Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KUVATAPETTI KATSEENVANGITSIJANA- Muksut saivat valita meillä omien huoneittensa tapetit itse. Toki juteltiin värimaailmasta ja muista toiveista yhdessä ennen tapettikaupoille lähtöä, mutta meillä lastenhuoneet ovat saaneet aina olla asujiensa näköiset!

Isoveli harrastaa jääkiekkoa, muttei halunnut sen kuitenkaan olevan huoneen pääteema (muutama fanijuliste seinällä riittää). Hänen toiveissaan oli tummasävyinen huone, mielellään siis vaikka musta kuin jääkiekko, niinpä olin iloinen, kun tämä tummanharmaa sävy kelpasi kompromissina. Huone on kooltaan 13,5 m2. Lattia, katto + liukuovikaapit ovat valkoiset. Mustaa löytyy puolapuista, valaisimista, kalusteista ja tekstiileistä.


- Tämän San Francisco Skyline valokuvatapetin nähtyään mikään muu ei enää kelvannut (pojallahan on hyvä sisustusmaku)!

Kolme seinää maalattiin vesiohenteisella Colorian puolihimmeällä Greenline remonttimaalilla tummanharmaiksi ja huoneen takaseinälle hankittiin tehosteeksi tämä mustavalkoinen maisematapetti. Kaikki meidän talon tapetit on hankittu Tampereen K-Rauta Rauta-Otrasta, sillä myymälän valikoimaa voi todellakin suositella lämpimästi (Rauta-Otrasta löytyy myös mm. ihana Lexington tapettikirja!).


San Francisco Skyline kuvatapetti on paksua non-wovenia eli liima vaan seinään ja tapetti perään. Ei vettymistä eikä ärsyttävää odotettelua. Veteen sekoitettava liisteri tulee pakkauksessa mukana, mutta me käytimme kuitutapeteille tarkoitettua seinäliimaa, jota meiltä löytyi kotoa ennestään. 

Kuva on suuri, kooltaan 366 x 254 cm ja koostuu kahdeksasta (8) yhtä suuresta palasta (91,5 x 127 cm). Ennen tapetointia kannattaa tutustua asennusohjeisiin ja tarkistaa, että kaikki kuvan osat ovat mukana ja oikeassa järjestyksessä. Koska tapetoitavan huoneen takaseinän leveys on vain reilut 310 cm, päätimme leikata kuvan oikeasta reunasta tarvittavat 50 cm pois. Näin kuva asettuu nyt hyvin huoneen takaseinälle ja tuo jännittävää kolmiulotteisuutta sisustukseen. 

Matto Ikea RASKMÖLLE 170x240

Huoneesta tuli mielestäni tosi kiva ja onnellinen poika nukkuu nyt San Franciscon sillan alla! 

Mutta kuten kaikkien muidenkin harmaan sävyjen kanssa, niin pojan huoneessakin tarvittiin aika monta koemaalausta ennenkuin kuvatapettiin sopiva oikea tummanharmaa sävy löytyi. Huone sijaitsee yläkerrassa ja ikkunat ovat samaan ilmansuuntaan kuin keittiökin, ja osalla teistä on varmaan tuoreessa muistissa, kuinka viime keväänä tuskailin täydellisen harmaan löytämiseksi keittiön seiniin (jos kiinnostaa, niin tuo postaus löytyy täältä). Valo tulvii meillä sisään kaikista ilmansuunnista ja värikarttojen neutraalit harmaansävyt toistuvat sisustuksessa poikkeuksetta sinertävinä. Kaikki "luottoharmaat" kokeiltuani meinasinkin jo vaipua synkkyyteen myös Juniorin huoneen kohdalla, kunnes tämä täydellinen tummanharmaa löytyi lopulta Tikkurilan vanhasta Monicolor-viuhkasta koodilla K157.


13 kommenttia

 1. Täydellinen kuva nuoren miehen huoneeseen! Ja harmaan maalisävyn etsintä on kyllä muistissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Poika valitsi tämän tapetin eikä kelpuuttanut sen nähtyään enää mitään muuta!

   Joo, miten se olikin niin hankalaa löytää täydellinen harmaa meidän keittiöön. Ja lopulta maalasin toukokuussa keittiön seinät TIKV Tikkurilan valkoisella ;DD johon olen edelleen tyytyväinen.

   Poista
 2. Todella hyvä maku pojalla!
  Kaunis ja tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Kun hän ei saanut toivomaansa mustaa huonetta, niin yhdessä mietittiin tummanharmaita seiniä + yhdelle seinälle mustavalkoista tapettia. Vaikka oishan se kokomustakin ollut varmaan aika kähee ja monen teinin mieleen...

   Poista
 3. Onpa tosiaan upea tapetti ja vaikutelma, että sänky on todella sillan alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ookin, Ellis! Tummasävyisessä huoneessa on oma tunnelmansa ja mustaa on nyt mielestäni aika sopivasti ;D

   Poista
 4. Vau, tuli hieno ja ihana huone pojalla. Oliko tapetti vaikea laittaa seinälle? Itse kerran ostin ruusuvalokuvatapetin ja ajattelin tehdä hienon pukeutumishuoneen itselle :) Tapetin laitto epäonnistui kuitenkin täysin enkä ole uskaltanut sen jälkeen edes kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, että sulla on huono-onninen kokemus taustalla. Mutta ei kannata lannistua! Kuten elämässä yleensäkin, niin vastoinkäymiset opettavat aina eniten :)

   Kyllä ainakin tämän non-wovenin kanssa pärjää melkein aloittelijakin (eli liima seinään ja tapetti perään, harjalla tai tapetointilastalla ilmakuplat veks ja reunojen tasoitus + ylipursuavat liimat tuoreeltaan pois) ja ennen aloitusta kannattaa varata kaikki välineet käden ulottuville (mitta, vatupassi/ laser, liima, tapetointilasta/ harja, kasteltu rätti ja hyvät hermot)! Ohjeet kannattaa myös lukaista etukäteen ja tarkistaa, että kaikki kuvan palat ovat oikeassa järjestyksessä ja oikein päin ;DD

   Poista
  2. Liiman levitykseen tarvittava pensseli/tela unohtui myös listalta, samoin tukevat A-tikkaat. Ja lattia kannattaa suojata liimaroiskeiden varalta.

   Sitten tarvitaankin enää rohkeutta aloittaa!

   Poista
 5. On hieno huone ja hyvä maku pojalla. Omena ei kauas puusta oo pudonnu 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Tapetti jakaa varmasti mielipiteitä, mutta pääasia, että huoneen asukas itse tykkää!

   Poista
 6. Aivan ihana tapetti!!! voisin ottaa tuon heti itselleni. Ihana tuo kommentti, että poika nukkuu nyt San Franciscon sillan alla, siltähän se näyttää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Tapetti tuo kivaa kolmiulotteisuutta tilaan - ja poika ottaa kehut mielellään vastaan!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★