Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KUORIKKEET JA MUUT MAA-AINEKSET HELPOSTI KOTIPIHAAN


- Niinhän sitä sanotaan, että omakotitalon ylläpito on verrattavissa jatkuvaan työleiriin.

Vaikka mekin just vasta rakennettiin ja viime kesänä muutettiin, niin yhtään vähemmällä ei silti päästä. Monenmoista viimeistelyä (lue: ajan ja rahan menoa) on vaikka kuinka ja näin kesän tultua piha nielee ison osan.


- Tässä vaiheessa ollaan ehditty jo onneksi vähän huokaista rakentamisen jälkeen, joten intoa taas riittää

Nurmikko kasvaa hyvin, sillä se kylvettiin jo viime kesänä, kun sadepäiviä riitti, ja kadunvarsille saatiin aitapensaiden taimetkin maahan lokakuussa (tai melkein saatiin, sillä istutusprojektimme keskeytyi lumentulon vuoksi, ja sitä luntahan sitten satoikin taukoamatta koko talven! Jutut surkuhupaisista istutusyrityksistämme löytyy aiemmin blogista täältä sekä täältä).

Nyt pitää siis vielä viimeistellä istutusalueet, paikkailla nurmikko, putsata pienten aitataimien aluset rikkaruohoista ja levittää kuorikkeet (koristearonian taimet ovat keväisen istutusleikkauksen jäljiltä ihan sikapieniä, joten kuorikkeen kanssa ne nyt myös erottuu nurmikosta paremmin eikä muksut enää toivottavasti juokse niitä nurin). Edellä mainittujen puutarhahommien lisäksi pitäisi myös rakentaa tuonne talon päätyyn vähän lisää terassia, öljytä kaikki terassit sekä koko talon levyinen parveke, tehdä kesken jääneet maalaushommat (viime kesä oli huonoin maalauskesä ever!), tilata asfalttimiehet + huolehtia jokailtaiset kastelut, laitella kasvimaata, ajaa nurmikkoa, nyppiä rikkaruohoja jne. Eikä asioilla tietenkään oo yhtään kiire, kunhan Juhannuksena kaikki on valmista, sillä silloin vietetään Juniorin rippijuhlia ;DD 


Pieni Soramonttu verkkokauppa + noutomyymälä

Karin Pieni Soramonttu Oy Ylöjärvellä tarjoaa erilaiset piharakentamiseen tarvittavat maa- ja kiviainekset helposti ja edullisesti. Eli tarvitsetpa sitten hiekkaa, sepeliä, multaa tai mursketta, niin VERKKOKAUPASTA saat tilattua kaiken kätevästi suursäkeissä kotipihaan asti. Hinnat sisältävät alv:n 24 % sekä kuljetuksen 30 km säteellä osoitteesta Pikitie 3, 33480 Ylöjärvi

Säkkien tilavuudet:

0,6 m³ = 600 litraa
1,2 m³ = 1200 litraa
1,5 m³ = 1500 litraa
2,0 m³ = 2000 litraa

1,2m³ säkissä kiviaines painaa noin 2000 kg

Huom! Etäisyys Ylöjärveltä ei ole kaupan este, toimitushinta täytyy silloin vaan sopia tapauskohtaisesti, ja Karin kanssa voi asioida muutenkin myös puhelimitse: 0400 802 818. Isompien määrien ollessa kyseessä, siis kun säkit eivät enää riitä vaan tarvitaan autokuormallisia tavaraa, niin sinua palvelee samassa kiinteistössä toimiva maanrakennusliike Ari Nylander.


Noutomyymälä on avoinna ma-pe 8-18, la 10-15

Me kävimme toissaviikolla katsastamassa Ylöjärven Soppeenmäessä, minkälaisesta "soramontusta" oikein on kyse! No vitsailut sikseen, mutta asiasta tietämättömille kerrottakoon, että kyseessä on siis soraharjun reunalla sijaitseva siisti asfaltoitu piha-alue, jossa on sievissä muodostelmissa erilaista säkitettyä maa-ainesta: männyn kuoriketta, multaa, pyöreitä maisemakiviä (seulanpääkiviä), sepeliä, soraa, hiekkaa jne. Maa-aineksia on myös komeissa kasoissa ja niitä voi noutaa halutessaan omalla peräkärryllä, tällöin hinta on per kauhallinen (kauhan koko 0,2 m³). Isolla piha-alueella on helppo peruutella ja ystävällinen kauhakuski lastaa peräkärryn hetkessä. 

Yhden tärkeän jutun kerron vielä: Pienen Soramontun multa ei sisällä mikromuoveja eikä viemäri/puhdistamo jätteitä. Siihen voi siis huoletta istuttaa syötäväksi tarkoitettuja kasveja ja se on lannoitettu ja kalkittu valmiiksi. - Asioinnin helppous + kätevä kotiinkuljetuspalvelu ovat loistavia kilpailutekijöitä! 

Me emme tarvinneet isoa autokuormallista multaa ja/tai kuoriketta, joka olisi kipattu pressun päälle nurmikolle tai pihatien tukkeeksi, vaan juurikin siistit suursäkit meille sopivaan paikkaan pihassa oli erittäin houkutteleva vaihtoehto.


- Täytyy vielä kehua, että Soramontun asiakaspalvelu oli sangen loistavaa, toimitus nopeaa ja tavara ensiluokkaista! Näitä heppuja suosittelee mielellään (enää tarvitsee vain itse olla yhtä reipas ja unohtaa noi terassin aurinkotuolit Juhannukseen asti).


Yhteystiedot: 
Pikitie 3, YLÖJÄRVI
0400 802 818

Pieni Soramonttu löytyy myös Facebookista (jossa näkyy muuten olevan käynnissä kiva arvonta!)Suursäkit saatu. Sally kiittää!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★