. Mikä yksittäinen asia olisi selvästi tehnyt vuodestasi paremman ja onnellisemman?

No onpas nämä kysymykset nyt sangen visaisia ;D Hmm, siis joku yksittäinen asia.. No jos yksi pitää valita, niin oisko se sitten vaikka säännöllinen tilipussi. Kyllähän työ tuo mielekkyyttä elämään, ja raha turvallisuutta ja tasapainoa, ja ovat siten monessakin mielessä lisäämässä ihmisen onnellisuutta. Työ ei saa kuitenkaan olla itseisarvo eli elämään pitää mahtua muutakin, jotta voi olla onnellinen.


29. Mikä piti sinut järjissäsi?

Perhe. Yksiselitteisesti. Kyllä tämän vuoden tärkein tavoite oli päästä muuttamaan uuteen kotiin ja pitää perhe & parisuhde koossa, vaikka eteen tulisi mitä. Esteet on kuitenkin lopulta vaan asioita, joilla on tapana järjestyä, vaikka ne sillä hetkellä tuntuisivatkin vuoren korkuisilta.30. Ketä julkkista himoitsit eniten?

Tää on helppo! Brad Pitt forever ♥ Kenenkään muun miehen takia en harkitsisi, että pakkaan matkalaukkuni, mutta jos Brad laskeutuisi helikopterilla tuohon meidän talon eteen ja pyytäisi mukaan, niin joutuisin kyllä vaikean valinnan eteen.


31. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

Nämä ikävät terroriteot, joiden luulin olevan vaan muun maailman ongelma, ovat koskettaneet tänä vuonna läheltä myös meitä suomalaisia. Voi kunpa ihmiset ymmärtäisivät, ettei uskonnon, ihon värin tai poliittisten mielipide-erojen takia kannata ryhtyä hirmutekoihin vaan kunnioitetaan mieluummin toisten erilaisuutta.


32. Ketä tai mitä kaipasit?

Kaipasin montaakin edesmennyttä ihmistä, jotka olisi ollut ihana pyytää meille uuteen kotiin kylään.  ♥ Olisin halunnut halata heitä pitkään, jutella mukavia ja kestitä hyvin. Nämä ihmiset ovat onneksi aina sydämessäni ja vaikka en voi enää soittaa ja kertoa, kuinka heitä kaipaan ja poismeno saa vielä vuosien jälkeenkin kyyneleet kirpoamaan silmiin, niin tiedän, että he kaikki olisivat olleet hyvin ylpeitä siitä, missä olemme nyt.


33. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Paras tapaamani ihminen? Okei.. Siis milläköhän tavalla paras..? Tänä vuonna olen tavannut hirmuisen paljon ihania ihmisiä, mutta kyllä parhaimpia kohtaamisia ovat olleet ne vahvat naiset, jotka jaksavat aina uskoa minuun, osaamiseeni ja kykyihini + auttaa sopivilla tavoin eteenpäin. Selkäänpuukottajia ja pahanpuhujia riittää, siitä ei pääse mihinkään, mutta on tosi hyvä samalla myös tietää, että samanmielisiä ja hyvällä asialla olevia ihania naisia on kuitenkin olemassa. Kiitos ihanat!


34. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Olen koettanut elää viime vuodet "sydän kämmenellä", mutta pitää kuitenkin tiukasti puoleni asioissa, joissa uskon oikeuden lopulta toteutuvan. Haluan seistä sanojeni takana ja kaivaa esiin asioiden todellisen laidan, vaikka se veisikin aikaa. Because the truth never hurt nobody. Jotkut ihmiset kun jostain syystä luulevat, että heillä on oikeus tehdä asioita muista välittämättä, vaikka se olisi vastoin yleistä hyväksyntää tai jopa vastoin lakia ja asetusta.

Varoen ylpistymästä liikaa täytyy tässä kohtaa ihan pikkuisen taputtaa itseään olalle, kun olen pystynyt pitämään paketin hienosti kasassa koko raksavuoden. Helppoa ei ole ollut, enkä sitä koskaan erehtynyt sellaisena pitämäänkään, mutta kyllä rakentajaperhe kohtaa monia sellaisia haasteita ihan perus lapsiperhearjen lisäksi, jotka saavat haukkomaan henkeä. Mutta ei elämää lasketa muutenkaan hengenvetojen määrällä, vaan niiden hetkien määrällä, jotka saavat henkemme salpautumaan, eiks vaan?35. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksi vuodelle 2018?


 • Saada tehdä työtä, jota rakastan
 • Liikkua enemmän
 • Murehtia vähemmän
 • Ottaa välillä aikaa myös itselleni
 • Löytää aikaa myös perheelle & ihanille ystäville


Summa summarum

Kiitos teille lukijoille tästä kuluneesta vuodesta 2017! ⭑ Kirjoittaminen on mukava harrastus, kun sitä voi tehdä ilman aikataulupaineita, mutta ei tämä bloggaaminen olisi mitään ilman teitä! Iso kiitos siis, kun olette olleet matkassa mukana ja seuranneet meidän perheen rakennusurakkaa + elämää uudessa kodissa! Matka tähän pisteeseen ei ole ollut ollenkaan helppo, vaikka blogijuttuja lukiessa sellainen kuva voi helposti syntyä. Nyt jälkikäteen olen iloinen, että onneksi kaiken keskellä löytyi aina aikaa ja voimia tallettaa fiilikset tuoreeltaan tänne blogiin. Niitä kun on itsekin jälkikäteen mukava lukea.

Talon rakentaminen on iso voimainkoetus, jossa tietämys, huolellinen suunnittelu ja kokemus ovat avainasemassa. Siltikin kaikesta huolimatta eteen voi tulla yllättäviä ja itsestä riippumattomia asioita, jotka hankaloittavat matkaa. Mutta niinkuin kaikessa muussakin, se että on ollut valmis laittamaan itsensä likoon, palkitsee sitten loppupeleissä. Usko siis unelmiisi, punnitse asiat huolella ja yritä tehdä kaikki niin, että huomisen sinä voi olla ylpeä niistä valinnoista, joita teit tänään. 


Hyvää Uutta Vuotta 2018 ⭑ Olisi kiva kuulla, millaisia olivat sinun 2017 tähtihetket? 

10 kommenttia

 1. Hauska postaus! Taidanpa itsekin syventyä vähän pohtimaan omaa vuottani ja nappaan tämän blogiini :) Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, täytyypä tulla vastavierailulle! ;DD

   Hyvää Uutta Vuotta 2018

   Poista
 2. Mahtava postaus, ja onnea vielä suuren rutistuksen loppuunviemisestä. Nyt sitten pidetään kaksin käsin peukkuja, että saisit toiveidesi työn.

  Mä en oo vielä nähnyt Tuntematonta sotilasta, mutta Kariluotoa näytellyt ihana Johannes Holopainen on entinen oppilaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olet kultainen ♥ Kyllä totuus on, että tällainen nuorekas 47v kohtaa monia haasteita työnhaussa, joita nuoremmat ei tuu edes ajatelleeksi. Mutta sinnikkäästi luodaan verkostoa ja mennään eteenpäin (omasta mielestänihän olen tietenkin juuri sopivan ikäinen enkä lainkaan vanha)!

   Ihanaa Uutta Vuotta 2018!

   Poista
 3. Olipas kiva postaus, tämä taisikin olla ainoa tälläinen vuosikatsaus postaus, joka oli kiva lukea loppuun saakka! :) Oma vuoteni löytyy blogistani (https://minna1994.blogspot.fi/), mutta itselläni varmaan isoin asia viime vuonna oli Tampereelle muutto, joka muutti mun elämää todella paljon! Hyvää uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Sähän asut ihan täällä meidän hoodeilla! Me muutettiin kesällä 2011 Pohjanmaalta Tampereelle (iiihana kaupunki) ja 5 vuotta ollaan nyt viihdytty Ylöjärvellä.

   Happy New Year!

   Poista
 4. Moi! Mistä nuo parvekkeen tuolit on hankittu? Katselin Byggmaxista vähän vastaavaa mun parvekkeelle. Täytyy ostaa ilman rahia, että mahtuu.... Kesä mielessä jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ihanainen Laura! Tilattiin aurinkotuolit Veken Kalusteesta ja rahi kuului mukaan ♥ Tässä linkki:

   https://www.veke.fi/tennessee-aurinkotuoli-ja-rahi

   Aurinkoista viikonloppua! Sunnuntaiksi on luvattu kaunista säätä!!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★